Istoria stă căzută la pământ în Cimitirul Eternitatea din Piatra-Neamț

3

12141657_10207007625243666_4143078935865527118_nÎntr-o lume care pune preț pe viața trăită în regim ”fast-food”, într-o țară care nu își prețuiește trecutul, într-o țară unde mai mult se fură decât se construiește, într-o țară în care oamenii aleg să părăsească granița și pământul pentru care oameni au murit ca să fie liber, istoria nu mai are valoare. Și asta se vede în modul în care alegem să ne cinstim eroii. În cimitirul Eternitatea din Piatra-Neamț, monitorizat video… crucile mormintelor eroilor sunt distruse, căzute la pământ, vandalizate, uitate și lăsate în mod disprețuitor să zacă așa.

Așa ne respectăm trecutul și, cel mai probabil, așa tratăm prezentul și viitorul acestei țări care devine din ce în ce mai secată de eroi în sensul deplin al cuvântului.

Avem, în schimb, mulți eroi de carton care ard de la prima scânteie și lasă în urmă doar întuneric.
eroi

3 Comentarii
  1. MARCEL spune

    UITE ca tot vorbeam de Cinstirea , Respectarea , Amintirea EROILOR AZI 24 feb „16 am vazut o Stire in care se spune ca un Detasament din ,,Dragonii Transilvani ,, veniti din Afghanistan in RO la Campia Turzii trebuiau sa ajunga , Dar au Ramas in Buc , Unde au fost cazati intr o sala de sport din OTOPENI , sa doarma pe JOS peste noapte DREPT rasplata , Ptr SERVICIILE aduse Tarii ! VA pariez ca in caz de vreo Belea , or sa apara UNII , sa spuna DA cine Domle IA Trimis Acolo , Guvernul ,, aia sa raspunda , Ce ne intrebati pe noi.

  2. D.j. Max Dragos spune

    Trist! Eroii nostri nu merita asa ceva..

  3. MARCEL spune

    Domnu ROBERT cred ca trebuie sa i acordam ceva Timp D lui GHINET , El deabia sa instalat ! ce se vede E 100 % Real , Chestiunea e ca la Monumentul Eroilor nici Flacara care ar trebui sa fie Vesnica nu mai arde ? Fara sa fiu mistocar , dar poate sa Hotarat ca unii NU mai trebuie Cinstiti , deoarece unele din cruci au o Stea Rosie si nume Sovietice , D vstra stiti ca se achita anual o taxa de 30 27 RON , ori pentru EROII in cauza cine sa o Achite ? STATUL pai mai sunt 8 luni . pe 25 OCt e ZIUA Armatei , atunci se da oleaca cu maturoiu , Vin Autoritatile cu o Coroana la care sunt vreo 3 ,4 pe langa ea , se aprinde ptr 4 ore Flacara , se da o coliva SA fie Primit , tin un discurs 2 Veterani Dupa care se trece la Defilare SI Gata a TRecut ZIUA ! Astia cel putin au incheiat socotelile cu Viata DAR cei care sunt in Viata si au ramas Infirmi , morti nu prin m tii TATRA ori COTU Donului ci prin Irak , Afghanistan Credeti ca au Parte de Mai Multa Pretuire , Onoare , SA FIM Seriosi ,

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate