Păgubit cu 4571 de lei prin metoda de înșelăciune “Concursul”

3

În ziua de 02.09.2014, în jurul orei 10.00, la sediul Poliţiei municipiului Piatra Neamț s-a prezentat un bărbat de 77 ani, care a reclamat faptul că, în cursul zilei de 30 august, a virat printr-un serviciu bancar într-un cont suma de 4571 lei în două tranșe, ce reprezenta TVA-ul la un premiu oferit de o emisiune tv în valoare de 85.000 lei. Ulterior depunerii, susnumitul a realizat că a fost victima unei înșelăciuni săvârșite prin metoda “Concursul“.
Polițiștii au demarat imediat activitățile de cercetare pentru identificarea autorului și recuperarea prejudiciului, în cauză întocmindu-se dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
Polițiștii atenționează cetățenii despre faptul că:
În cazul înşelăciunilor săvârşite prin metoda „Concursul”, escrocii apelează diverse persoane, de regulă prin intermediul telefoniei fixe şi, sub atribuirea calităţii false de angajaţii ai unei societăţii comerciale anunţă că au fost aleşi câştigătorii unui premiu consistent în euro. Totodată, li se transmite victimelor că pentru a intra în posesia premiului, este necesară achitarea anticipată, prin virament bancar, diverse cheltuieli: impozite, taxe notariale sau de transport, onorariul comisiei de validare, deschiderea contului sau alte cheltuieli în valoare de câteva mii de lei.
Pentru a nu deveni victime ale unor asemenea infracțiuni, vă recomandăm: să manifestați maximă prudenţă atunci când vi se aduce la cunoştinţă că aţi câştigat un premiu la un concurs la care nu aţi participat. Simpla utilizare a unui furnizor de servicii (de telefonie, cablu TV etc.) nu presupune înscrierea automată la un concurs, fără consimţământul abonatului obţinut în prealabil.
Este cât se poate de clar că, dacă nu v-aţi înscris la un concurs, în nici un caz nu puteţi fi desemnat câştigător.
Nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii. Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează numai după încasarea premiilor.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. robocop spune

    Am avut odata si eu o experienta similara ,mai demult ,cu chestia aia in care trebuia sa ii trimit unuia ceva coduri de reincarcare orange ! io nu vreu sa par amu fara modestie ,domnilor ,da cred ca distractie mai mare ca atunci ,nu o sa mai apuc . ca bietul om ( ca-l putem numi totusi asa ,nu ?) ,sigur nu-i mai trebe sa ma mai sune vo dat ,pe mine cel putin .ca m-am prins din prima ,da l-am lasat muuuult sa-si faca treaba ,umil si modest ! i-am dat dupa juma de ora si coduri ,ca am zis ca ma duc sa iau de la peco ! in final a clacat psihic ,si s-a declarat multumit ca macar am avut o convorbire placuta ,si ca s-a prins ca lucrez in …sistem ,da nu a avur cum sa dea inapoi !

  2. Marius spune

    Exista un proverb vechi de cand e lumea: „prostia se plateste”…se pare ca in cazul asta e ad litteram.

  3. feraru marcel spune

    Totusi, n-ar trebui sa ne-ntrebam cum de ajung pagubiti insi d-astia cu contul din banca destul de rotunjor ? Lasand la o parte faptul ca varsta inaintata ar putea motiva „prostia” si mai ales….lacomia. Tre’ sa fie o explicatie de ce cad astia si nu altii. Da’ adresa, adresa nu ne-o dati ? A mosului, bineinteles. Numa strada, fara bloc si apartament. Am si eu un vecin, identic cu cel din poveste (varsta si venituri), care de cate ori primea cate-un telefon de la vreo firma care organiza cate un „eveniment” mocca pentru pensionari isi lua consoarta de brat si dadea fuga, ca cica se da papica pe gratis.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate