A trecut o săptămână, aceeași indiferență din partea autorităților din Pângărați

2

La începutul acestei săptămâni semnalam în articolul Dispreț maxim din partea autorităților din Pângărați – Neamț o problemă gravă în satul Preluca din comuna Pângărați. Deși problema deșeurilor a fost semnalată autorităților locale, deși articolul nostru a avut un impact suficient de mare încât cei responsabili să se autosesizeze și să își facă treaba pentru care sunt plătiți din bani publici, iată că nici după aproape o săptămână nu s-a luat niciun fel de măsură. Pe spațul public deșeurile sunt tot acolo unde le-am găsit și ultima dată, și se înmulțesc.

Dacă autoritățile locale nu sunt capabile să își îndeplinească atribuțiile, faptă care ar trebui anchetată din oficiu de organele competente în acest sens, îi rugăm pe localnici sau pe nemțenii cu spirit civic să se implice ad-hoc în acțiuni de ecologizare a zonei. Poate așa autoritățile locale vor vedea un exemplu de ”cum se face” și data viitoare se vor molipsi de competență și chiar se vor implica în eficientizarea administrației publice.
mizerie-preluca1

mizerie-preluca

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. oreste spune

  Nu administratia produce gunoiul ci noi oamenii asa zisii intelectuali. Decat sa stam sa facem poze sau sa acuzam, mai bine am face sa dam o mana de ajutor. Stiti de ce? Deoarece noi suntem principalii vinovati de acest dezastru ecologic. Nu stim sa facem colectare selectiva, iar ce nu ne mai trebuie prin gospodarie aruncam pe unde dorim negandindu-ne ca de fapt ne facem rau cu mana noastra. Halal mod de a „sprijini” comunitatea noastra. Din cate mai stiu sunt si ceva acte normative prin care, noi ca si cetateni ai acestei tari, avem si obligatii NU NUMAI DREPTURI! Ar fi indicat sa le si respectam! Asa ca ar fi bine sa punem toti umarul la disciplinarea semenilor nostri. Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!

  1. Laurentiu Radu spune

   Mai corect nici ca se poate! Totusi doresc sa precizez un lucru! Pentru a educa sunt mai multe variante din care doua ar putea fi utilizate mai bine:
   1. Amenda… dar conducerea primariei nu face acest lucru datorita faptului ca pierde capital electoral. Au fost cazuri concrete in care cel care a raportat autoritatilor pe cineva care arunca gunoaie, a ajuns in postura de „turnator” iar faptasul, cel mai bun prieten al primarului sau viceprimarului.
   2. Metoda educatiei, scoti oamenii de pe acea ulita la curatenie si a doua oara, nimeni nu v-a mai arunca gunoaie sau faci un proiect de educatie unde aduni pe toata lumea intr-un loc si le explici „teoria pestelui”…. Dar mai intai trebuie sa o respecti tu, ca si lider!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate