Schimbări în 2016 la care a contribuit și ziarpiatraneamt.ro

14

Dincolo de orice rating, o publicație locală trebuie să aibă un aport la îmbunătățirea calității vieții cititorilor săi. Acest aport este principalul element care definește cu adevărat valoarea unei publicații.
Uneori este nevoie de ani de zile de presiune mediatică și de reluarea obsesiva a subiectelor până la obținerea de rezultate. Din acest motiv, aportul nostru ca publicație este greu de cuantificat, mai ales că pe lângă eforturile jurnalistice în rezolvarea problemelor comunității sunt implicați foarte mulți factori.
Mai jos vă prezentăm problemele care și-au găsit rezolvarea în primele 3 luni ale anului 2016, probleme la a căror soluționare am pus și noi umărul cum am putut.

Am scris despre gunoaiele care se adună în zona groapa-de-gunoi-caramidafostei fabrici de cărămidă (click aici pentru articole: 20142015, 2016). Problema s-a rezolvat (click aici pentru articol)
Deși a fost nevoie de mai mulți ani și chiar se părea că, indiferent de sancțiuni și presiune mediatică, proprietarul terenului nu se deranja, până la urmă s-a gasit o soluție simplă, dar eficientă.

trenul-vietiiAm scris despre o femeie care locuia cu un nou-născut în Gară (click aici pentru articol). Problema s-a rezolvat, femeia și copilul primind ajutorul autorităților. În problemă s-a implicat toată lumea, începând de la Poliția Transporturi și pâna la cei de la Protecția copilului. Cazul a fost soluționat într-un interval record de sub 24 de ore.

Am scris despre proasta administrare a cimitirelor din Piatra Neacurat-cimitiremt (click aici pentru articole 2011, 2013, 20152015). Problema s-a rezolvat (click aici pentru articol).
Noroiul prin care înotau pietrenii prin cimitire și, mai ales, agresivitatea cerșetorilor din cauza cărora nu se mai puteau pomeni civilizat morții deveniseră supăratoare.
La acest început de an aleile au fost aduse la un stadiu de normalitate, iar cerșetorii îndepărtați, lucruri pe care nu prea mai speram să le vedem rezolvate.

Am scris depre monumentele și zona de cimitir dedcimitir-eroiicată eroilor (click aici pentru articol 2011, 2014, 2016). Problema s-a rezolvat (click aici pentru articol).
Cu multă ipocrizie autoritățile nemțene veneau și mimau afecțiunea, depunând coroane la mormintele eroilor de câteva ori pe an, iar în restul timpului domnea mizeria. Anul acesta situația s-a schimbat și, în sfârșit, cineva a înțeles că memoria erorilor trebuie respectată tot anul.

Am scris despre țepele care se trag la telefontepe-tel ( click aici pentru articole 20102012, 2014, 2014, 2014, 2014, 2015, 2015, 20152015, 2015, 2016  ) și au apărut primele cazuri de nemțeni care nu se mai lasă păcăliți și anunță poliția (click aici pentru articol).
Acesta a fost un demers jurnalistic ce s-a întins pe 6 ani de zile și la care a contribuit toată presa și autoritățile. Munca pentru a se ajunge la rezultate a fost una dificilă, deoarece cei care erau vizați ca victime erau de regulă persoane în vârstă care nu citeau frecvent presa locală.

Am scris despre gunoaiele care se adună în albiacuiejdi-curat Cuiejdiului (click aici pentru articole 20142014, 20152016). Problema s-a rezolvat parțial aproape în fiecare an, dar de fiecare dată doar pe câte o zonă, per ansamblu albia Cuiejdiului rămânând o zona insalubră. La sfârșitul anului 2013 PPDD-ul a curățat aceeași zonă pe care a curățat-o și deputatul Liviu Harbuz în 2016, iar în anii 2015, 2016, primăria a mai ecologizat câteva mici tronsoane. Problema este pe cale certă de a fi rezolvată, deoarece în urma articolului ‘Un nou focar de infecție ajunge la cote alarmante’ instituția AVOCATULUI POPORULUI s-a autosesizat din oficiu pentru posibila încălcare a art. 34 și art. 35 din Constituția României, privind dreptul la ocrotirea sănătății și dreptul la mediu sănătos.

Am scris despre disconfortul pe care îl produceaufier-vechi-1-mai rromii care colectau fier vechi într-un amplasament neautorizat în zona 1 Mai (click aici pentru articole 2015, 2015). Problema a fost rezolvată, rromii respectivi fiind evacuați și zona curățată (click aici pentru articol).
La acest subiect frustrarea a fost la un nivel ridicat, deoarece nu am înțeles de ce le-a luat așa de mult autorităților să evacueze niște rromi care prestau o activitate neautorizată, într-o construcție neautorizată pe un teren al municipalității … dar bine că s-a rezolvat.

Am scris despre nevoia extinderii unui cimitir sau de crearcimitir-extinsea altuia (click aici pentru articole 2015, 2015, 2015). Problema s-a rezolvat (click aici pentru articol).
Odată cu rezolvarea acestei probleme s-a rezolvat si blocarea afacerilor cu locuri de veci, acestea nemaifiind alocate oricând, ca cei care le concesionau să le poate vinde. Acum locurile de veci se eliberează doar în baza unui certificat de deces, nimeni nemaifiind pus în situația de a concesiona un loc de veci la suprapreț.

Am scris despre modul defectuos în care transformare-gunoi-2se colectează gunoiul din Piatra-Neamț (click aici pentru articole 2010, 2011, 2011, 2012, 2012, 2013, 2014, 2014, 2014, 2014, 2015, 2015, 2015, 2015, 2015, 2015, 2015, 2015, 2015, 20152016 ). Acesta a fost unul dintre subiectele de anduranță abordat de ziarpiatraneamt.ro și a fost nevoie de ani de zile de presiune mediatică pentru a vedea rezultate, dar într-un final, spre fericirea noastră și în special a pietrenilor, problema s-a rezolvat, situația îmbunătățindu-se vizibil de la începutul acestui an (click aici pentru articol).

Am scris despre necazul unei bătrâne din curat-pangaratiPângărați sufocată de gunoaie și de indiferența autorităților locale (click aici pentru articol). Din păcate, primăria din Pângărați s-a făcut că nu vede și nu aude nimic din problemele bătrânei învățătoare. În lipsă de variante, am apelat la oamenii din comună să ajute bătrâna (click aici pentru articol) și un grup de tineri voluntari, sătui să aștepte ca primăria să facă ceva, au luat problema în mâinile lor făcând curat nu doar la această bătrână, ci și în alte locuri unde primăria nu se mobiliza deloc să strângă gunoaiele.

Am scris despre problemele de pe B-dul Gen. N. cocoase-ntDăscălescu, cocoașele și prima bandă inutilizabilă (click aici pentru articole 2015, 2015, 2016). Problema a început să se rezolve la debutul acestui an (click aici pentru articole 2016, 2016. 2016 ). Toate cocoașele au fost deja demontate și s-au început lucrările de refacere a primei benzi de circulație.

Am scris despre accidentele repetate dinintersectie-girov intersecția de la Girov si am facut toate presiunile mediatice necesare pentru a se rezolva problema semnalizarii și, mai ales, presemnalizarii mult mai clare pentru această intersecție (click aici pentru articole  2011, 2011, 2011, 2015, 2015, 2015, 2015, 2015, 2016, 2016, 2016, 2016). Într-un final, chiar cu câteva zile în urmă, s-au alocat bani de la Consiliul Județean Neamț și se încep lucrările de reamenajare a acestei intersecții cu presemnalizări serioase și zone de încetinire și avertizare ( click aici pentru articol 2016).

În acest an am dezvoltat o nouă rubrică  catelspecializată pe adopții de animale unde au fost prezentate spre adopție în special căței sau pisici abandonate. Prin intermediul acestei rubrici și-au gasit stăpâni 17 animale, 1 pisica și 16 caței ( clic aici pentru articole 2016, 2016, 2016, 2016, 2016, 2016, 2016, 2016, 2016, 2016, 2016, 2016, 2016, 2016, 2016 )
Aceasta este una dintre realizările cu care ne mândrim, fiind o inițiativă 100% gestionată de ziarpiatraneamt.ro.

Mai sunt și alte lucruri pe care le-am criticat și care s-au realizat în aceste prime 3 luni ale anului dar la care considerăm că am contribuit într-o măsura prea mică pentru a ni le asuma. De fapt, nici realizarile de mai sus nu sunt ale noastre, ci ale cititorilor noștri care, dacă nu erau în numar atât de mare și nu interacționau prin comentarii sau aprecieri cu articolele noastre, nu puteam schimba în bine absolut nimic.
Mulțumim cititorilor ziarpiatraneamt.ro pentru că sunt alături de noi și mai ales pentru că interacționează cu publicația noastră.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
14 Comentarii
  1. Lena Marian spune

    Si pe str.Maratei, in fata bl.F10, se afla un teren privat plin de gunoaie, mizerii de tot felul.Locatarii au facut mai multe sesizari la Primarie,dar nu vor sa se implice! Privelistea este inspaimintatoare! Ce legi avem ,care nu pot obliga prin amenda,daca nu de buna voie, sa faca locul curat??!!

  2. Constantin-Florin Roca spune

    Presa este a patra putere in stat si in cazul de fata avem inca o dovada.Felicit publicatia dumneavoasta si tot personalul care se implica,nu in ultimul rand pe d-ul Robert Iosub cu sotia.Succes si va rog sa va mentineti echidistanti ,sa nu ingenunchiati chiar daca problemele cotidiene sunt dificile.

  3. Maria Ciobanu spune

    Felicitări pentru ca va implicați in rezolvarea problemelor din comunitate

  4. Maria Ciobanu spune

    Cei care doresc sa cunoască Adevarul sa studieze Sfânta Scriptura si vor fi eliberati de traditii care îmbogățesc pe unii din semenii noștri

  5. Lolita spune

    Caracterul ziarului, pentru mine, a fost de la inceput pentru comunitate cu bunatate.

    Tot ceea ce altii au considerat articole degradante cred ca au fost de fapt oglinda lor. Expunerea publica a insolentei de care dau dovada trebuie sa fie peste functia sau averea detinuta. Este singurul mod in care spiritul civic se dezvolta.

    Din partea mea cit mai multa sanatate si putere de munca pentru a primi si mai multe felicitari.

    O cioplitoare fidela,
    fata din tinutu’ Neamtului.

  6. Maria Hurjui spune

    Va felicitam si mult succes in continuare.. V-am trimis si un e-mail cu o rugaminte . Las si aici un comentariu . Va rog sa mergeti sa vedeti in centrul orasului cum arata o casa si terenul aferent lasate in totala neglijenta..un adevarat fiocar de infectie si adapost ptr cei ai strazii. Este fosta casa a lui Brudaru.. care candva avea rasaduri si flori . Se vede si acum o tavlita prinsa intr-un copac ca se numeste Casa Horticuultorului. Este situata in spatele blocului inalt de pe Bulevardul Republicii Piatra Neamt. In acel bloc este si sediul PSD , si Pavilion Expozitional.. Se stie ca exista o lege care obliga pe toata lumea sa n ingrijim locuintele in caz contrar sunt amenzi..

  7. duicu mariana spune

    Deci se poate..!Felicitari

  8. Lena Marian spune

    Felicitari!Doar presa mai poate trezi la realitate autoritatile locale! Continuati, ca ne place!

  9. you spune

    Albia paraului Cuiejdiu cel putin pe zona din amonte de statia Star e in continuare poluata de rahatul romanilor conectati la reteaua de apa pluviala. Capacele de canal sunt in continuare NU, orasul e plin de lespezi de beton pe post de capac la canale.

  10. secara sorin spune

    Unde dracu sa rezolvat problema cu gunoiu din zona fabricii de caramida ati facut foto spre ciritei dar in spate spre cartier la 100 metri sunt munti de gunoaie nu mai mintiti daca nu le vedeti veniti si vi le arat eu

    ADMIN: Noi am reclamat zona din spre fosta fabrica de bere …dar vom veni sa vedem si unde spuneti dvs.

  11. vio spune

    felicitari.

  12. Flori Dumitru spune

    Complimente! Apropo de înființarea unui nou cimitir care ar ocupa teren pretios, de ce nu propuneți construirea unuia pe verticală ca in țările din occident?

    1. waseabasil spune

      Daca ar fi ca in occident cimitirele, de unde ar mai aduna acei preoti milioane de lei de la sarmani, pt locul de veci? unde ar mai varsa oamenii vinul peste mormant la pomenire? Ca economie de spatiu e o idee foarte buna, dar sunt sigur ca organizatia numita biserica ar sari in sus ca nu le-ar conveni, ar pierde o gramada de bani, nu de alta sunt amarati, nu au decat niste pensuni, restaurante, magazine, gatere, etc, etc, toate scutite de plata taxelor catre stat

  13. Aurora Cristina Catana spune

    Cu multa perseverenta se poate , multumim.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate