Constructorul a reziliat contractul pentru Bicaz – Poiana Teiului pe motiv că Ministerul nu a mai vrut sa plătească facturile restante

6

Reabilitarea drumului Bicaz – Poiana Largului a fost blocată de Guvern când era realizată în proporție de 85% prin neplata facturilor restante. Aflându-se în imposibilitatea de a continua lucrarea fără bani, constructorul a decis rezilierea contractului.

Rezilierea a avut loc ieri și de acum urmează un lung proces de ani de zile în care lucrarea va rămâne așa și se va degrada. Singura variantă ar fi ca Guvernul PNL să plătească facturile restante și să se reia lucrarea însă „nu ar da bine” din punct de vedere electoral pentru liberali ca PSD să termine această lucrare înainte de alegeri.

Nu mai reluam acum toate discuțiile lansate în spațiul public de către propaganda PNL ci vă vom spune ce ne-a comunicat reprezentantul constructorului. ”Dacă era ceva în neregulă la lucrare reziliau ei contractul de mult nu o făceam noi după luni și luni de așteptat să se deblocheze plățile. Am fost chemați la mai multe negocieri cu cei de la minister și de fiecare dată au spus că deblochează măcar o parte din plăți dar nu au făcut-o. Dacă noi eram cu probleme, nu ne chema nimeni la negocieri.”

Nu credem că blocarea acestei lucrări va aduce ceva bun din punct de vedere electoral pentru PNL deoarece propaganda liberală care dădea vina pe constructor nu mai are efect atâta timp cât constructorul a fost cel care a reziliat contractul și ministerul e cel acționat în judecată pentru blocarea lucrării prin neplata nejustificată a facturilor restante.

Iosub Robert

Puteți vedea evoluția subiectului citind și:

dolinex
6 Comentarii
 1. VIO spune

  Acest drum e de foarte mult timp stricat de ce nu l-au facut liberalii cand au fost la putere,cand au vazut ca in guvernarea PSD s-auadus fonduri importante hop ca nu se mai poate,

 2. Varga Szandor Andrasz spune

  Daca faci nu e bine .Daca nu faci, iar nu e bine nici asa !
  Între timp un drum cu valente strategice intre Moldova si Transilvania arată ca după un bombardament cu rachete nucleare .
  Cine suferă ? Noi .

 3. vali spune

  Contractul trebuia finalizat in noiembrie 2019. Prelungiri si suplimentari de fonduri s-au facut unilateral. Lucrarile, verificarile si finantarea s-a facut politic avand in vedere relatiile intre finantator si constructor.

 4. Cornel spune

  DAR Taxa de Drum Vor ! Sa i Voteze Cei din BICAZ și până la Borca ori BRADUL , la Viitoarele Alegeri , Că le au Făcut BINE ,in ROMANIA ,Lucrului Bine Făcut !

  1. Stroi Ion spune

   Politica e una, drumul este pentru circulația tuturor mijloacelor de transport și folosit de toată lumea, fiind zona turistică, era o prioritate, dar după ce au ajuns la guvernare PNL-isti, au încetat finanțarea. Ce o fi în capul lor, nimeni nu știe, locuitorii din zonă au foarte mult de suferit.

  2. Alexandru spune

   Părerea mea este că ar trebui să o lăsați mai moale cu articolele de propagandă PSD-istă. Sunt nenumărate motive întemeiate pentru care finanţarea a fost întreruptă. De ce i-a fost acordat contractul firmei cumătrului lui Arsene fără licitație? De ce această firmă a construit drumul încălcând standarde europene? De ce oricărui angajat al Direcției de Drumuri îi este frică se semneze decontările pentru lucrare? De ce nu faceți dumneavoastră un articol în care să prezentați aceste aspecte? Am văzut până acum o groază de articole în care învinuți Guvernul, dar nici măcar unul în care să expuneți aceste evenimente obiective.

   ADMIN: Noi avem la baza articolelor discuții cu oamenii implicați…dumneavoastra aveți la baza acuzațiilor ce a scos propaganda PNL în spațiul public. Credeți că daca era ceva in neregula nu apăreau acte si poze în presă ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate