Bani județeni pentru reamenajarea intersecției ”morții” de la Girov

9

intersectieIntersecția dintre DN 15 D Piatra Neamț-Roman și DJ 156 A Roznov-Dobreni din localitatea Girov este în mod tragic renumită pentru numărul crescut de accidente rutiere și de pierderi de vieți omenești. Aceasta se arată și în expunerea de motive a Consiliului Județean Neamț privind aprobarea documentației tehnico-economice  aferentă obiectivului de investiții de interes județean „Modernizare drum județean în vederea creșterii siguranței circulației”, în valoare totală de 540,425 mii lei. În acest sens, s-a identificat ca prioritate numărul unu pe întreaga rețea de drumuri județene realizarea amenajării acestei intersecții.

De asemenea, se are în vedere în perioada următoare promovarea amenajării intersecției DN 15 D cu DJ 208 G Hanu-Ancuței – Girov, tot în localitatea Girov, a intersecției DN 2 cu DJ 208 G din comuna Tupilați la Hanu Ancuței, a intersecției DJ 208 G cu DJ 157 în localitatea Dumbrava Roșie – intersecția Papuc și a altor intersecții de pe rețeaua județeană de drumuri.

intersectiegirovDeși CJ Neamț, prin direcția de specialitate, împreună cu Serviciul de Poliție Rutieră Neamț, a luat măsuri legale de semnalizare rutieră în intersecția ”mortală” de la Girov (DN 15 D cu DJ 156 A), s-a constatat că principala cauză a accidentelor rutiere este neacordarea priorității de trecere în intersecție. Acest fapt este o urmare a modernizării drumului județean DJ 156 A, sectorul de drum de la Girov la Roznov unde, prin lucrările de supralărgire și ale altor elemente de modernizare, se induce falsa impresie că se circulă pe un drum principal, deși există elemente de semnalizare și reglementare a intersecției.

Prin urmare, s-au luat măsuri de creștere a siguranței acestei intersecții prin studierea cauzelor accidentelor și elaborarea unei documentații de avizare a lucrărilor de intervenție pentru eliminarea pericolelor din trafic. Pentru amenajarea intersecției se impune o investiție de 540.452 mii lei din care partea de construcții și montaj costă 529.803 mii lei.

Durata de realizare a investiției este de 6 luni.

9 Comentarii
 1. Florin popescu spune

  Cam scump domnule director Conachi pentru amenajarea unei intersectii la nivel .

 2. burebista spune

  pentru ce trebuie acolo trecere de pietoni?, pentru ce trebuie acolo pasarele pietonale? au ramas cu bani si nu stiu pe ce sa-i cheltuiasca? cum sa zici ca ai impresia ca circuli pe un drum cu prioritate cand ai semnul STOP? probabil sunt soferi care nu cunosc semnele. 2 semne „STOP” desenate pe asfalt era de ajuns poate asa se vede ca nu au prioritate

 3. legio spune

  Daca se mai cheltuiesc bani si ptr aceasta intersectie ,inseamna ca santem nebuni, aceasta intersectie are destula vizibilitate ,numai tampenia unor pseudosoferi duce la accidente in aceasta zona. Aveti grija ca se arunca niste bani pe apa sambetei si nu se justifica. Mai bine plantati un politist de la rutiera ,care sa dirijeze circulatia iar toti conducatorii auto vor circula corect prin zona.

 4. chris spune

  E absurd , atatia bani ?
  Cu jumătate ar face cu senzor de miscare la drumurile secundare ….
  Nu mai știu de unde sa „suga” bani .

 5. MARCEL spune

  Ce Indicatoare ori Casa de CUltura ! ZIc mai degraba sa ia legatura cu cei de la Feromet , Tranzicom ptr realizarea a 2 a Trambuline ! una amplasata pe sensul P Nt ROMAN si cealalta pe Roman P Nt ! In asa fel ca atunci cand Soferii se vor apropia ,urca cu o viteza Corespunzatoare sa traverseze acea Intersectie prin AER , ceva in genul cascadorului LAE Draghici ! Asta ptr cei cu autoturisme si auto cu masa pana in 3,5 T .Si binenteles Toaletarea copacilor din zona ,asta pentru ca nu cumva in timpul planarii prin aer ,sa se agate oglinda retro , trapa auto prin coronamentul arborilor respectivi .

 6. AntiProști spune

  După ce au achiziționat microbuze turcești, când țara noastră produce la Brașov un mijloc de transport mult mai performant și mai ieftin, acum, 130.000 de euro pentru 3 borduri și o movilă de pământ!!? Din banii mei?
  Arcan, doar atâta poți?
  O presemnalizare cu lumini intermitente nu ar fi mai utilă?

  Când nu-i duce capul, fac un sens giratoriu!
  Cred că suntem țara cu cele mai multe giratorii de pe planetă.

 7. FLORIN spune

  Bani pentru alegeri.

  Uite asa se sifoneaza banii publici.

  Pentru niste prosti care nu respecta regulile de circulatie si produc accidente nu trebuie sa facem drumuri suspendate.

  Sa fim seriosi cu discutiile interminabile despre intersectia de la Girov.

  Judetul Neamt este o cloaca de mizerie.

  Peste tot unde mergi pe drumurile judetene totul este in paragina.

  Parcari pline de gunoaie,si ne-amenajate de 25 de ani.Totul este lasat de izbeliste intr-o nepasare si indolenta care arata ca acest CJ este doar o gasca pe care ii intereseaza NUMAI sa FURE.

 8. Costin spune

  Vad doua pasarele pt. pietoni acolo. Ar trebui sa puna niste indicatoare de avertizare cu lumina intermitenta.

 9. Motanul Mustacios spune

  O suta dooj de mii de euro??? Vor sa ridice Casa de Cultura in giratoriu?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate