Drumul Bicaz – Poiana Largului, blocat în continuare de Guvernul PNL

5

Am primit un comunicat de la PNL în care ni se spunea că le pasă de infrastructura rutieră a județului Neamț. Din păcate, lucrurile stau tocmai invers.

După cum vă aduceți aminte, liberalii au venit la putere de vreo jumătate de an și au blocat lucrările la drumul Bicaz – Poiana Largului, un drum extrem de important pentru Neamț și despre care credeam cu toții că nu îl mai face nimeni.

La acel moment, propaganda PDL/PNL a plimbat și un ministru al Transporturilor pe la Neamț și ne-a spus mai direct sau indirect că treaba cu drumul respectiv e nasoală spre penală, că PSD-ul, că Arsene, că… cumătrul lui Arsene, că lucrări facturate și neefectuate, că lucrari de proastă calitate, că atribuire directă și că PSD nasol, hoți, bandiți etc.

Timpul a trecut. Guvernul PNL a făcut toate controalele posibile, cu comisii în teren care au verificat fiecare metru din lucrare, cu funcționari care au cerut de la constructor mormane de hârtii, justificări, reproiectări, tumbe și flotări. După ce constructorul a făcut absolut tot ce a cerut ministerul și ministerul a avizat tot ce a făcut constructorul ca fiind în regulă, zecile de milioane facturate și blocate de guvernul PNL au rămas tot blocate.

Așadar, după cum vede orice om normal la cap cu ochiul liber, cei care ne spuneau că PSD, Arsene, cumătrul etc. NU au găsit nici un motiv să ceară banii înapoi. NU au găsit nici lucrările nefacturate, dar facturate cum se insinua. NU au găsit nimic care să justifice corecții financiare, neplata facturilor, suspendarea sau anularea contractului.

Dacă găseau liberalii ceva în neregulă nu avem nici un dubiu că ar fi închiriat un cort de circ în care să țină conferințe de presă pe tema acestui drum. Veneau cu fustele în cap, călare pe ponei și ne prezentau numere de magie cu contracte anulate, bani ceruți înapoi și mai mult ca sigur apărea și unul pe la Roman, îmbrăcat în clovn care băga un număr de jonglerie cu dosare penale. Dar iată că nu se întâmplă nimic în afară de o lucrare blocată. Muncitori care nu și-au primit banii și oameni care au nevoie de acest drum, dar ocolesc în continuare zeci de kilometri că așa vrea guvernul PNL.

Gata, domnilor de la PNL. Nu mai ține vrăjeala, iar alegerile sunt prea departe ca să puteți să țineți lucrarea blocată până atunci. Nemțenii nu sunt chiar așa de proști cum ar crede unii.
Ori reziliați contractul, cereți banii înapoi și dacă cineva a furat să meargă la pușcărie, ori deblocați lucrarea să se termine de făcut drumul.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. paul spune

  Bine ca se lucreaza pe dumulE85 ,sosea care numai de „reparatii””-adica covor-nu avea nevoie!TOTI LIDERII pnl local si judetean folosesc acest drum!!!!

 2. Cornel spune

  ORI , NU , Că. ! PRETEXTE. , JUSTIFCARI , ACUM. Tot ce.e POSIBIL…ca. Grupul de firme de au lucrat. : consolidat , lărgit și turnat asfalt , Acolo unde și cât sa Turnat. Sa se fi BLINDAT cu Acte ! DAR. cum spunea TRAIAN
  și ACUM Discipoliii săi de se regăsesc acum in PNL : NU E BINE D le Chestor , Trebuie sa fie un Punct o Virgulă ceva de care și de la care sa ne Agățăm ,Plecam cu Investigațiile ( ASTEPT. ORDONATELE. Dumneavoastră , un Ex ?.) Una peste alta sa Simtă ,Vadă Locuitorii. de pe Valea Muntelui , GRIJA , Respectul. ce l Au fata de Ei , actualul. Partid de Guvernământ , pe Valea Muntelui sunt câțiva Primari , ori daca Nu au fost au Trecut ,Regăsit in actualul. PNL , ( cazul. Dl ui GEO de la BORCA , care a CREZUT că dacă vin Galbenii. SULFUROȘIi Gata : A pus DUMNEZEU ! Mânuță pe Caput și se REZOLVA. Toate . Iată. Exemplu elocvent . PARIEM că Drumul DN 15 F Nu e Gata nici în luna August !Zic ca Gospodinele din localitățile prin care trece. Drumul ,Sa Nu Șteargă. de Colb ; Gardul caselor, Geamurile E Munca in ZADAR In PRAF de Amintiti ( IRIS ) sa Stea , Stam sa Reținem CINE A Dorit să Creeze. Aceasta Stare.

 3. Gramatica lui peste spune

  Pai, PNL a zis a ca are ca prioritate drumurile județene…

 4. Gradinaru Neculai spune

  Asta este cinstea, corectitudinea , competența și imparțialitatea lor în repartizarea fondurilor de investiții indiferent de culoarea politică de care făceau atâta propagandă pe toate posturile TV. Să ne amintim ce cuvinte urâte adresau la adresa guvernanților de atunci . Îmi este rușine să le redau. După 6 luni de guvernare, nu au demarat nici o investiție importantă.

 5. Ionut Bird spune

  Stimate domn,
  Daca ati fi impartial cum pretindeti, daca ati fi mers pe acel drum in ultimele zile/saptamani, ati fi vazut cu ochiul liber, ca orice om normal la cap, ca sunt multe portiuni unde constructorul executa lucrari, desi acele sectoare fusesera “gata” in primavara. Fusesera turnati stalpii de beton de sustinere, apoi acoperiti cu pamant/balastru, apoi compactat, iar dupa controlul celor abilitati, aceste portiuni au fost excavate, si se executa, din nou, lucrari pe acele sectoare. Te duce asta cu gandul ca au fost lucrari facturate si neexecutate? Parca da!
  Nu stiu ce intelegeti dumneavoastra prin lucrari blocate, cand pe acest drum se lucreaza in 5-6 puncte cel putin.
  Sarbatori cu bine si multa lumina!
  Ionut Bird

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate