Antrenorul Cristian Pustai și-a luat rămas-bun de la echipa Ceahlăul

0

Antrenorul Cristian Pustai și CSM Ceahlăul Piatra Neamț au ajuns la concluzia că este timpul despărțirii. Astfel, s-a decis rezilierea pe cale amiabilă a contractului dintre cele două părți. Înțelegerea mai era valabilă până în vara anului 2025.

Reamintim faptul că CSM Ceahlăul a intrat în vacanță, urmând ca în vară să se reia antrenamentele și să se reconfigureze lotul pentru noul sezon competițional în Liga 2. Prima etapă a noului campionat este anunțată pentru ziua de 3 august 2024. Speranța tuturor este aceea că se vor găsi soluții și pentru un sprijin substanțial pentru finanțarea clubului.

Tot în această perioadă, echipa Ceahlăul s-a mai despărțit și de jucătorii: Denis Benga, Tudor Oltean, Boison Wynney, Pier Larrauri, Sergio Cortelezzi, Cristin Jalbă.

A fost un an și jumătate excepțional alături de Cristian Pustai.

Povestea noastră a început în 12 noiembrie 2022. Atunci a fost primul joc al galben-negrilor cu Cristian Pustai ca ”principal”. A fost 4-1 cu Darabani urmat de un 1-1 în deplasare cu Șomuz Fălticeni și de șocul cu CSM bacău, 3-5, la Piatra Neamț. Încheind cu victorie anul 2022, scor 2-1 cu Știința Miroslava, Cristian Pustai și-a călcat pe promisiune și a rămas la CSM Ceahlăul. Spusese că pleacă dacă nu ia măcar 10 puncte în jocurile amintite mai sus.

În primăvară, ai noștri au debutat în 2023 cu un insucces (1-2) la Suceava. ”NU MAI PIERDEM NICI UN MECI” a afirmat atunci tehnicianul într-un cerc restrâns. Și a condus magistral CSM Ceahlăul spre semifinalele barajului de promovare în Liga 2.

A crezut când puțini credeau, a construit o echipă puternică și a făcut din CSM Ceahlăul singura echipă pornită de pe locul 4 în play-off-ul Ligii 3 care a promovat în ”B”. Suntem singurii care au reușit asta de când s-a trecut la noul format al ”C”-ului.

A crezut, a muncit, s-a potrivit cu grupul găsit la Piatra Neamț și a dus echipa unde este astăzi. A discutat cu cei din jurul său, le-a ascultat părerea, a gândit fiecare meci, a avut și șansă, dar și inspirație, însă a făcut din CSM Ceahlăul o echipă redutabilă și de temut.

Experiența lui Cristian Pustai a făcut diferența în favoarea noastră. Valoarea sa a făcut diferența în favoarea noastră. De asemenea, implicarea 100% și dorința de a crea o echipă puternică.

Ne vor rămâne în suflet victoriile cu CSM Bacău și Bucovina Rădăuți și remizele din jocurile cu Foresta. Toate în play-off. Ne va rămâne în minte acea victorie splendidă de la Metalul Buzău, dar mai ales finala barajului de promovare. Dând încredere echipei și dând elan tuturor celor din jurul său, a fost persoana care a făcut CSM Ceahlăul să aducă 10.000 de suporteri la finală. Iar rezultatul a rămas în istoria clubului nostru.

Cristian Pustai a făcut din CSM Ceahlăul echipa cu cel mai frumoas fotbal practicat în Liga 2 în sezonul 2023-2024. Nou-promovata a fost o echipă dificil de manevrat și dificil de păcălit fiindcă a avut pe margine și o echipă tehnică sudată și axată spre a găsi mereu soluții. Am fost la un pas de play-off-ul Ligii 2, dar nu a fost să fie.

MULȚUMIM, CRISTIAN PUSTAI!

este mesajul transmis de clubul Ceahlăul

Pentru moment, Ceahlăul nu a anunțat public cine ar urma să preia rolul de antrenor în locul lui Cristian Pustai.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate