284 de milioane de lei, fonduri alocate pentru reabilitarea drumului Bicaz – Poiana Largului

14

„Acest drum a mai fost reabilitat doar pe timpul lui Ceaușescu, prin’86. ”, este primul lucru pe care l-a declarat primarul de la Hangu, vizitat de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc și directorul regional al DRDP Iași cu ocazia discuțiilor purtate pe tema investiției în reabilitarea drumului Bicaz- Poiana Largului.

”Am venit cu domnul ministru aici să vă spunem că dăm drumul la investiție aici, e o investiție foarte mare, 284 de milioane de lei. Am reușit prin PNDL să dezvoltăm drumurile comunale din Hangu și e păcat că drumul național arată așa. Domnul ministru a venit azi aici, e garanția că drumul național se va reabilita.”, a punctat președintele CJ Neamț Ionel Arsene în discuția de la Hangu cu primarul comunei.

„Trăiesc cu speranțe că drumul acesta va fi reabilitat. Refacerea drumului va avea un impact major asupra dezvoltării turismului și economiei în zonă. Până acum, mulți turiști evitau să revină aici, din cauza drumului. Vorbim de toată Valea Bistriței. Puteți vedea că în comuna Hangu, drumurile arată mult mai bine decât drumul național.”, a declarat primarul comunei Hangu, Lupu Gavril.

„Reabilitarea DN 15 care leagă Bicaz de Poiana Largului este o investiție pe care am discutat-o cu domnul președinte. Vorbim de o infrastructură construită în anii ’64, îmbrăcămintea asfaltică are termenul depășit din punct de vedere al utilizării. Este un obiectiv care nu se va finaliza într-un singur an, va fi de lucru pentru că trebuie făcută și o proiectare. Sunt mai multe puncte critice pe acest drum, vorbim de alunecări, dar asta nu îl împiedică pe domnul director de la drumuri naționale să lanseze până la finele anului procedura de proiectare și execuție pentru DN 15 Bicaz – Poiana Largului. Vom aloca o parte din fonduri acum, va fi o investiție multianuală.”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

„Eu îi mulțumesc domnului ministru, pentru vizita de azi în Neamț. Așa cum am spus, am avut o discuție aplicată pe toate drumurile naționale din județ. Acest tronson de drum pe DN 15 este din punctul meu de vedere cu cele mai multe probleme. Valoarea totală care va fi alocată acestui tronson de drum este în jurul sumei de 284 de milioane de lei. Este o sumă foarte mare, dar avem nevoie de acești bani pentru că este un segment de drum în care nu s-a mai investit de dinainte de revoluție. Toți primarii au reclamat că de zeci de ani se promite și nimeni nu face nimic. A venit și ziua când putem spune că ceea ce am promis oamenilor în programul de guvernare facem. Inclusiv drumurile județene au intrat într-un program amplu de reabilitare. ”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
14 Comentarii
 1. VUK spune

  NU as vrea sa l CONTRAZIC pe Dl primar de HANGU ,DAR pe acel drum sa mai lucrat , intervenit si dupa 1986 , chiar acum prin anii 2000 sa intervenit , CEi drept nu la Hangu , un pic mai incolo spre Grozavesti , unde sa, COnsolidat ,, vezi Doamne ! drumul . A stat mai bine de 1 an , drumul inchis pe un sens , ,, fiindca se lucreaza ,, ? Iar acum pe acolo mergi in salturi , pe subt asfalt ,sunt niste denivelari , de faci la volan , ca un motostivutorist pe utilaju lui , ai parte de niste scuturaturi , un ,, masaj ,, la schimb cu rovigneta auto .

 2. Irina spune

  Drumul Bicaz – Poiana Largului a ajuns in halul asta si pentru ca e circulat de o multime de tiruri si camioane cu lemne, desi este interzisa circulatia autovehiculelor peste 13 tone. (Chiar si un tir gol are mai mult de 13 t). Soferii ignora cu buna stiinta restrictiile.
  Ar trebui sa faceti un articol si despre acest lucru.

 3. Sandu T spune

  Nu mi vine sa cred ne nastem a doua oara !

 4. Iulian DG Morosanu spune

  Ca si cu axialul izvorul muntelui -ceahlau noroc co turnat ceausescu betoane atat a mai ramas

 5. Maria spune

  Ce veste minunata!!
  Multumiri !
  De 27 ani se doreste aceasta reabilitare..
  Toata zona este de o frumusete care rivalizeaza cu tari ca Elvetia, Austria…
  Poate contribuie si firmele care isi transporta cu TIR_urile pline cu lemn .
  Drumul acum este impracticabil ptr autoturisme … 🙁

  Poate se gandeste la proiectare largirea drumului si cu o pista ptr biciclisti..sau pietoni..

  Si o intrebare :–drumul axial Izvorul Muntelui Ceahlau intra in vizorul CJ si Ministrul Transportului ???

 6. George spune

  Nu pot sa cred, dupa atata timp…

 7. Vlad Marcoci spune

  Ii multumesc si eu dlui ministru si il rog mult sa urmareaca derularea investitiei . Multumesc tuturor celor care se implica . Un beneficiar voi fi eu .

 8. Craciun Marius spune

  nu imi vine sa cred….

 9. Nae spune

  Vrem asfalt de calitate , borne , parapeti si trasare , toate moderne .

 10. Eco Nicu spune

  Frumos dar sa-i vedem pe drum , pe ei pe bani adica in asfalt modern de calitate , borne noi parapeti trasare de 2017 nu dupa gropi si in gropi .

 11. Lucian Dumitrache spune

  DOAMNE AJUTA !

 12. vio spune

  sa dea DUMNEZEU sa fia asa,

 13. Eco Nicu spune

  Cei de la drumuri spun ca drumul spre Bicaz e practicabil si de fapt e praf asa ca nu am asteptari mari

 14. Ada Adriana spune

  Nu cred in minunea asta… Multe drumuri au avut multe finantari si a batut vantul pana au disparut banii. Ar cam fii cazul, dar… Pana nu vad, nu cred.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate