Asigurările pentru taxiuri s-au majorat cu 500% !

8

Asiguratorii din România, sub atenta supraveghere a instituțiilor statului, au ridicat prețurile la asigurările obligatorii pentru mașinile înscrie pe firmele de taxiuri-piatra-neamttaxi, în medie cu 500% .
Astfel, dacă o persoană fizică plătește 4oo lei pentru o asigurare la o Dacia Logan, aceeași mașină înscrisă pe o firmă de taximetrie trebuie să achite la asigurarea obligatorie 2.800 lei.
Mai multe societăți comerciale de taximetrie din România și chiar și din Piatra Neamț, și-au anunțat angajații să își caute loc de muncă deoarece dacă asigurările rămân la același nivel, au de gând să închidă firmele.
Dintotdeauna România a fost paradisul asiguratorilor și se pare că mafia din domeniu și interesele financiare sunt atât de mari încât nimeni nu le poate face nimic.

D.E.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
 1. hitler spune

  Poate asa se mai dau prin ciur sa ramana doar cativa, ca geme orasul de taximetristi needucati.

 2. popa gheorghe adrian spune

  Decizie absolut corecta. Cei mai mari „soferi” din Romania sunt taximetristii. O categorie sociala total aparte si pusa pe scandal mereu. Taxa de protectie si marlania sunt atuurile in fata oricarui „muritor de rand”. In America se face scoala daca vrei sa ai taxiu. In Romania, orice marlan isi face din masina proprie taxiu. Sunt peste 500 de taxiuri in Piatra Neamt. Raportat la viata social-economica a orasului cred ca 200 sunt suficiente, dar…ca la noi la nimenea. N-ai meserie? Esti de 120 kg? Ai tupeu? TAXIMETRIST te faci.

  1. Mos Craciun spune

   Perfecta dreptate. Eu am luat un taxi de la orion la gara si pe paulista avea 80 la ora. I-am spus ca vreau la gara nu la morga si raspunsul taximetristului a fost: am crezut ca va grabiti.

   1. popa gheorghe adrian spune

    Morga mai inseamna potrivit DEX-ului si :
    „MÓRGĂ2, morgi, s. f. (Livr.) Atitudine afectată și disprețuitoare; aroganță, trufie, îngâmfare. – Din fr. morgue”
    Cred ca, indiferent de sens, cuvantul folosit de dvs. se potrivea manusa…taximetrist= aroganta si, eventual, morga, ca n-ar fi primul care merge cu 80 prin oras, da sa moara el nu pe altii!!!

  2. Sorin Craciunescu spune

   Nu este nici o scoala in America de taximetristi ,, Visezi ?

   1. popa gheorghe adrian spune

    Eu visez, da tu esti beat? Trezeste-te!!! suntem in 2015

 3. mickey999 spune

  Ar fi corect daca asigurarea acopera si daune sau despagubiri pentru pasageri in cazul in care se produce un accident ce are ca urmare ranirea sau decesul unui pasager, sau pieton sau altui participant la trafic implicat in accident cu vina sau fara vina taxiului.
  Este normal !
  Cazul Teo Peter ar trebui sa zgindare oleaca gindirea.
  Partea americana a platit o suma minima familiei desi NU erau obligati.
  Presupunind ca Teo nu avea asigurare de viata dar daca taxiul era asigurat , atunci americanii plateau asa cum trebuie.
  Societatile de asigurari stiau ce sa faca!
  E drept, acordul intre guvernul american si cel roman spune clar: nici un soldat american nu poate fi judecat si condamnat de un tribunal romanesc. Okay!
  Insa in cazul asigurarilor….e altceva!

 4. Lolita spune

  Guvernul trebuie sa plateasca salarii mai mari si de unde sa tina faza cu mentinerea lor la acelasi nivel ? taximetristii sa-si dea foc la masini in fata guvernului in semn de protest, si asa vor creste vinzarile la prima masina deci tot se mai misca ceva…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate