(VIDEO/FOTO) Fuguța în ștrand! Vă așteaptă căldări, noroi, jeg și o atmosferă de parastas. Am spus jeg? A, da, am spus…

0

La data de 1 iunie reprezentanții primăriei Piatra-Neamț anunțau deschiderea oficială a ștrandului municipal precizând că în ultima lună s-au realizat verificări și reparații astfel încât la momentul deschiderii infrastructura să fie una funcțională și sigură pentru utilizatori.

Odată cu venirea verii, vrem să oferim pietrenilor un cadru optim pentru destindere și recreere. O zonă de agrement care să reprezinte o atracție atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Au fost realizate toate reparațiile și se lucrează acum la ultimele retușuri, dar mai pregătim și noi surprize care să crească atractivitatea zonei pentru pietrenii și turiștii de toate vârstele, transmitea primarul Andrei Carabelea.

Din anunțul de mai sus constatăm un singur lucru și anume că la capitolul surprize domnul primar chiar și-a pus pantalonii de om mare și a livrat ceea ce a promis: e nevoie de viziune și de un efort aproape sisific să dotezi un ștrand cu căldări, bucăți de pavele sparte, mobilier care ar fi numai bun de pus pe foc – asta dacă n-ar fi ud- și să lași buruienile să-și croiască drum prin garduri către terenul de tenis.

Fiindcă tot am adus în discuție mobilierul din spațiile care au fost scoase la licitație, în opinia noastră s-a comis o eroare gravă de abordare: nu cetățenii sunt cei care ar trebui să liciteze ci municipalitatea ar trebui să facă 2 cruci mari, 10 mătănii și să scoată de la ciorap bani serioși pentru a convinge pe cineva să închirieze o asemenea locație absolut infectă. Și-o masă bună la restaurant am sugera, ca bonus, iar la final un bogdaproste în fața icoanei.

Dacă așa ar trebui să arate un cadru optim pentru destindere și recreere, preferăm oricând o vacanță la mamaia în fânărie. De bine, de rău, măcar poți poți face un grătar, bronzul e gratis, apă din belșug. Mai mult decât atât, îți poți lua și animalul de companie cu tine, dacă tot creează atâtea neplăceri în oraș. Unde s-a mai pomenit dom’le câine la bloc, plimbat pe spațiul verde? Ducă-se pe pustii! (am făcut cruce și-am „stupit” de vreo 2 ori și-n sân, așa ne-am cutremurat când am scris).

Legat de zona de grătare, lucru care a devenit istorie în ștrand: vedeți voi, nu se pliază pe ideea de smart city – în viziunea lui Carabelea oamenii ar trebui să lase pe puțin 50 lei la o terasă, că doar au de unde la ce nivel ridicat de trai avem, asta în timp ce-l citesc pe Hesse sau asculta Mozart în fundal. E posibil să se fi realizat și un studiu sub îndrumarea specialiștilor de la Grenoble în urma căruia s-a constatat că doar antisocialii, inadaptații, cocalarii, alcoolicii și recidiviștii preferă un grătar în acest loc – oamenii cu „prințipuri”- nu.

Totuși, să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului: poate ștrandul se află încă la stadiul de retușuri și ne-a luat pe noi valul, deși e o bătaie de joc la adresa pietrenilor care plătesc să mai retușezi ceva după ce ai deschis. Nu e greu de înțeles tiparul după care funcționează domnul Carabelea, deciziile din ultimele zile nu fac decât să întărească ceea ce am constatat noi. Păcat. Asumarea propriilor greșeli constituie apanajul inteligenței și a bunului simț.

Câteva imagini surprinse astăzi, 21 iunie de presa „manipulatoare”:

Iată și materialul video (la fel de manipulator):

Pe aceeași temă:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate