Retrospectiva anului: Cele mai citite știri din 2021, în Neamț

0

Anul 2021 a fost presărat cu tot felul de știri, unele dintre ele sub semnul pandemiei, altele din sfera unor subiecte de interes local, național sau internațional.

Analizând statisticile privitoare la cele mai citite știri din publicația noastră, vă prezentăm mai jos topul celor mai vizualizate articole din ziarpiatraneamt.ro.

  1. Cea mai citită știre a anului 2021 a fost cea din luna ianuarie, privitoare la faptul un cadru medical din Piatra-Neamț a ajuns la ATI, în stare critică, la 8 zile după vaccinare.
  2. A doua cea mai citită știre a anului a fost un apel umanitar pentru sprijinirea unei bunici care are în grijă un copilaș pe care părinții l-au abandonat. Bunica și micuțul Alexandru trăiesc în comuna Tupilați, iar cazul a intrat în atenția Monicăi Sofron, reprezentanta Asociației Umanitare Codrin. După o mobilizare fără precedent a oamenilor buni, asociația a avut posibilitatea să le ofere ceea ce aveau nevoie: o fântână în curtea casei pentru a putea folosi mașina de spălat. Evident, nu au lipsit și daruri constând în lapte praf, cereale, biberoane, scutece, servetele și tot ce a mai fost necesar pentru a le face viața mai ușoară.
  3. Un alt caz social a ajuns în atenția publică: povestea fetițelor din Roman care-și vindeau jucăriile în lacrimi pentru a strânge bănuții necesari achitării facturilor. Povestea s-a rostogolit ca un bulgăre de zăpadă prin toate cotloanele social-media și a sensibilizat sufletele multor oameni, însă lucrurile sunt rareori ceea ce par. Povestea din spatele poveștii poate fi citită aici – click.
  4. Informația că Bogdan Ungureanu, asasinul lui Yeti, a fost găsit mort a fost, de asemenea, una de mare interes pentru nemțeni.
  5. O altă tragedie a avut loc în luna iunie, când un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, despre care membrii de pe comunitate au confirmat că era din Piatra-Neamț, și-a pierdut viața într-un accident rutier ce a avut loc pe A1 București-Pitești. Două camioane de mare tonaj s-au ciocnit violent. Potrivit informațiilor din presa centrală, victima era pasager într-unul dintre camioane. Știrea poate fi citită aici.
  6. În luna mai, publicația ziarpiatraneamt.ro a publicat în exclusivitate o mărturie a lui Falău, din închisoare. Falău, pe numele său real Cristian Chilat, este un personaj cunoscut în Neamț care în prezent își ispășește o pedeapsă de mulți ani de închisoare în pușcăriile din România. Falău este cel care l-a ucis din răzbunare pe Gheorghiță Mararu și l-a rănit pe fratele său, Bogdan Mararu, în Cafe Latino din Piatra-Neamț, în 2010. Într-o scrisoare transmisă redacției, acesta povestește despre prima sa crimă, care i-a schimbat complet cursul vieții de sportiv de performanță.
  7. Pe 30 noiembrie a ars Pietricica. Imaginile apocaliptice vizibile din tot orașul cu siguranță nu vor fi uitate prea curând din memoria colectivă. Din fericire, intervenția promptă a pompierilor, sprijiniți de voluntari și instituțiile mobilizate a prevenit o adevărată tragedie. Nici acum nu s-a aflat cauza incendiului.
  8. Prima lună a anului a debutat cu o deschidere a unui nou centru comercial în Piatra-Neamț, centru care a fost amendat și pentru care s-a cerut suspendarea activității la scurt timp din cauză că lipsea autorizația de funcționare. Întreaga știre aici – click. Între timp, lucrurile s-au lămurit și remediat.
  9. Mircea Radu, cunoscutul prezentator de televiziune, mutat în Piatra-Neamț, se bucură de o simpatie foarte crescută a nemțenilor. Știrea despre activitățile lui de grădinărit în locuința din orașul de la Poalele Pietricicăi a fost una extrem de citită și apreciată de localnici.
  10. O altă tragedie în care au murit două persoane după ce un tractor s-a răsturnat în localitatea Cuejdiu, comuna Gârcina a crescut atenția cititorilor.

Să nu uităm de moartea anticipată a lui Gabriel din Săvinești, nici de Părintele Dumitru Chiorbeja de la Parohia Dreptu, care a plecat în lumea veşniciei sâmbătă, 20 noiembrie 2021, în timp ce spovedea enoriașii.

O altă știre șoc a anului a fost cea legată de zeci de rețineri și audieri care au avut loc în Neamț, pentru suspiciuni de deținere, consum și trafic de stupefiante. În acțiune sunt implicate DIICOT Neamț și alte organe de cercetare. Persoanele reținute din cel puțin două localuri cunoscute din Piatra-Neamț – fostul Tonique (Jazz City Cafe) și Chaplin’s Pub au fost aduse cu dubele pentru anchetare la sediile DIICOT, Poliția municipiului Piatra-Neamț și sediul IPJ Neamț. Persoanele ar fi fost ridicate de la petreceri organizate ilegal cu ușile încuiate și draperii în geamuri.

Evadarea unei femei din Piatra-Neamț de sub escorta polițiștilor a făcut, de asemenea, înconjorul țării o bună perioadă de timp.

Nu a fost deloc ușor anul acesta nici pentru mămicile care s-au trezit într-o bună zi evacuate din maternitatea de la Piatra-Neamț din cauza pandemiei.

Evident, acestea sunt doar o mică parte din cele aproape 8000 de articole publicate în 2021 în ziarpiatraneamt.ro. Mulțumim tuturor cititorilor noștri pentru interesul acordat și încredere!

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate