Bulevardul Traian nu mai este o zona pietonala sigura

1

Blocurile ce incadreaza trotuarele bulevardului Traian au devenit un real pericol, acoperisurile acestora atentand la viata trecatorilor.


Printr-o politica de urbanism foarte „eficienta”,  practicata de Primaria Piatra Neamt s-au dat o sumedenie de autorizatii de constructii pentru diverse tipuri de acoperisuri si, ulterior, nu s-a mai obosit nimeni sa verifice calitatea lucrarilor sau gradul in care acestea pun in pericol viata trecatorilor . Daca la blocurile din centru unde o lucrare facuta de primarie a fost luata de vant in 6 luni, in Maratei situatia e putin diferita deoarece locatarii nu au folosit materiale ieftine si de proasta calitate ca in cazul primariei, ci au folosit materiale trainice de tiplul tiglei . In cazul acoperisurilor din centru decopertarea lor accidentala nu pune in pericol in mod deosebit viata trecatorilor, dar in restul orasului o tigla cazuta in capul unui trecator inseamna un om in minus intr-o familie de nemteni .


In opinia noastra, asa cum se gasesc fonduri si timp pentru tot felul de smecherii urbanistice, ar trebui sa se gaseasca si ceva timp macar sa se inlature elementele ce stau sa pice de pe acoperisurile din Piatra Neamt . Va reamintesc, dragi conducatori pietreni, ca pe bulevardul Traian trec sute de copii zilnic si, daca o tigla de pe un acoperis va trimite un  tanar pe lumea cealalta ,  veti fi cel putin din punct de vedere moral vinovati de omor din culpa.


Orice porumbel care se va aseza pe aceasta tigla va deveni prima zburatoare letala pentru om . E doar o chestiune de timp ca acest element desprins din acoperis sa treaca de la stadiul de echilibru fragil pe muchia blocului la stadiul de cauza a unui deces.

Cel mai grav este ca, desi exista oameni platiti din banii nostri pentru a observa aceste lucruri, acestia nu o fac iar daca un copil care se duce dimineata la scoala este omorat pe trotuar , nimeni nu este tras la raspundere , de vina va fi doar soarta , ceasul rau sau pisica neagra , dar nu si dupa acest articol .
Pe aceasta cale mai atragem o data atentia autoritatilor nemtene ca si noi, si altii am facut publice multe nereguli care pot pune in pericol viata nemtenilor , iar daca vreodata se va intampla o nenorocire, acest gen de articole vor face diferenta intre libertate si puscarie pentru cei care ar fi trebuit sa faca ceva si nu au facut .

Pe scurt : Trotuarele bulevardului Traian au devenit un real pericol. Elemente din acoperisurile blocurilor se afla intr-un echilibru fragil si sunt pe punctul de a accidenta grav trecatorii.

Iosub Robert


aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
 1. Gelu spune

  Vad ca nimeni nu se inghesuie sa comenteze pe-aici…
  Evident ca toti am citit,am aprobat in sinea noastra,dar ne ghidam in viata dupa binecunoscuta zicere din popor:
  „N-o sa mi se intample tocmai mie…”
  sau
  „Las’sa se intample,sa vezi atunci iar orasul nostru in prim plan la TV-urile centrale …cool!N-am mai iesit in ultima vreme cu sange pe piata.”

  Problema e cat se poate de reala,si banuiesc ca legal exista si anumiti insi in a caror responsabilitate intra securitatea din constructii(finalizate si ne)
  Hai sa-i descoperim si sa-i sesizam chiar si cu o hartie semnata daca trebuie.

  ADMIN : Noi am sesizat direct pe cei respunzatori si in plus fiecare institutie are „panditori” de presa . Sunt ferm convins ca in lipsa unor reactii, daca se intampla un accident cineva va plati cu libertatea . Problema nu este acea tigla care sta sa cada ci ca pana aproape de Liceul de Chimie sunt zeci de astfel de bucati de acoperis ce sfideaza legile fizicii , deci sansele sa se produca un accident cresc de la secunda la secunda .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate