Alo, Primaria Piatra Neamt? Este cineva pe acolo ca sa-i aratam pisica?

10

Nu de mult am avut o tentativa de a colabora cu Primaria Piatra Neamt prin preluarea de plangeri din partea pietrenilor, plangeri pe care sa le aducem la cunostinta autoritatilor locale in vederea rezolvarii lor. Cum era de asteptat, Primaria Piatra Neamt A REFUZAT ACEST LUCRU pe motiv ca „Primăria municipiului Piatra Neamt primeste încă din anul 2005 sesizări, reclamatii si propuneri pe adresa oficială de e-mail infopn@primariapn.ro si le tratează sub acelasi regim ca si pe cele primite prin postă pe format de hârtie. De asemenea, de la înfiintarea site-ului www.domnuleprimar.ro, de la sfârsitul anului 2005, institutia noastră răspunde sesizărilor si reclamatiilor postate acolo, chiar dacă multe dintre acestea sunt anonime. Pe lângă adresa de email si site-ul www.domnuleprimar.ro , cei care doresc au la dispozitie si Telefonul Cetăteanului (0233210872) unde pot adresa unui angajat din cadrul Serviciului Comunicare sesizările sau reclamatiile. Considerăm că locuitorii municipiului Piatra Neamt care preferă aceste modalitati de comunicare cunosc cele trei posibilitati de a transmite sesizările sau reclamatiile ….
Primaria Piatra Neamt
Da, domnilor de la primarie, pietrenii cunosc toate caile de comunicare cu dumneavoastra, numai ca problema este ca din lipsa de respect fata de cetatenii acestui oras sau din alte motive nu le raspundeti sau poate mint ei .
Daca dumneavoastra ati ales calea prin care trebuie sa fiti facuti de ras in articole de prima pagina, noi va vom respecta alegerea si vom face articole din fiecare plangere adresata de catre pietreni ziarului nostru.
In dimineata zilei de 27.04.2011  primit un e-mail de la un cetatean al orasului Piatra Neamt care  locuieste in cartierul Precista si se plange ca gunoiul din fata blocului sau a devenit insuportabil, contine animale moarte si nimeni nu il ridica de peste o luna de zile, problema care se pare ca va este cunoscuta deoarece respectivul cetatean ne spune ca „Am sunat de mai multe ori si la Primarie, la serviciul „Reclamatii si sugestii’- telefonul cetateanului, telefon pe care il au afisat pe site-ul primariei, dar la care nu raspunde nimeni, niciodata, am facut si o cerere scrisa pe care am trimis-o pe infopn@primariapn.ro, am discutat cu reprezentantul  societatii  BRATNER cu Dl. Dir. Ploaie, si care mi-a spus ca acele gunoaie( adica crengile, gunoaiele menajere, pisicile, si gunoaiele pasarilor din curtea oamenilor), nu se ridica decat la cerere si contra unei sume de bani pentru plata serviciului. Incerc sa rezolv aceasta problema de o luna de zile(30 zile), vecinii mei au facut sesizari inclusiv la Asociatia de locatari 79, pentru ca gunoiul respectiv a inceput sa miroase si sa zboare atunci cand bate vantul. E o situatie de toata jena, avem pretentia ca avem un oras curat etc., cand de fapt totul e aproape la fel, avem aceleasi probleme si situatii care nu se rezolva si care sunt mutate de la o institutie la alta ….si cu rezultate nule.”
Ce ziceti, domnilor de la primarie? Ce cai de comunicare ar fi trebuit sa mai foloseasca acest om? Ce sfat le dati dumneavoastra locatarilor din acea zona ca din cate am observat noi la fata locului pisica s-a cam umflat cu viermi si sta sa explodeze? Cum ramane cu „institutia noastră răspunde sesizărilor si reclamatiilor postate acolo, chiar dacă multe dintre acestea sunt anonime.” ? Ati mintit dumneavoastra sau cetatenii care reclama?
Trecand peste caile de comunicare si peste acuzatiile ca avem noi ceva cu autoritatile locale, haideti sa fim putin seriosi, gunoiul respectiv sta de o luna pe carosabil si starea de putrefactie a animalului din poza certifica timpul scurs. Oare nu ar fi trebuit sa vada cineva acest lucru? Cei de la salubritate, politia locala, cineva, nu stiu cine, dar cineva e clar ca nu si-a facut treaba si acel cineva se afla in subordinea primariei. Daca mai conteaza macar 1% pentru cineva din primarie imaginea sau macar aspiratiile electorale,  ar arata respect fata de banii pietrenilor si ar sanctiona pe cel care se face responsabil de aceasta stare de fapt.
Ironia este ca tot ce nu se face la nivelul autoritatilor locale nu va fi platit de cei care gresesc, ci doar de primar iar plata va fi electorala. Opinia noastra este aceea ca  bugetarii din administratia locala si-au propus ca zilnic sa convinga cateva zeci de pietreni sa voteze cu oricine numai cu actualul primar nu si credem ca realizarile lor in ceea ce priveste stricarea imaginii primariei ii fac invidiosi  chiar si pe cei mai inversunati dusmani ai primarului.
Pe scurt: In cartierul Precista, in Piatra Neamt, in anul 2011, gunoiul  neridicat de aproximativ o luna a inceput sa ocupe partea carosabila si miroase infiorator deoarece contine animale moarte. Cetatenii au sesizat pe toata lumea si pe toate caile, dar fara nici un rezultat.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
10 Comentarii
 1. M.S. spune

  Binenteles, ca situatia este aceiasi.Iar, in urma discutiei avute cu reprezentantii primariei,si anume D-na Ludmila Almasu, mi s-a comunicat ca nu e de competenta lor, ci a Politiei Locale, si ca sesizarea trebuie facuta la acest departament, in urma careia ar trebui ca lucrurile sa se rezolva.
  Ceea ce ma supara insa, in afara faptului ca nu s-a rezolvat nimic de o luna de zile, e:” de ce trebui sa sun eu?, dansii nu comunica intre ei , ca doar lucreaza in cadrul aceleiasi institutii?De ce trebuie sa sun eu, atat timp cat cererea respectiva exista?…E aberant…
  Va vine sa credeti sau nu, traim la cote maxime indiferenta cu care ne trateaza cei care ar trebui sa aiba grija de curatenia si siguranta orasului…ca sa nu spun ca s-a „batut moneda” ca suntem un oras „turistic”.Eu cred, ca doar avem pretentia de a purta un asemenea nume, fara a cunoaste sensul sau conotatia unui asemenea titlu.

 2. VetDucu spune

  Cetatene iti doresc sa nu ajungi vreodata ca ignoranta ta sa se intalneasca cu un virus purtat de un asemenea animal .
  Ca sa stii si dumneata si oricine altcineva in cazul rabiei ( turbarii ) de exemplu , cand ai primele simtome ale bolii deja nimeni nu mai poate sa faca nimic esti condamnat la moarte categorica si nici toti banii din lume nu te pot salva pentru ca nu exista tratament pentru virusul devenit activ.

 3. un cetatean spune

  mare smecherie o pisica moarta ce sa spun
  poate gasiti pe cineva care sa fie vinovat de moartea ei

 4. MG spune

  Dintodeuna am vazut animale moarte prin oras , unele stateau pe sosele pana ce deveneau afise de cate masini le calcau. Asta este Piatra Neamt , asta am votat asta avem .
  poate macar sa plimbe cineva pisica aia cu telegondola sa o duca sus la loc cu verdeata

 5. Un Prieten spune

  Dusmanii primariei au adus pisica acolo ca sa faceti voi poze .
  Daca te uiti cu zoom la urechea pisicii se vede foarte clar pixelul albastru .
  HAHAHAHAHAHAHA

 6. VetDucu spune

  Un asemenea cadravru aflat in descompunere devine indubitabil un focar de microbi ce pune in pericol in special viata copiilor curiosi si nesupravecheati de parinti in timp ce se joaca.
  De asemenea cainii comunitari detin instinctul de necrofag si pot consuma parti din corpul pisicii iar de aici in colo raspandirea unui virus poate acoperi distante de 50 km in 24 de ore .
  Am avut nefericita ocazia sa vad astfel de situatii in care din cauza unei vulpi moarte de rabie au trebuit omorate animalele comunitare de pe raza a 2 comune . Indubitabil scaparea unui asemenea virus intr-un oras ar produce victime umane.
  Vad aici este un articol despre o pisica moarta si zic ca multa lume nu va intelege ce se poate intampla in cazul in care acea pisica a murit din cauza unui virus periculos.
  Desigur cazurile periculoase de rabie, antrax sau altele sunt destul de rare dar si cand apare unul nu doresc la nimeni sa ajunga sa cunoasca ce greu este de oprit mai ales intr-un oras unde nu exista nici o posibilitate de carantinare reala.

 7. Avocat spune

  Urat !!!
  Pentru anul 2011 o luna de zile sa nu ridici un cadavru de animal aflat in plin oras , este dovada clara de cat de mult pasa autoritatilor de sanatatea si confortul nostru.

 8. A.A. spune

  Unde sa le duca le arunca pe undeva si cei de la mediu se fac ca nu vad si asta este .

 9. Nuelu.V spune

  oare unde duce primaria toate animalele care mor pe strazi ca nu am auzit niciodata de un cimitir de animale sau de un crematoriu ?

 10. Adela spune

  La primarie la poarta
  Este-o matza moarta

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate