O casă care a ars la Țibucani, reconstruită cu sprijinul unei echipe de tineri voluntari

0
FOTO: ISU NEAMȚ

Pe 23 februarie, în jurul orei 16.42, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o locuință în satul Țibucanii de Sus, comuna Țibucani. (click aici pentru articol)

Au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 200 mp și bunuri materiale din mansardă. Din fericire, nu au fost victime, însă casa a avut nevoie de reparații serioase. Colegii tânărului care locuiește în acea casă s-au mobilizat exemplar și printr-o acțiune de voluntariat contribuie în timpul liber la reconstruirea ei.

Pentru a afla mai multe detalii, am discutat cu Sabina, elevă a Colegiului Național „Gh. Asachi” din Piatra-Neamț și colegă cu tânărul din clasa a XI-a a cărui casă a fost afectată de incendiu.

Captură video YOUTUBE/ Sab Ina

Aceasta ne-a declarat că ea și câțiva colegi s-au mobilizat imediat, au fost în ziua următoare pentru a vedea pagubele și au sprijinit muncitorii pentru primele lucrări. S-a stabilit ca echipele de voluntari să meargă în zilele de sâmbătă pentru a ajuta și aproximativ 10 tineri se implică, alături de muncitori, pentru a ajuta cu tot ce pot pentru ca locuința să poată fi finalizată cât mai repede. S-au achiziționat câteva materiale de construcție din donații primite.

Familia nu poate locui în casă în această perioadă, nu există curent electric și daunele sunt destul de mari. Cu sprijinul pompierilor, însă, s-a salvat o mare parte din bunuri.

În pofida tragediei, tânărul de 17 ani a frecventat cursurile în această perioadă, însă în urma incendiului au ars cărți, rechizite, haine.

Pentru mai multe detalii despre caz sau dacă doriți să vă alăturați echipei de voluntari puteți trimite un email Sabinei la sabinanistor04@yahoo.com.

Puteți urmări materialul video realizat de Sabina mai jos:

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate