Serviciul de colectare a deșeurilor, în vizorul primăriei

5

În urma unei sesizări pe domnuleprimar.ro referitoare la starea deplorabilă a pubelelor ecologice din municipiul Piatra-Neamț, primarul interimar Dragoș Chitic a menționat că la nivelul primăriei Piatra-Neamț s-a convocat conducerea  firmei Brantner pentru a stabili un plan de măsuri concrete pentru perioada imediat următoare, care să ducă la îmbunătățirea vizibila a serviciului de colectare a deșeurilor în oraș.
„Măsurile dispuse sunt următoarele:
1. La fiecare trecere pentru ridicarea deșeurilor se vor curăța platformele, se vor așeza pubelele în locurile lor și se vor închide porțile de la sheltere. Personalul care recoltează gunoiul va nota problemele constatate (pubele defecte, defecțiuni ale shelterelor etc.), probleme care vor fi transmise către șeful punctului de lucru pentru a se lua măsurile ce se impun;
2. Se va respecta frecvența de ridicare asumată pentru fiecare deșeu și se va continua colectarea deșeurilor duminica în program normal de lucru;
3. Branter va inventaria și transmite compartimentului specializat din primărie și Politiei Locale lista punctelor de colectare unde se înregistrează în mod frecvent probleme: supraaglomerarea pubelelor, depozitări neconforme. Poliția Locală va monitoriza punctele problemă, va aplica sancțiuni pentru nerespectarea obligațiilor legale și va controla agenții economici din apropierea acestora, pentru a verifica dacă dețin contracte de ridicare a gunoiului. Primăria va atenționa Asociațiile de Proprietari din zona punctelor de colectare cu probleme.
4. Se va respecta cu strictețe graficul de spălare a pubelelor în sezonul cald și se va transmite un raport săptămânal;
5. Începand de luni, 8 februarie, se va relua inscripționarea și înlocuirea pubelelor defecte și repararea elementelor metalice ale shelterelor;
6. Brantner va transmite până la sfârșitul lunii februarie Primăriei Piatra-Neamț un program de acțiuni pentru anul în curs de informare și educare a populației în privința selectării și depozitării deșeurilor în punctele de colectare.(Primar interimar Dragoș Chitic)

Și două întrebări pertinente din partea unui cetățean, la aceeași sesizare:

„Ați putea să ne spuneți din ce bani se plătesc reparațiile? Ați putea să ne spuneți de ce continuați acest mod de colectare a gunoaielor, care se dovedește ineficient?”(Florin)

Probabil vom afla și răspunsul autorităților… însă, credem că e ușor de ghicit.

branter

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. Cercel Danut spune

  Trebuie reimplementat sistemul de sortare a deseurilor. Pacat ca populatia orasului, nu a inteles necesitatea aplicarii acestui sistem. O nota mica pentru noi si pentru oras.

 2. MARCEL spune

  ADICA ramane ca si pana ACUM ! NU stiu cum la P neamt sa vrut chipurile Colectare Ecologica , pe repere ,culori , sticla , carton , menajer , electronice si betoane separat ori in Darmanesti , Maratei langa Statia de Ambulanta , IAR la BUcuresti , in sect 3 Piata Hurmuzache , chiar langa CNAS Hotel Times , sunt blocuri mai multe de 7 etaje ,unde Gunoiul se Arunca la Topogan pe casa scarii ,cu camera de colectare la parter , cum naiba acolo nu mai miroase , arata urat ,tinand cont si de faptul ca la parterul blocurilor respective ,sunt numai magazine ,terase , banci comerciale si pe o parte de strada si pe cealalta , cum mergi spre P ta ALBA Iulia ,? ADICA aceea au ramas in urma noastra ?

 3. Vasile Cojocaru spune

  Dar ce ne facem care rascolesc prin pubele aruncind pe jos ce cred ca nu le e de trbuinta? Nu ar trebui implicata politia locala?Dar nu asa cum s-a implicat cind o batrina a fost lovita in plina strada!

 4. Irina Vasiliu spune

  Si mai sunt intrebari: de ce li se permite aplicarea tarifului pentru deseuri neselectate, mai mare evident decat cel pentru deseuri selectate, din moment ce ei preiau deseurile din toate tipurile de tomberoane cu aceeasi masina?

  1. xx spune

   Nu exista tarif pentru deseuri selectate si neselectate.Cind sa dublat pretul la gunoi de la 4 la 8 lei/pers nu a fost decit o inginerie de a lui Stefan.Dupa cistigarea licitatiei de catre Bratner sa desfiintat Salubritasul,dar raminind multi apropiati fara un job initial sa adus Borcea sa adune hirtii de pe spatiile verzi care apartin de Urban si apoi sa reinfiintat Salubritasul care a preluat aceeasi treaba.Si cum trebuiau platiti de undeva si cum prima groape de gunoi se umpluse nu sa dat teren Bratnerului sa-si faca alta groapa ci sa dat Salubritasului si acum 4 lai merg la Bratner care face toata treaba si 4 lai la Salubritas care are groapa si primeste gunoiul de la Bratner.Selectarea gunoiului ar trebui sa duca la mari reduceri de pret intrucit totul se vinde pe bani buni la firme de reciclare plus subventii de la mediu,dar gunoiul neselectat aduce bucurii celor care selecteaza pe groapa si acot si ei un ban,este plin de carute acolo toata ziua

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate