Cum administrăm #NouaPiatra: Ne punem chiloții peste pantaloni

0
PAMFLET

MOTTO: „A fost odată un om care toată viața lui nu s-a putut potrivi cu lumea – un om sucit.”Cănuță om sucit, de Ion Luca Caragiale

Deși acuză presa că manipulează, într-o postare extrem de manipulatoare care s-a lăsat așteptată din partea primarului municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea explică faptul că „a avut parte de un atac furibund asupra unui proiect pe care îl susțin cu toată convingerea pentru că vizează transformări majore pe termen mediu și lung asupra orașului nostru.” Puteți citi întreaga postare a primarului aici – click, ca să nu fim acuzați că manipulăm.

Asta nu înseamnă, însă, că nu avem un drept la replică adresat acestui „Cănuță om sucit” de la poalele Pietricicăi care ne explică modul în care se face administrație la Piatra-Neamț. Întâi facem regulamente și stabilim amenzi, și ulterior facem condițiile la care se referă regulamentul și amenzile. Practic, noi am zis că e bine ca la Piatra-Neamț să ne punem de acum chiloții peste pantaloni, ca să fim în trend cu noua viziune liberală a primăriei: „nu va fi nimeni amendat din acest motiv, PREA CURÂND.”

„Atacul furibund” este referitor la deciziile din noul Regulament privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică din municipiul Piatra-Neamț, propus de primarul Andrei Carabelea și votat cu toate mâinile de toți consilierii locali, indiferent de culoarea politică. Regulamentul votat îl puteți găsi pe site-ul primăriei și vă invităm să îl citiți cap-coadă ca să nu fim, din nou, acuzați că manipulăm – click aici.

Indirect, domnul primar spune că a fost atacat pe nedrept din cauza unor articole din presă, pe care le vom atașa mai jos, pentru o corectă informare. Noi am dat citate din regulament, negru pe alb, în timp ce domnul primar bate câmpii cu grație, doar-doar îl va crede cineva că este o victimă. Mai bine ar recunoaște că există o lipsă de experiență în administrație, că sunt probleme de comunicare și că își asumă modificări ulterioare. Nu este vina presei că locuitorii nu au știut că sunt regulamente în dezbatere și nici ce conțin acestea.

Să vedem ce spune domnul primar:

„Nu voi amenda și nu voi alunga iubitorii de animale din oraș. Dimpotrivă le voi crea condițiile potrivite pentru a-și scoate la plimbare patrupedele, cu zone special amenajate în fiecare cartier. Nu va fi nimeni amendat că își plimbă câinele pe trotuarele orașului, decât dacă îi ignoră urmele fiziologice. Oare ar merita vreun premiu?!”

Cum ați spus? Pe trotuare. Atât. Spații amenajate nu există, pe spațiul verde nu e voie. Ni le promite domnul primar, cândva, la fel cum ni s-a promis în 2018 – click aici. Ce am spus noi? Click aici pentru articolul în cauză, considerat manipulator.

Ce mai spune domnul primar:

„Iubesc să văd copiii jucându-se. Cine ar putea crede că le voi limita vreodată bucuria interzicându-le accesul cu bicicleta sau cu rolele pe platoul Curții Domnești? Cine a debitat asta are un interes ticălos și se duce tare departe de realitate. Dar manipularea asta poate ține doar la cei slabi de îngeri. E absurd să crezi așa ceva! Sunt primarul care a încurajat cel mai mult plimbările, ieșitul în natură și mișcarea. De aceea, weekend de weekend închid Piața Ștefan cel Mare, pentru ca cei mici să se poată bucura de plimbări cu bicicleta, cu rolele, cu skate-ul. Curtea Domnească nu le va fi interzisă niciodată copiilor pentru distracție. Și nici parcurile.

Ciudat. Afirmațiile domnului primar contrazic regulamentul care vorbește clar de PISTE, care lipsesc cu desăvârșire. Click aici pentru articolul în cauză, considerat manipulator.

Altă întrebare:

„Da, nu îmi plac rufele întinse către bulevardele orașului. E urât. Și nici nu e sănătos pentru cei care și le usucă astfel (se depune praf, viruși, bacterii pe haine). Dar nu va fi nimeni amendat din acest motiv, prea curând. Avem atâtea priorități. Eu sper că pietrenii vor înțelege de la sine că uneori și acest detaliu ne poate înfrumuseța orașul. Adesea primul pas pentru a face un lucru bun este să îți fie sugerat. Asta facem prin această regulament: spunem ce este corect.”

Nu va fi nimeni amendat, prea curând? De ce mai faceți reglementări, daca nu se aplică? Când se vor aplica? Odată adoptat regulamentul, este în vigoare și poate fi aplicat de organele de poliție. Le spune cineva domnilor polițiști ce să amendeze și ce nu? Click aici pentru articolul în cauză, considerat manipulator.

„Totodată, regulamentul de gospodărire și întreținere a curățeniei prevede interzicerea creșterii animalelor pe domeniul privat sau public al municipiului Piatra Neamț. Ce e anormal în asta, stimați cetățeni? E de neconceput ca cineva să pună garduri pe spațiul public pentru a crește găini sau alte animale. Poate nu credeți, dar în Piatra Neamț există astfel de situații. Unele se vor rezolva, sper eu de la sine. Altele, cu amendă. De exemplu, în fiecare săptămână vine la mine un locuitor al unui cartier în plină dezvoltare. Acolo există o persoană care crește vaci pe un teren public. Cum e posibil așa ceva? De ani de zile acest om își crește nestingherit animalele și, efectiv, își umilește vecinii prin comportamentul său. Mai mult, din cauza mirosului și zgomotului pe care animalele îl fac, vecinii nu pot sta în propriile curți. Acest regulament va corecta astfel de situații.”

Domnule primar, ați reușit să închideți parcul zoo, nu e cazul să faceți un regulament pentru asta. Click aici pentru articolul în cauză, considerat manipulator.

Concluziile primarului „Superman”, apărătorul adevărului:

„Cele trei regulamente, care au stârnit într-un mod excesiv și incorect reacții exagerate, au fost în consultare publică multă vreme. Iar presa nu a dat atunci nici un semnal de implicare participativă la această consultare publică. Însă, o face acum cu un scop profund nedrept: de dezinformare și manipulare a comunității împotriva primarului. Acest plan nu le va ieși pentru că toate aceste minciuni sunt ușor de demontat prin realitate. Iar adevărul câștigă întotdeauna.”

Despre „manipulările” presei și modul în care ea „nu s-a implicat” în dezbatere, așa cum spune primarul, vă rugăm să citiți articolul de mai jos pentru o corectă informare!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate