Amendă minim 1.000 lei dacă nu duci gunoiul selectat la pubele. A început instalarea de camere video și pietrenii sunt filmați când duc gunoiul

5

ART.I OBLIGAȚII CETĂȚENI : litera J. Să realizeze colectarea selectivă a deșeurilor și să le arunce pe categorii (plastic/metal, hârtie/carton, sticlă și menajer în euro-pubelele etichetate și marcate cu simboluri corespunzătoare;

Persoanele fizice care încalcă această regulă sunt pasibile de o sancțiune cu amendă de la 1000 lei la 1500 lei.

Reglementarea apare în noul “Regulament privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică din municipiul Piatra Neamț” propus de primarul Carabelea și votat de majoritatea consilierilor locali din Piatra-Neamț.

Poliția Locală a început deja amplasarea de camere de luat vederi care să supravegheze pubelele din Piatra-Neamț.

Nu contează că operatorul de salubritate nu ia gunoiul sortat. Nu contează nici faptul că populația nu plătește gunoiul la preț de gunoi sortat. Nu contează că în zonele de case nici nu există pubele pe categorii. Nu contează nici faptul că poate un om nu vrea să fie filmat când duce gunoiul în pantaloni scurți și șlapi. După noul regulament al primăriei dacă nu se pune selectat la pubele riști amendă de la 1000 lei ia 1500 lei.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. Adrian D. spune

  Și dacă dug gunoaiele în saci negrii cum își dau seama ce am în ele 🤔

 2. cipos spune

  O tampenie. De unde stie Carabelea sau politistul local ca intr-o punga neagra pe care o pun la tomberonul de Menajere nu am pus doar pet-uri. Stau polististii sa se uite toata ziua pe camere in loc sa iasa in strada ? Probabil vor vrea sporuri de ecran si camera video si vor fi lasati la vatra mai devreme decat prevede legea datorita stresului generat de vizionarea gunoaielor in timpul programului.

 3. Hrum Emil spune

  Când colectarea gunoiului se face cu o singură mașină din toate pubelele, se filmează? Și ce valoare are amenda?

  1. Marina Blaga spune

   Camerele de luat vederi sunt degeaba.La tomberoanele noastre de pe Ana Ipatescu si dintre blocurile inconjuratoare este o debandada totala.Permanent gunoiul este aruncat peste tot inafara tomberonului de iti este si greata sa calci pe acolo.plus ca sunt foarte neigienice.Puneti va rog tomberoane care se deschid prin apasarea trapei cu piciorul,cum au anumite zone din oras si nu astea in care trebuie sa apesi punga cu mana in acea clapa de metal care face un zgomot puternic si deranjeaza atat pe tine cat si pe cei care locuiesc in zonă.

 4. Mihai spune

  Stie cineva unde trebuie sa pun iarba pe care o tai eu de langa bloc, ca sa nu-mi intre in casa ? Au crescut niste buruieni de un metru de la ploile astea, iar primaria nu se deranjeaza sa trimita oamenii la cosit. Care este sanctiunea pentru faptul ca fac treaba primariei ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate