Se schimbă sau nu canalizarea defectă de sub bulevardul Traian înainte de asfaltarea pe bani europeni?

0

Pe bulevardul Traian, un drum aflat în plin șantier pentru implementarea culoarelor de mobilitate urbană, nu este clar ce se va întâmpla cu rețeaua de canalizare care periodic cedează în zona din fața sediului ANAF/BCR.

Recent, o avarie de proporții la rețeaua de canalizare a afectat locuitorii din această zonă, s-a săpat și s-a descoperit că țeava nici nu mai există din cauza uzurii, s-a reparat ce s-a putut repara, s-a turnat beton, iar în prezent acel beton s-a lăsat. Deși există din câte se pare o finanțare pentru înlocuirea rețelei de apă și canal pe tronsonul B-dul Decebal – B-dul Traian, nu este clar ce țevi vor fi înlocuite.

Anumite informații conduc spre ideea că s-ar dori turnarea de asfalt peste anumite porțiuni de rețea cu probleme, existând riscul ca în viitor să apară avarii la care va trebui să se intervină. Este știut faptul că în cazul proiectelor europene nu se poate interveni timp de minimum 5 ani pe zonele asfaltate, deci cetățenii din Piatra-Neamț trebuie să fie informați dacă se va schimba această canalizare cu probleme de pe b-dul Traian sau nu. Dacă se va asfalta peste țevile vechi și peste un an se va săpa pentru reparații, pietrenii sunt buni de plată, deoarece se vor aplica niște corecții financiare de către UE.

Reprezentanții instituțiilor avizatoare prezenți în ședința de Colegiu Prefectural din 29 mai au cam ridicat din umeri, neștiind să răspundă foarte clar ce e în proiect, ce avize sunt necesare și cât de buni de plată vor fi pietrenii în viitor.

Pentru că lucrurile nu sunt lămurite, prefectul de Neamț a precizat că va solicita un punct de vedere de la primăria Piatra-Neamț, beneficiarul proiectelor de mobilitate urbană.

„Voi solicita un punct de vedere de la Primăria Piatra-Neamț în legătură cu situația alarmantă care se înregistrează pe bulevardul Traian, acolo unde se implementează proiectul de mobilitate urbană și rețeaua de canalizare a expirat încă din 2013 și, cu toate acestea, se toarnă peste ea asfalt înainte de a fi înlocuită. Fiind un proiect cu finanțare europeană, timp de 5 ani nu se va mai putea interveni, fiind în perioada de monitorizare. Nu vreau să spun că am certitudinea că acea conductă se va sparge, dar având în vedere vechimea ei, e logic că va ceda la un moment dat. Întrebarea către Primărie este cine va plăti eventualele corecții financiare la proiect și cine se face răspunzător intr-o astfel de situație. Aștept cu maxim interes, asemenea tuturor locuitorilor orașului, răspunsul conducerii primăriei Piatra-Neamț!”, a declarat prefectul Adrian Niță.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate