Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, alături de Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la lucrările de reabilitare Piatra-Neamț – Bicaz și lucrările de modernizare și consolidare Bicaz-Poiana Largului

0

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost prezent joi, 18.07.2019, într-o nouă vizită de lucru în județul Neamț, alături de noul director general al CNAIR, Sorin Scarlat, directorul general regional al DRDP Iași, Ovidiu Mugurel Laicu, și președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene. 

Printre obiectivele vizate s-a aflat șantierul de pe DN 15, Poiana Largului – Bicaz, unde, în prezent, sunt executate lucrări de refacere și stabilizare ale corpului drumului în zona afectată, înlocuirea zidului de sprijin, refacerea șanțurilor de scurgere și montarea de parapet metalic. 

Reamintim, Barajul Bicaz a beneficiat zilele trecute de lucrări de reparații asfaltice pe suprafețe întinse, executate în regie, de Secția de Drumuri Naționale Piatra-Neamț. 

Menționăm că pe tronsonul Poiana Largului – Bicaz, lucrările sunt executate de asocierea S.C. AQUA PARC S.R.L., S.C. MAVGO HOLDING S.R.L. și S.C. DANLIN XXL S.R.L. Contractul atribuit în urma licitației are o valoare de 302.132.014,19 lei cu TVA, durata acestuia fiind de 6 luni.

„FAPTE, NU VORBE! Vești bune pentru participanții la trafic și pentru turiștii care tranzitează cea mai importanta zonă turistică a județului Neamț!

Lucrările de reabilitare a tronsonului Piatra-Neamț – Bicaz al drumului național DN 15, pe o distanță de 29 de km, începute în luna iunie a anului curent, au fost finalizate, urmând ca, până la sfârșitul anului 2019 să fie finalizate și lucrările de modernizare și consolidare pe tronsonul Bicaz-Poiana Largului, unde experții au identificat peste 70 de puncte de calamitate.

Am verificat împreună cu Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, stadiul lucrărilor de modernizare a drumului național DN 15. Mă bucur că avem parte de susținerea lui, pentru a reuși să ne onorăm promisiunile făcute nemțenilor care merită o infrastructură rutieră modernă.

Așa cum am promis oamenilor, și suntem de cuvânt, am reușit să finalizăm un drum extrem de important pentru economia județului nostru. Pe drumurile naționale care fac legătura cu mănăstirile Văratec și Agapia s-au executat lucrări de modernizare, urmând ca, în perioada următoare, pe tronsoanele de drum dintre Humulești și Pluton și de la Castelul de Apă până la Moțca, la limita cu județul Suceava, să fie turnat covor asfaltic.

Așadar, sunt investiții extrem de importante pe care Ministerul Transporturilor le face în județul Neamț și doresc să le mulțumesc în numele locuitorilor județului nostru!”, a transmis președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate