Guvernul PNL a blocat plățile pentru drumul Bicaz – Poiana Teiului. Ministrul liberal a recunoscut

3

Cu un tupeu de PDL-ist autentic, aflat azi la Neamț, ministrul Transporturilor din guvernul PNL a încercat să prostească pe toată lumea, spunând că lucrările la drumul Bicaz – Poiana Teiului nu sunt blocate.

Ghinionul ministrului PNL care ne credea pe toți proști a venit din seria de întrebări (click aici pentru conferința de presă) adresate de ziarpiatraneamt.ro, întrebări în urma cărora ministrul nu a mai avut cum să o dea la întors și a fost nevoit să recunoască că sunt blocate plăți în valoare de peste 60 milioane de lei la lucrarea Bicaz – Poiana Teiului, plăți pentru care s-au depus facturile din partea constructorilor încă de anul trecut.

Ce au făcut liberalii ca să blocheze această lucrare? Au găsit un motiv tehnic. La începutul lucrării, constructorii s-au înțeles cu beneficiarul să execute proiectarea pe etape, deoarece nu se știa exact care e situația de sub drum și după excavarea fiecărei porțiuni se stabileau în funcție de teren cele mai bune soluții tehnice. Acum, liberalii, disperați ca nu cumva lucrarea să se termine înainte de alegeri și să fie trecută ca realizare în dreptul PSD, au zis că proiectarea trebuia făcută toată deodată și până ce nu o fac așa nu le mai dă bani. Un motiv doar ca să blocheze totul. Dacă constructorii nu vor avea de unde să împrumute bani ca să termine lucrarea, ea va rămâne așa.

La ora aceasta firmele care lucrau la acest drum ce e realizat în proporție de 85% au blocate facturi la plată de peste 60 milioane lei, nu mai au de unde să plătească furnizorii, nu mai au de unde să plătească angajații și peste 300 muncitori riscă să fie concediați. Cel mai probabil o parte dintre aceste firme vor da faliment. Așa înțelege guvernarea PNL să facă politică. Sacrifică un județ întreg, lasă drumuri neterminate, trimit sute de oameni în șomaj, doar ca nu cumva o lucrare importantă de infrastructură să fie realizarea unui alt partid.

Dacă constructorul a greșit sau a furat ceva, să plătească, dar până când se lămuresc aspectele legale ce facem? Lăsăm drumul așa? Să îl dea liberalii altcuiva să îl termine dacă constructorul actual nu mai e bun, dar nu poți bloca un județ doar pentru răzbunări politice. Sau după cum se vede… se poate.

Pentru această mizerie cu blocatul lucrărilor la Bicaz – Poiana Teiului PNL va pierde o mulțime de voturi în Neamț. Disperarea lor are o justificare nenorocită, dar are o justificare. Dacă drumul este gata înainte de alegeri vor pierde și mai multe voturi pentru că vorbim de o realizare de mare anvergură a lui Ionel Arsene și PSD. Deci în creierul bolnav al unor politicieni liberali e mai rentabil electoral să blocheze terminarea drumului Bicaz – Poiana Teiului.

Spuneți dumneavoastră că nu vă era dor de aceste metode PDL-iste absolut mizerabile?

Iosub Robert

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Cornel spune

  Se Adeverește că Nu Fabulam ,Ori as fi Fulgerat in ceea ce Privește că Lucrările pe acea porțiune din DN 15 F Nu vor fi Gata nici în Vara lui 2020 ,din Motive Varii ! ACUM. Dacă. Cetățenii. acestui Județ , ( Tari ) ar fi Conștienți și Uniți , Ar Trebui sa. REFUZE sa Plătească și Ei Rovigneta. ! Sa precizat ori se Știe ,Când te Duci. La Statie Carburanți sa o Achiți. TU O Achiți Integral De la P Neamț la Borsec V Dornei , P Largului. P Tei NU pe , Jumătate , Cum ar fi Corect și Normal , Cum sa dai Bani Ptr ceva Care. Nu Folosești !!? A aici E. Golaneala și ,, Șantajul ,, că și cel AXIAL e la Fel , BA au pus și Bariera . Așa Fel. Sa Nu ai nici o Alternativa Trebuie sa duci. musai prin Tîrgu Neamț . DA Diferența de KM tri atâți cat sunt. Dus. Întors. Vouă. Cetățenilor. Cine Vo plătește și Ptr. Târg Neamț Trebuie Rovigneta DECI. Costa drumul. mai mult . Odată . A doua oară : Se Știe că Acum. ITP ul se face Anual . CREDE Cineva. ,că orice Auto ai. lua la o Probă ,sa faci Intr o Zi 5 drumuri Dus Întors cu aceeași. mașină ,la viteza de 60 Km /ora la întoarcerea din cursa. NU afli. Ceva. Sărit , Slăbit , Rupt ? A Rugam pe cei. Care Efectuează. Controale sa se uite în altă parte , Atunci când văd o mașină. Cu Noroi. Lut de o palmă pe Ea , Vremea se Anunță Ploioasă . Cei de aveți casele la Drum , puneți. niște Nayloane pe Pereții de la Strasse NU Stați și Așteptați. Despăgubiri , Pereți Afectați de Praf , Noroi , Nu Vorbim de ce i Fisurați de dinainte de lucrări , Garduri. rupte , ori cu o. Lopata de Glod pe ele . NU se Știe Când. Le Veți primi ! Deocamdată. Nu . PROPRIETARII de Pensiuni și alte Resorturi , Ce. Faceți. Cu Clienții. , Nu. Vine. Nimeni sa și Rupă și să i a Glodul. pe mașini și să Respire Colbul de pe Drumul de. K. T Aștia de sunt Interimari de Facto au Gândit gen ,, ATUNCI i am CONDAMNAT pe TOȚI la Moarte ,, in Cazul de Fata comutat in. ,,La. IZOLARE ,, REALISTC fiind : este Deja Problema. Virusului , Apelul făcut. către. ce i din Afara sa evite Întoarcerea de. Sărbătorile Pascale in Tara , se mai Adaugă și Situația prezentată. = SEZON Turistic. Mirific , Zona. cu Potențial ,, DA DA mai taie din ele Cum spunea. Individul pe You . Asta E .

  1. Ion spune

   Intradevar sunteti neafiliati politic. De la vorbe la fapte este cale lunga.

 2. petre spune

  guvernarea și reprezentanții PNL au făcut mult rău nemțenilor , nu-i vom uita niciodată
  Întrebați-l pe noul (și vechiul) prefect Lazăr cum era cu colecta de bani de la deconcentrate
  și mai întrebați-l despre cine a ordonat decapitările politice de la Ambulanta Neamț
  și despre multe alte măgării petrecute când au fost la putere
  este stilul lor de a face politica ! Taie de la toți și dau la ai lor, repede cât mai au timp

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate