Conform unei noi legi umblatul prin tomberoane a devenit infracțiune de furt

17

Legea 99/2014 pentru modificarea și completarea Legii serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006. Lege nr. 99/2014 Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 505 din 8 iulie 2014
Art 3. (3^7) Preluarea deșeurilor din recipientele și/sau containerele amplasate în punctele de colectare de către alte persoane decât operatorii licențiați pentru prestarea activității în aria de delegare respectivă constituie infracțiune de furt și se sancționează potrivit legii.
Această lege a fost adoptata de Parlamentul României, în condițiile art. 77 alin. (2), cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (1) din Constituția României, republicată.

Nu știu cum a putut trece așa ceva prin parlament, dar cert este un singur lucru. Conform noii legi POLIȚIȘTII AU OBLIGAȚIA să intervină prompt și SĂ REȚINĂ umbla-in-gunoiorice om care este prins în fapt în timp ce comite o ”infracțiune de furt” adică TOȚI BOSCHETARII CARE UMBLĂ PRIN GUNOAIE și iau cartoane, PET-uri sau alte deșeuri.
Nici nu vreau să mă gândesc cu câtă plăcere vor instrumenta polițiștii un dosar penal cu un boschetar care a ”furat” 3 PET-uri, 2 cartoane și o pâine uscată.
Tot conform legilor României, când observăm că se comite o ”infracțiune de furt” trebuie să sunăm la 112, altfel putem fi acuzați de tăinuire sau favorizarea infractorului.
Oare băieții ăia când fac legi pe la Parlament, fumează ceva?

Satocrac Vasile

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
17 Comentarii
 1. Iorgu Mircea Valentin spune

  E o porcarie de lege ca majoritatea asa ziselor legi idioate.Conditii decente de trai asa cum e prevazut in constitutie,nu ofera asa zisii parlamentari,in schimb restrictii draconice dau acesti antiromani diabolici,trasni-iar D-zeu sa-i trasneasca!

 2. Orcheanu spune

  Vis-a-vis de , vina e a celor de la Brantner’, nimic mai gresit!! Vina e a cetatenilor care nu sunt in stare sa sorteze macar sticla, hartia, plasticul si metalul(doze, etc), deseuri care nu miros urat si nici nu fac murdarie in casa. Nici gunoiul de la BBQ nu-l aduna, de aceea arata apele si pajistile super ,natur’!!! Adevarul e ca suntem o tara de domni si doamne si tot timpul trebuie sa fie de vina firma de salubrizare pt mizeria din jurul nostru si nu noi, cei care cream dezastrul! ” sa le fie rusine ca nu fac curat” !!!! Asa e mai simplu, dar gunoiul tot acolo va fi si se va inmulti!!!!

 3. Orcheanu spune

  amaratii care umbla prin tomberoane, desi fac mizerie uneori ( majoritatea sunt mai civilizati decat multi cititori pt ca fac curat in urma lor) sunt singurii care recicleaza resturile noastre intrun mod suta la suta eficient. Aici ma refer doar la ceea ce iau cu ei. Desi avem pubele pe care scrie mare ce sa punem in ele suntem super ignoranti in frunte cu angajatii firmei de salubrizare si punem orice oriunde!! Saracii nenorociti ca despre ei e vorba, daca tot n-au nimic, macar un dosar penal!!!

 4. Leo Taxil spune

  Într-adevăr, gunoaiele din parlament trebuiesc reciclate urgent, (deşi procentul de material bun recuperat va fi sub 5%!). Se pare ca nimeni (din cei care au comentat) nu vede cauza reală a fenomenului: vina aparţine Primăriei, care nu e în stare sa ia măsuri de sancţionare a firmei Brantner pentru că nu respectă clauza din contract care prevede incuierea tomberoanelor.

 5. Indignat spune

  Modelul de tomberon care a fost adoptat in acest oras permite scotocirea si imprastierea gunoiului peste tot. Daca adoptau modelul de tomberon tip clopot cu golirea prin partea de dedesupt a tomberonului, lucrurile stateau altfel. Banuiesc ca a fost tot o afacere necurata si cu achizitionarea unor tomberoane de proasta calitate care sa fie inlocuite cat mai des. Cei vinovati trebuie sa raspunda.

 6. feraru marcel spune

  WOW !!! Distept comentariu…..

 7. uncetatean spune

  Stupida lege.

 8. motanu'descaltat spune

  in fiecare dimineata vad cateva persoane care scotocesc cu naduf in pubele cautand resturi de mancare pt. porci si pasari. in urma lor ramene vraiste, iar vantul duce hartiile si pungile de plastic peste tot printre blocuri. daca stam si ne gandim ca narozii astia cresc porcii si pasarile de curte cu resturi din tomberoane, iar noi mergem la targ sa cumparam animale de la ei, coroborat cu mizeria facuta, cred ca legea aceasta are si ceva bun in ea. pai intr-o tara civilizata ati vazut pe cineva scotocin prin gunoaie asa cum se procedeaza la noi?! ma indoiesc!! la munca daca ii pui, nu pot munci, dar de scarmanat tomberoanele…..!

  1. feraru marcel spune

   Intr-o tara civilizata, nu dai o lege inepta, prin care acuzi de furt un om care cauta in GUNOAIE ! Gunoiul, prin definitie e ceva aruncat de om, deci ceva fara valoare !! Ceea ce se intampla la pubele, se poate rezolva altfel… Nu fiti Gica-contra, doar de dragul de a scrie ceva…. Si asta-i valabil tuturor, care citesc articolul, doar unde le convine.

 9. Vidoc spune

  Pâinea și mîncarea care se aruncă la containere ,sunt RESTURI ALIMENTARE ,deci nu fac parte din DEȘEURI MENAJERE . AMĂRÂȚII POT CĂUTA LINIȘTIȚI PRIN PUBELE .
  Pentru poliție ,în concepția GUVERNULUI României ,treburile și problemele grave ale societății sunt ca și rezolvate ; mai lipsea bomboana de pe colivă .
  Pe vigilenții polițiști nu-i interesează decât arestarea acelor amărâți care supraviețuiesc din valorificarea peturilor și cartoanelor , necesare îmbogățirii patronilor care au câștigat licitația gunoaielor,care la rândul lor au plătit milioane de EUROI pentru a se debita o asemenea LEGE ABERANTĂ .

 10. Vasile spune

  din cate stiu este vorba despre gunoaiele din Parlamentul Romaniei, celelalte sunt deseuri !

 11. mickey999 spune

  Adevarata lovitura sub centura data boschetarilor! Asa, da!
  Cinste lor, cinste lor, cinste lor, organelor!
  Ciinii, pisicile si mai ales sobolanii vor fi impuscati pe loc in cap tot de organele abilitate?

  Sa vezi cum ploua cu avansari pe capul organelor! Se depaseste norma de arestari si amenzi mai ceva decit la radar!
  Aia de la radar au sa ceara ore suplimentare pe linga tomberoane ….doar-doar or prinde si ei ceva….

 12. gigi spune

  cand rascolesc gunoiul si il dau pe jos e rau (si nici unul din noi nu reactioneaza), daca se da lege in sensul de a stopa iar e rau? cum o fi bine?

  1. feraru marcel spune

   Gigi, n-ai inteles nimic ! sezi !

  2. Andrei spune

   Ce să stopezi ? Cred că s-a stopat activitatea creierului celui care a iniţiat porcăria asta.

 13. feraru marcel spune

  Deeeeci, in momentul cand punga mea cu gunoi menajer ajunge in tomberon, devine…..proprietatea lui Brantner, in cazul nostru ! Astfel, daca cumva am aruncat fara sa vreau ceva si ma duc sa-l recuperez, incercand sa caut punga proaspat aruncata, pot fi acuzat de…..FURT ! Extraordinar !! Cretinii astia nu fumeaza….. In timpul sedintelor, se uita la pornosaguri si poate fac liniute pe care le trag pe narile lor fine,,, Dupa aia, se gandesc ei cum sa asaneze spatiul vital al Romanilor ! De ce dracu’ n-au hotarat ca nenorocitii care se hranesc din gunoaie, sa poata fi…….impuscati ! Sau stransi de hingheri, cu aceleasi metode, cu care se prind maidanezii… Legalizarea eutanasierii semenilor nostri, batuti de soarta, ar fi „bomboana de pe coliva”.

  ADMIN: Urmează să ne trimită la spirometru și in funcție de capacitatea pulmonară să plătim taxă de poluare că expirăm gaze toxice 🙂

 14. Andrei spune

  Dacă-mi scap din greşeală ceva din buzunar în tomberon când arunc gunoiul şi mă aplec după obiect, iar garcea mă vede, o să-mi facă dosar penal. LoL.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate