Dacă ai mașină dar nu ai loc de parcare, amendă de la 1.000 la 1.500 lei! Joac-o pe asta, cetățene din Piatra-Neamț!

0

Încă una de la primăria smart pentru pietrenii frumoși și liberi.
La propunerea primarului Carabelea și cu votul tuturor consilierilor locali s-a aprobat să fie sancționați pietrenii care nu au loc de parcare și parchează pe unde pot și ei. ART.7 In scopul fluidizarii circulatiei si al cresterii nivelului de confort urban al orasului :c) sa nu ocupe domeniul public cu vehicule in afara spaliilor marcate expres de administratorul domeniului public;

Așadar, dacă nu ai loc de parcare și parchezi pe undeva pe unde crezi că nu încurci, jumătate urcat pe un trotuar sau pe oriunde nu este parcare oficială, ești pasibil de o amendă usturătoare de minim 1.000 lei.
Nu contează că de fapt nu ai un loc de parcare și că ai vrea unul. Nu contează că nu ai efectiv unde să parchezi civilizat pentru că primăria nu oferă suficiente locuri de parcare. Nu interesează pe nimeni aceste aspecte. Nu ai loc de parcare, nu parchezi pe unde poți. Chiar dacă nu încurci pe nimeni, riști să iei amendă.

Ca să nu mai zicem că în Piatra-Neamț nu există noțiunea de parcări pentru vizitatori. Dacă te duci la cineva și parchezi pe unde poți pe lângă blocul persoanei vizitate pentru că primăria nu îți oferă posibilitatea de a parca legal, riști amendă.

Este bine de știut că, de ani de zile, primăria Piatra-Neamț încasează sume colosale din redevența de la parcările de reședință și de la cele cu plata orară, dar banii se duc cine știe unde. Nu au făcut din acești bani nici măcar o parcare suspendată.

Probabil cei din echipa primarului au făcut un calcul matematic simplu și au scăzut din numărul de mașini înmatriculate numărul de parcări și le-a dat o cifră care înmulțită cu minimul amenzii de 1.000 lei a dus la o sumă frumușică ce ar putea veni la bugetul local.

Și ca să nu mai spună primarul Carabelea că presa rea manipulează iată cum arăta acest articol înainte de a fi modificat de Carabelea.

La acest articol Carabelea cu echipa lui a adăugat acum literele c) și d) interzicând efectiv oamenilor să mai parcheze pe domeniul public în afară de locurile de parcare marcate.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este parcare-piatra-neamt-1024x276.jpg

Articolul astfel modificat și stabilită amenda de la 1.000 la 1.500 lei a fost supus aprobării consilierilor locali care au votat majoritatea fără să citească ce votează. Uite așa!

Citește și:

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate