Prefectul explică ce e cu drumul Bicaz – Poiana Largului dar drumul tot blocat rămâne…

1

Azi, prefectul de Neamț a explicat situația legată de drumul Bicaz – Poiana Teiului și de ce e blocat. Materialul primit de la prefectură este mai jos. Pentru ce spune prefectul în variantă video – click aici.

Din ce am înțeles noi, drumul e blocat pentru că s-ar fi depășit termenul de execuție, ceea ce se întâmplă la mai toate lucrările și pentru niște suspiciuni neconfirmate de nici un organ de cercetare penală sau de altă natură. Acum se mai efectuează niște controale pe două puncte din cele peste 70 unde s-a lucrat, pentru că ar fi o suspiciune că nu au fost folosite câte materiale ar fi fost facturate.

Se mai vorbește de modul de atribuire a contractului, povestindu-se de situații de urgență stabilite de un comitet la Neamț, dar se duce discuția într-o zonă alunecoasă, deoarece cei care au consemnat punctele de calamitate de pe acest drum nu au avut treabă cu alocarea banilor sau atribuirea contractului. La nivelul județului Neamț s-au stabilit niște lucruri și s-au făcut recomandări. Deciziile au fost la nivel guvernamental. Nu a alocat nimeni de la Neamț niciun leu și nu a decis nimeni de la Neamț să se facă niciun drum, cu atât mai puțin să dea lucrarea cuiva anume.

Mai departe totul este un ping-pong în care constructorii nu sunt acuzați de absolut nimic concret, nu există nicio hârtie că li se impută ceva sau că se reziliază vreun contract.
Totul pare menit doar să blocheze lucrarea și se bazează strict pe suspiciuni, neavând nici un element dovedit. Pot să o mai țină așa în suspiciuni și amânări până după alegeri, asta dacă nu cumva vor fi dați în judecată de către constructorul blocat fără să i se dovedească faptul că a greșit cu ceva care să justifice blocajul.

Noi rămânem la opinia exprimată de la bun început. Dacă s-a furat ceva, vinovatul să plătească, să se rezilieze contractul și să termine altcineva lucrarea. Dar după cum vedem cu toții de peste jumătate de an de când a venit PNL la guvernare ni se spune de nereguli la acest drum, dar totul e o succesiune interminabilă de suspiciuni și nimic dovedit. Oare dacă era ceva grav și în neregulă, nu ar fi putut rezilia contractul de peste 6 luni de când îl țin blocat?

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. VLAD spune

    Eu cred ca este altceva la mijloc ORGOLIU , RACA , INVIDIA, RAUTATEA , actualului Prefect P(D)NL de a nu termina DJ.15 . Bine ca se repara DJ.15D sa nu-l zdruncine pe domnul Prefect cand merge acasa la Roman!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate