Am trăit să o vedem şi pe asta. Prefectul Adrian Niţă, criticat că a scos nişte copii instituţionalizaţi la un meci de fotbal

0

Răutatea unor indivizi a atins cote inimaginabile.

Recent, prefectul de Neamţ, Adian Niţă, a scos mai mulți copii instituţionalizaţi să vadă pentru prima oară în viaţa lor un meci de fotbal pe stadionul Ceahlăul. Le-a făcut rost de tricouri şi fulare de suporteri, iar din pozele făcute la stadion se vede indiscutabil bucuria enormă a acestor copii.

Pe acest subiect, prefectul a fost aspru criticat şi articolul critic distribuit cu frenezie şi apreciat de liberali. Critica, un fel de nod în papură, ar fi că e nevoie de acorduri scrise de la părinţii copiilor instituţionalizaţi, de însoţitori şi multe alte lucruri care toate au fost respectate întocmai.

La ora meciului, copiii erau în afara orelor de curs, dar oricum se aflau sub supraveghere permanentă.
Toți copiii prezenți aveau acordul părinților sau reprezentanților legali pentru a participa la activități și pentru a fi fotografiați, iar acest lucru nu e de la acest meci, ci de foarte mult timp, deoarece nu e prima oară când Adrian Niţă scoate la diverse activităţi aceşti copii cu care soarta nu a fost cea mai bună. Mai mult de atât, copiii au fost însoțiți de 3 cadre didactice și de către director, în total 4 persoane, care au însoțit 32 de copii, raportul fiind de 8 la 1 (un adult la 8 copii).

Deci, totul a fost ca la carte, dar, chiar să nu fi fost, să te apuci să faci spume la tastatură că cineva cu care ai ceva personal de împărțit scoate nişte copii instituţionalizaţi la un meci este dincolo de orice imaginaţie.

Ar mai fi multe de spus, dar deja am scris prea mult despre cum se scoate piatra aruncată în baltă şi nici nu e un subiect de inters public major. E de reţinut că indiferent de ce vedeţi pe la unele bloguri cu pretenţii de ziare, prefectul Adrian Niţă are în obicei să aducă bucurie din când în când copiilor sau bătrânilor instituţionalizaţi şi mai are un obicei din a ajuta tot felul de animale comunitare sau sălbatice şi nu face aceste lucruri de când e prefect sau de când e la PSD, ci dintotdeauna.

Probabil unii oameni ar fi mult mai mulţumiţi ca micuţii instituţionalizaţi să nu mai fie scoşi de nimeni la nicio activitate. Noi suntem de păreri diametral opuse. Considerăm că ar fi bine ca fiecare om politic sau funcţionar care poate să scoată la tot felul de activităţi cât mai des astfel de copii. Doar cine nu a văzut bucuria din ochii acestor copii nu înţelege cât de important este pentru ei sa fie scoşi din locurile unde sunt instituţionalizaţi. Mediatizarea subiectului a fost în virtutea întăririi puterii exemplului care în multe situații e necesară în societatea actuală.

Apropo de bucuria copiilor. Priviţi clipul de mai jos unde pe lângă bucuria sinceră a acestor copii puteţi vedea clar că se cunosc cu Adrian Niţă şi că se bucură de fiecare dată când îl văd şi când acesta îi scoate la un meci, la un muzeu etc. Nu e o relaţie doar de făcut poze, ci e vorba de implicare şi afecţiune din ambele părţi.

Dincolo de discuțiile de mai sus, este bine de știut că este benefic pentru copiii instituționalizați să fie implicați în activități în afara instituției. Interacțiunea cu mediul înconjurător și participarea la diverse activități au multiple avantaje pentru dezvoltarea lor socială, emoțională și intelectuală.
Iată câteva motive importante pentru a susține această idee:

  • Dezvoltarea socială: Prin implicarea în activități în afara instituției, copiii instituționalizați au oportunitatea de a interacționa cu alți copii și adulți din comunitate. Această interacțiune le permite să învețe abilități sociale, să-și formeze prietenii și să dezvolte relații sănătoase. Participarea la activități în grup le oferă șansa de a învăța să colaboreze, să comunice și să își dezvolte încrederea în sine.
  • Dezvoltarea emoțională: Participarea la activități în afara instituției poate contribui la dezvoltarea stimei de sine și a încrederii copiilor instituționalizați. Aceste experiențe le oferă ocazia să se simtă valorizați și apreciați pentru abilitățile și talentele lor. De asemenea, activitățile în aer liber și sportive pot promova o stare de bine și îmbunătăți sănătatea mentală.
  • Dezvoltarea intelectuală: Participarea la diverse activități poate extinde orizonturile copiilor instituționalizați și le poate stimula interesul pentru noi domenii. Excursiile în muzee, vizitele la bibliotecă sau implicarea în activități artistice sau științifice pot contribui la dezvoltarea abilităților lor intelectuale și creatoare. Aceste experiențe le oferă oportunitatea de a descoperi noi pasiuni și talente.
  • Integrarea în comunitate: Participarea la activități în afara instituției îi ajută pe copiii instituționalizați să se simtă mai conectați cu comunitatea în care trăiesc. Ei pot să își dezvolte sentimentul de apartenență și să se simtă parte a unui mediu mai larg. Această integrare poate sprijini procesul de tranziție și adaptare atunci când aceștia părăsesc instituția.

Este important să se ofere copiilor instituționalizați oportunități echilibrate pentru activități în afara instituției, care să țină cont de nevoile și interesele lor individuale.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate