Acoperișuri, pericol public … și ce dacă…

De foarte mulți ani facem reportaje și arătăm despre pericolele pe care le reprezintă acoperișurile de pe B-dul Traian pentru pietonii din zonă. Nu a interesat pe nimeni, iar aici ne referim la autorități.

Recent, a mai postat un pietrean o poză cu o bucată dintr-un astfel de acoperiș care stătea să cadă. Pompierii au fost anunțați și au intervenit prompt.

Situația nu este una nouă, după cum puteți vedea în partea de jos a articolului. Problema este că nicio autoritate nu a depus eforturi reale să oblige asociațiile de locatari să repare acoperișurile, așa că ele vor pica, pe bucăți, în capul oamenilor, că așa este la Piatra-Neamț. Dacă pui o masă pe trotuar sau faci un coteț în curte vine Poliția Locală și te întreabă ce e acolo și te amendează. Dacă pui în pericol viața oamenilor sau construiești blocuri fără să ai autorizație… nu prea se întâmplă nimic.

În februarie 2016 ,vă spuneam cum o bucată dintr-un acoperiș a căzut pe trotuarul unde, în mod miraculos, nu a accidentat nici un pieton.
Era vorba despre un trotuar pe care circulă zilnic sute, poate mii de elevi,  de a căror siguranță se pare că nu îi pasă nimănui. politie-la-fata-locului Exact în zona unde a căzut această bucată de acoperiș, ies și stau pe bancă aproape zilnic, când vremea o permite, mai multe mame cu copii mici. 

DOVADA INDOLENȚEI AUTORITĂȚILOR LOCALE

În aprilie 2011, avertizam autoritățile despre faptul că pot muri pietoni nevinovați pe bulevardul Traian
ART : Bulevardul Traian nu mai este o zona pietonala sigura

În mai 2011, reveneam și avertizam autoritățile despre faptul că pot muri pietoni nevinovați pe bulevardul Traian
ART: Bulevardul Traian isi asteapta victimele

În ianuarie 2013, am reluat subiectul, amintind autorităților că pot muri pietoni nevinovați pe bulevardul Traian
ART :Și dacă moare un copil ce ?

În mai 2013, am reluat a 4-a oară subiectul, amintind autorităților că pot muri pietoni nevinovați pe bulevardul Traian
ART Atentie cand va deplasati pe Bulevardul Traian

În aprilie 2015, din nou același semnal de alarmă, fără nicio reacție clară din partea autorităților.
ART: B-dul Traian – un sector pietonal extrem

- Apreciază pagina -

3 Comentarii
 1. Gradinaru Neculai spune

  Aceiași situație este și la blocul alăturat A 7. Asociația de proprietari este nepăsătoare, dovadă că nu cunosc prevederile Legii nr.230 din 2007 și HG 1588/2007 cu modificările ulterioare. Au suspendat și reținerea lunară a taxei pentru reparații la utilitățile comune de foarte mult timp. De ce ? Cade în capul trecătorilor, țigla cu tot cu ulucii și burlanele de scurgere a apei ? Le-am adus la cunoștință de nenumărate ori. Trotuarul de lângă blocul A 7 și A 6, este incomplet de la darea în folosință. Lipsesc foarte multe pavele care puteau fi completate cu pavelele schimbate din centrul orașului. De ce această nepăsare ?

 2. Dorin spune

  Ce treaba au autoritățile Robert ,
  Sunt proprietari , au acoperis la casa ! Pai sa vina și la mine ca am ceva infiltrații prin acoperis

  ADMIN: Autoritățile să meargă să someze, sa amendeze ….ia pune tu la tine la casă ceva care e posibil să cada in cap la oameni sa vezi cum vin autoritățile in control….

  1. Tei spune

   Ar fi o legatura pentru ca administratorul este OBLIGAT de lege sa vegheze la buna functionare a cladirii si sa inceapa demersurile pt reparatii cand e cazul. Dar la cele mai multe blocuri administratorii nu.si fac treaba si, daca te duci sa reclami la Primarie( ca de ei apartin administratorii) constati ca sunt mana.n mana si togul se transforma in ceva de genul…” Cainele latra ursul merge”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate