Copiii nu mai au voie cu bicicletele în parcurile din Piatra-Neamț. Amendă 1.000 lei

16

La propunerea primarului Carabelea și cu votul tuturor consilierilor locali, de la toate partidele, s-au stabilit ”norme specifice privind protectia, conservarea si dezvoltarea parcurilor” prin care ”se interzice circulatia cu biciclete, motociclete sau alte vehicule in parcuri, cu exceptia pistelor marcate corespunzator.
În parcuri nu avem piste de biciclete, deci de acum este interzis cu bicicleta.
Nerespectarea acestei reguli se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 1.500 lei.

Primăria nu este la prima tentativă de a interzice accesul copiilor cu bicicletele în parc și în zona Curții Domnești. Am mai trecut o dată prin acest episod în 2013 (click aici) când la presiunile media făcute de publicația noastră primăria a revenit asupra deciziei și a permis copiilor mersul cu bicicletele în parc și la Curtea Domnească.

În 2013 a fost o tot o decizie a conducerii primăriei și fusese votată de consiliul local ca parte dintr-un regulament votat la fără dezbatere reală *HCK 7/2010. Atunci ne-am luptat și conducerea primăriei, realizând că avem dreptate a scos semnele de interzis cu bicicletele și au dispus Poliției Locale să nu aplice amenzi urmând ca la prima modificare a regulamentului să se elimine această prevedere. După cum vedem ea nu a fost eliminată ci din contra, a fost reîmprospătată și amenda mărită de la 300 la 1.000 lei. Acum s-a făcut o dezbatere publică și decizia este luată cu votul tuturor consilierilor locali de la toate partidele, deci este o decizie legitimă. Că mulți consilieri habar nu au ce au votat, asta este altă poveste.

Citește și:

telegram ziar piatra neamt
Citește și
16 Comentarii
 1. Tineretul pleacă dacă ați uitat spune

  Inteleg ca poate exista pe aici „comunistii” de ai nostrii dar hai sa fim seriosi, orasul pierde locuitori din ce in ce mai mult deoarece este un oras mort, inteleg sa existe restrictii pentru spatiile verzi etc, dar acum daca batranii din Piatra nu au pe unde se plimba si sunt ofensati de skateri sau copii, asta este problema lor nu problema tineretului. Nu cred ca ati vazut copii pe role care sa distruga „istoria” locului. In plus nu avem locuri in Piatra Neamt pentru activitatile astea, promovati din ce in ce mai mult ideea de ”a freca menta” pe romaneste si sportul, activitatile in aer liber sunt restrictionate. Sunt curios ce se va intampla cand nu vor exista banii pentru pensii si tineretul tot va pleca =)))

 2. Luis Stan XD spune

  Sa moara familia mea daca nu singura pista pentru biciclete e cea din zona hotelului Ceahlau si aia pe cateva sute de metrii. Nici cu cainii nu mai avem voie sa iesim. Maine poi-maine nu mai putem sa mergem pe trotuare pentru ca stau pasarile pe ele. Da-o in colo de treaba

 3. Privitor spune

  Libertate pentru animale – se desfiinteaza mini gradina zoologica, versus limitarea libertati pentru copii (fara terenuri de sport – scolile stau cu terenurile de sport sub lacat, fara piste de biciclete / role /skateboard – cele din strand s-au desfiinta), ceva nu-i in ordine, asta-i liberalismul acestor farisei de dreapta? Apoi, poate intervine si interzicerea iesirea cu copiii in parcuri/spatiile publice. O societate care reglementeaza si respiratia, sigur v-a sfarsi sufocata.

 4. Gicu spune

  Da

  1. un OM spune

   PNL-SS…asta ati votat!!! Azi se implinesc 80 de ani de la pigromul de la Iasi!!!

 5. Marina Blaga spune

  Este o hotarare corecta .Copiii in general nu au simțul lucrului corect facut.Bicicletele circulau inclusiv pe gazoanele proaspat tunse,dalele de la turn mereu erau crapate,iar galagia pe care o faceau cu placile era greu de suportat.Dar,sigur,trebuie si pentru ei amenajat un loc special pentru toate aceste activități, unde iubitorii acestor sporturi să se poata desfășura. In speranta ca se vor gasi oportunitati pentru toti va urez succes.

 6. Cineva spune

  Daca tot spuneti ca suntem salbatici si, ca ar trebui sa ne ducem in strand, unde si acolo ni se atrage atentia, faceti-ne dumneavoastra locuri special amenajate pentru noi, pentru ca si in strand, unde erau rampele, cei de la primarie le-au scos si le au sudat intre ele, pentru a nu le pune inapoi datorita unor parinti incompetenti care isi aduc copii de 2-3 ani acolo si, tot noi ar trebui sa avem grija inclusiv in locurile amenajate pentru noi? Spuneti ca suntem needucati pentru ca nu ati mai vazut sportul asta si ca sarim de pe ziduri si alte lucruri, ce treaba are asta cu educatia? Vedeti-va dumneavoastra de copilul/copiii dumneavoastra si nu va mai luati de altii.

 7. Andrei spune

  Skate park nu , locuri publice nu , unde sa ne mai dam , in case?

 8. Ioan spune

  Ce să mai spunem , oameni buni !!?? Ei fac , noi facem , ei(ele) fac !!Adică , într-un cuvânt , nimeni nu face nimic. Până nu o să ne luăm viața în mâini , să ne putem decide soarta , să ne unim cu mic cu mare , pentru binele societății , implicit al nostru , să facem noi însăși lucrurile bine , să ne asumăm responsabilitatea lucrului bine făcut , nu vom rezolva nimic. Atâta timp cât avem la conducerea orașului acești oameni care , nu știu decât să de-a amenzi și să facă doar legi care INTERZIC , vom fi mereu în aceleași condiții mizerabile !!

 9. Joe spune

  Și copilul tău va fi mare.

 10. GABRIEL spune

  Așteptăm de la Don primar harta smart cu pistele pentru biciclete și locurile special amenajate pentru copii și adolescenți.

 11. Ocean Neculai spune

  Domn primar….. acuma vin alegerile și avem grija de dumneavoastră. Ce facem trăim intr- o cușcă. Mai întâi vi cu alternative pe care sa le implementezi, apoi vi cu interdicții. Un primar de tot ……. spuneți voi cum vreți!

 12. Ciubotaru Radu spune

  Domnilor va scriu de la Paris, capitala europeana, copiii se joacă în parcuri cu biciclete, role, deținători de animale de companie se plimba pe străzi, parcuri , bineinteles sa faca curatenie , nu este nici o interdictie, la Piatra Neamț mai este putin si o sa aveti orar de iesit din casa. Rusine domnilor consilieri, mai întâi creați condiții si apoi impuneti restricții……

 13. Cineva spune

  Sa se voteze legea, sunt sălbatici ăștia cu biciclete din ziua de azi, nu știu de unde sar cu bicicleta și cu ce viteze trec pe lângă tine, am copil mic 2 și un pic, când merg în parc pe platou nu pot sa îl las mai mult de 1m-2m sa se distanțeze de mine ca trec copii mai mari și needucați de părinți care la rându lor stau pe banca sau pe platou pe margine ( locul unde te poți așeza) și își vad frumos de bârfele lor, sunt mari de ce sa le mai zică ceva dacă se pot descurca singuri copii lor , de ce sa le atragă atenția, dar eu la rându meu îl pot lasa pe al meu singur sa se distanțeze la 20m de mine, trebuie ca copilu meu sa se simtă legat de mine, al meu sa nu aiba libertate și siguranță, duceți-vă prin ștrand ii destul loc acolo pentru sălbatici sau prin zona, sunt drumuri prin păduri sau pe marginea lor , ieșiți unde va este locul

 14. Schmidt Rudolf spune

  Insa, pe trotuare, au voie biciclistii si, eventual, sa mearga si cu viteza si sa dea peste pietoni, nu? Unde traim? Interzici copiilor sa faca miscare, vii cu tot felul de initiative care mai de care mai tampita, si orasul arata cum arata: mizerabil si plin de gropi si boschetari. Ar trebui sa le spuna cineva, atat primarului cat si consilierilor locali, ca sunt platiti din bani publici pentru a se ocupa de ADMINISTRAREA orasului, nu din transformarea lui intr-o mosie proprie. Toate HCL-urile care privesc marea masa a populatiei, ar trebui supuse dezbaterii publice. De ce nu se procedeaza asa? E cel putin tampit cine crede ca a fost votat sa faca ce-l duce capul, fara sa se consulte cu populatia care l-a votat.

 15. Gugu spune

  Ce-i drept erau mulți copii cu biciclete la Curtea Domnească și exista oricând riscul să dea peste cineva. Acum să le ofere alternative, piste de biciclete, spații amenajate pentru ei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate