Revista presei 30 noiembrie 2012

0

Ziare (publicații cu ISSN)

  • Politic

Lupta electorală se încinge

Numărul plângerilor la Legea electorală a ajuns la 20. Numai într-o singură zi, respectiv miercuri, s-au înregistrat 4 astfel de plângeri: două de furt de bannere și două de mită electorală.

Sursa: Monitorul

Elena Udrea îşi consolidează poziţia de câştigător detaşat în Colegiul nr. 4 Neamţ

Elena Udrea, candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 4 Roman-Ion Creangă întruneşte, conform ultimului sondaj de opinie, 57,53%, în opţiunile alegătorilor cu drept de vot din Municipiul Roman şi comuna Ion Creangă, înregistrând o creştere de aproximativ un procent faţă de debutul campaniei. Principalul contracandidat al acesteia de la USL, Liviu Brătescu, înregistrează o scădere de 2 procente, fiind preferat de 28,43% dintre alegători.

Sursa: Monitorul

Candidata Luminița Vîrlan a salvat un destin care va salva o comunitate

Un elev al cărui transfer l-a acceptat acum câțiva ani a venit să îi mulțumească pentru că prin acceptul de atunci i-a fost schimbat destinul. Tânărul va ajunge student la Oxford, fiind acceptat deja de prestigioasa universitate. Cei doi au planuri comune, amândoi sperând în salvarea romilor de la stigmatizare.

Sursa: Monitorul

ARD, sub 15 procente în Piatra-Neamț

Unul dintre cele mai importante fiefuri PDL din ţară începe să se clatine. În Piatra-Neamţ, candidaţii ARD abia depăşesc 12%, potrivit unor sondaje efectuate de o cunoscută firmă de sondare a opiniei publice.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

  • Administrativ

Spitalele caută cu lumânarea rezidenți

Duminică, tinerii admiși la rezidențiat vor alege unde vor munci. Spitalele nemțene au scos la concurs 42 de posturi în speranța acoperirii deficitului de specialiști.

Sursa: Monitorul

Israelienii de la Gedera s-au întors la Roman

Primarul orașului Gedera, din Israel, înfrățit cu municipiul Roman, a revenit în orașul de la confluența Moldovei cu Siretul, în fruntea unei delegații de 32 de tineri. Aceștia au fost primiți tot de 32 de elevi din liceele romașcane.Delegația a făcut o vizită la Primăria Roman.

Sursa: Monitorul

În ianuarie, câțiva afaceriști pietreni vor merge în Franța

Deplasarea lor va avea ca scop găsirea unor domenii în care să desfășoare afaceri comune patronii din Piatra-Neamț cu cei din patru orașe franceze cu care municipiul nostru este înfrățit. Tot pentru luna ianuarie este avută în vizor de către autoritățile din Piatra-Neamț realizarea unui schimb de experiență în favoarea polițiștilor locali.

Sursa: Monitorul

Sex schimbat, la spital

La sfârșitul anului trecut o fetiță născută la Maternitatea Piatra-Neamț a devenit… băiețel. Gabriela S. a fost înregistrată în acte drept Gabriel. Și ziua nașterii a fost greșită. Pentru repararea erorii umane a trebuit făcută o plângere în instanță. Șpitalul are partea lui de vină, motiv pentru care a plătit avocaților aproape 3.000 de lei.

Sursa: Monitorul

Guvernul României organizează Ziua Porţilor Deschise la Palatul Victoria, cu ocazia Zilei Naţionale a României

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, în data de 1 Decembrie 2012, Palatul Victoria va fi deschis între orele 9.00 şi 13.00 tuturor românilor care doresc să viziteze sediul Guvernului. Primul-ministru al Guvernului României va fi gazdă pentru vizitatori, între orele 9.00-10.00.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Programul de 1 Decembrie-Ziua Naţională A României

În Piatra-Neamț sunt așteptate delegaţii oficiale din Orhei – 6 persoane de la Primăria Orhei, delegaţie condusă de Ghenadie Manole, viceprimar al oraşului Orhei, Rep. Moldova, din Hliboca – 3 persoane de la Primăria Hliboca, delegaţie condusă de Constantin Goreaciko, primarul oraşului Hliboca, Ucraina si din Verbania, Italia, reprezentată de consilierul local Adrian Chifu. Anul acesta, cu ocazia Zilei Naţionale a României, sărbătorim 20 de ani de la semnarea înfrăţirii cu oraşele Orhei şi Hliboca.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Dacă Consiliul Județean nu vrea să semneze recepția la Teatrul Tineretului, atunci Primăria umblă la comisie

Simplu, legal și la obiect. Daca CJN nu vrea să semneze recepția, atunci primăria dă repede o dispoziție, iar în comisie vor fi 2 oameni de la CJ, ca părerea lor să nu mai conteze și din partea Teatrului Tineretului nu mai e nimeni în comisie, că au fost cam obraznici. Singurul nostru regret este legat de persoana domnului viceprimar Dragoș Chitic, o persoană despre care avem o părere foarte bună si despre care ne pare rău că a semnat această dispoziție în locul domnului Gheorghe Ștefan și s-a lăsat prins în acest joc de-a hoții și vardiștii.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Manifestări organizate de Inspectoratul de Poliție al județului Neamț cu ocazia Zilei de 1 Decembrie 1918

Joi, 29 noiembrie, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț s-a desfășurat ședința festivă pentru marcarea Zilei de 1 Decembrie 1918 – Ziua Națională a României. Au participat la această manifestare Prefectul Județului Neamț – domnul Ilie Dumitru Haralambie Mitea, Președintele Consiliului Județean Neamț – domnul Culiță Tărâță, Prim Procuror Adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț – doamna Georgeta Ciupic, conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, șefii de subunități, servicii județene, secții de poliție rurală, precum și polițiști.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Posturi deblocate la Spitalul Județean Neamț

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț organizează concursuri pentru ocuparea posturilor vacante pe durată nedeterminată pe data de 14 și 18 decembrie 2012.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Campania de vaccinare în şcoli, un eşec absolut

Campania de vaccinare diftero-tetanică la elevii de clasa a X-a ”tinde” spre eşec absolut, iar asta îi sperie pe epidemiologi. “Am distribuit peste 5.000 de doze în şcoli, pentru imunizarea adolescenţilor care trebuiau să primească ultima doză de ser încă de acum doi ani, conform programului naţional de imunizare obligatorie, însă vaccinarea merge nu greu, ci extrem de greu”, ne-a declarat dr. Roxana Pipirigeanu, epidemiolog şef în cadrul Direcţei de Sănătate Publică Neamţ.

Sursa: Ceahlăul

Elevii din Gedera-Israel se înfrățesc cu Romanul

La aproape un an de la semnarea pactului de amiciție cu orașul Gedera din Isarel, o delegație formată din autorități locale, precum și foarte mulți elevi și profesori, s-a întors la Roman. Delegația a fost întâmpinată de primarul Laurențiu Leoreanu care și-a exprimat dorința ca între cele două comunități să se lege parteneriate nu numai economice, dar și pe palierul educației.

Sursa: Ceahlăul

Să fim sănătoşi! Policlinicile şi medicii de familie nu lucrează astăzi

Policlinicile au, astăzi, lacătul pe uşi, iar medicii de familie nu s-au lăsat mai prejos şi au închis cabinetele. În spitale se lucrează în regim de week-end, cu un număr redus de medici şi asistenţi, aşa încât ar fi de preferat ca bolnavii să nu dea năvală la Urgenţe pentru o simplă durere de cap ori de măsea.

Sursa: Ceahlăul

Şpăgara de la Primăria Roman, căutată pentru a fi arestată

Georgeta Radu (51 de ani), fostă funcţionară la primăria Roman, va trebui să ajungă în închisoare. Acum aproape un an de zile, Tribunalul Neamţ a condamnat-o la 3 ani de puşcărie cu suspendare, pentru luare de mită. A fost judecată în lipsă, întrucât din ianuarie 2009 când a dat o declaraţie în faţa procurorilor de la DNA Bacău, şi până în decembrie 2011, când instanţa a pronunţat sentinţa, nici procurorii şi nici judecătorii nu au mai văzut-o la ochi.

Sursa: Ceahlăul

Tinerii, chemați la Primărie să-și încheie contractele pentru terenuri

În urmă cu o lună, cei 27 de tineri romașcani care au primit un teren gratuit de la Primăria Roman pentru construcția unei locuințe si-au primit loturile situate în zona străzilor Vasile Morțun, Meșteșugarilor, Tudor Vladimirescu, Mierlei, Cireșilor, Crinilor și Islazului. Din păcate, doar doi dintre beneficiari s-au prezentat la administrația locală pentru a și semna contractele de comodat, cele care le permit începerea lucrărilor de construire a locuințelor.

Sursa: Ceahlăul

Candidaţii pentru şefia Judecătoriei Roman au abandonat

Judecătoria Roman pare blestemată să nu aibă parte de o conducere stabilă şi cu acte în regulă, asta însemnând o conducerea numită în urma unui concurs. Ambii candidaţi la şefia acestei instanţe, înscrişi la concursul organizat în această perioadă de Consiliul Superior al Magistraturii, au abandonat competiţia.

Sursa: Realitatea

Contoarele de gaze, la control!

Experţii din cadrul Serviciului Judeţean de Metrologie Legală (SJML) Neamţ verifică, în această perioadă, toate contoarele de gaze din judeţ. Controalele vizează întreg lanţul, de la producători, distribuitori şi până la consumatorii finali de gaze pentru a se stabili dacă aparatele de măsurare pe care le utilizează sunt legale. Practic, sunt controlate contoarele, dispozitivele de conversie a volumului şi sistemele de măsurare a cantităţilor de gaz pentru a se stabili exactitatea şi legalitatea lor.

Sursa: Realitatea

Cabinetele medicale sunt închise astăzi

Astăzi, toate cabinetele medicale din ambulatoriile integrate spitalelor precum şi cabinetele medicilor de familie vor fi închise. Atât medicii de familie, cât şi medicii specialişti din ambulatoriile de specialitate vor beneficia de o zi liberă. Singura variantă ar fi ca nemţenii să se adreseze la compartimentele de urgenţă ale spitalelor, ori la centrele de permanenţă – funcţionale în tot judeţul.

Sursa: Realitatea

Oficiile poștale sunt închise astăzi și mâine

Nemțenii care vor să apeleze la serviciile oficiilor poștale trebuie să aibă răbdare până luni. Și asta pentru că astăzi, de Sf. Andrei, și mâine, de ziua națională, toate oficiile poștale și subunitățile sunt închise.

Sursa: Realitatea

Încă 25 de posturi deblocate la Spitalul Județean

Criza de cadre medicale din Spitalul Județean pare să se rezolve. Mai multe posturi de medic si asistent medical au fost deblocate cu aprobarea CJ Neamț, la propunerea conducerii unității medicale.

Sursa: Realitatea

Asocieri de 1 milion de euro

Consiliul Județean Neamț a încheiat zeci de asocieri pe parcursul acestui an. Suma oferită fundațiilor, asociațiilor sau instituțiilor ajunge la un milion de euro. Cei mai mulți bani au mers către sport.

Sursa: Ziarul de Roman

519 ani de concedii medicale

Anul acesta, angajații au beneficiat de 215.976 de zile de concediu medical. Numărul tot mai mare de concedii medicale este cauzat de starea de sănătate tot mai proastă a angajaților. Locuitorii județului Neamț stau din ce în ce mai prost cu sănătatea. Cel puțin așa reiese din statistica întocmită de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț în primele nouă luni ale acestui an referitoare la numărul de concedii medicale acordate.

Sursa: Ziarul de Roman

  • Social

Trusele de sănătate din comerț, adevăr sau păcăleală?

Tensiometrele și glucometrele comercializate prin tot felul de magazine nu sunt relevante mereu, cred doctorii. Sfinte rămân testele de laborator. Pe internet se vând și teste de depistare a cancerului, a colesterolului, a ulcerului sau a consumului de droguri.

Sursa: Monitorul

Bucurii de la copii pentru copii, în Biblioteca Judeţeană

Revenind cu o nouă ediţie a campaniei „Dăruind, vei fi mai bun !”, Biblioteca Judeţeană îşi propune şi în acest an să aducă, în „Luna cadourilor” bucurii şi pentru micuţii mai puţin norocoşi.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Lecţie de excelenţă

Primii profesori ai şcolii sportive pietrene au „predat” colegilor mai tineri, ieri, amintiri. Frumoase mai sunt amintirile din vremurile de început ale sportului şcolar! De la înfiinţarea primei structuri pietrene, Şcoala Sportivă de Elevi, s-au împlinit, în 2012, 55 de ani. Momentul a fost marcat prin numeroare activităţi, în organizarea Liceului cu Program Sportiv, care au culminat, ieri, cu o întâlnire între primii şi actualii profesori şi antrenori.

Sursa: Ceahlăul

Roman-vodiștii se întrec în a-și demonstra patriotismul

În perioada 27-29 noiembrie, elevii Colegiului Național Roman-Vodă au participat la o competiție între clase care să demonstreze care este colectivul cel mai patriot. Ideea acestui concurs aparține elevilor clasei a XII-a, coordonați de profesorul Anda Nacu. Sub îndemnul “Fie ca cea mai tricolorizată clasă să câștige!”, organizatorii au mers în aceste zile din clasă în clasă pentru a “verifica” patriotismul colegilor, urmând ca pozele să fie postate pe site-ul instituției.

Sursa: Ceahlăul

Culmea desegregaţiei: câţi „neromi” fac şcoală

”Aşa poţi spune copil neungur, copil neturc sau mai ştiu eu ce nenaţionalitate”, crede un director. Integrarea romilor în învăţământul de masă poate atinge unele cote… alarmante, dacă s-a ajuns ca directori generali din Ministerul Educaţiei să folosească termeni inventaţi precum „neromi” (care nu există în DEX) într-un act oficial. Termenul a fost preluat ca atare de către inspectorul pe probleme de romi, Costică Alexa din Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Neamţ şi pus într-un document ce a fost transmis tuturor şcolilor gimnaziale din judeţ. Este vorba despre un „Tabel privind desegregarea”, termen folosit de mult timp referitor la negrii din SUA, care trebuie completat de fiecare şcoală, în care e musai să se precizeze câţi copii „neromi” şi câţi romi sunt în clasele I şi a V-a.

Sursa: Ceahlăul

Astăzi, Sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul României

Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte astăzi pe Sfântul Andrei, apostolul care a creştinat pentru întâia oară locuitorii de pe meleagurile ţării noastre. Sfântul Andrei este prezentat de Evanghelie ca fiind primul pe care Iisus Hristos l-a chemat să-i fie apostol. Era frate cu Petru şi amândoi erau pescari pe Lacul Ghenizaret, dar când l-a întâlnit pe Iisus a răspuns fără şovăire chemării de a fi propovăduitor al mesajului creştin. După Înălţarea lui Iisus, apostolii au tras la sorţi teritoriile pentru misiune. Sfântului Andrei i-a revenit Pontul, adică teritoriile din jurul Mării Negre.

Sursa: Realitatea

Fă o bucurie cu o jucărie

Printre primii care au răspuns campaniei “Fă o bucurie cu o jucărie!”, lansată de Ziarul de Roman, au fost copiii. Elevii de la clasa pregătitoare D, din cadrul Școlii “Vasile Alecsandri” Roman, au adus de acasă numeroase jucării, de care s-au despărțit cu gândul că acestea vor ajunge la copiii mai puțin norocoși. Astfel, cei mici au donat de la jucării de pluș, la mașini, păpuși și jocuri educative.

Sursa: Ziarul de Roman

Colectă pentru copiii orfani

Pe teritoriul Diecezei de Iași va fi organizată o colectă de caritate pentru orfelinatele din dieceză, duminică, 9 decembrie, la inițiativa Centrului Diecezan Caritas Iași și cu binecuvântarea PS Petru Gherghel, episcop de Iași. În acest sens, în parohii a fost trimisă o scrisoare semnată de PS Petru Gherghel și de preotul Egidiu Condac, directorul Centrului Diecezan Caritas, prin care preoții parohi din Dieceza de Iași sunt solicitați să mediatizeze în rândul enoriașilor această inițiativă destinată copiilor. Sumele colectate vor fi direcționate către Episcopia Romano-Catolică de Iași.

Sursa: Ziarul de Roman

Afaceri pe înțelesul copiilor

Cum se poate pune pe picioare o firmă? Ce este un antreprenor? Care este diferența dintre antreprenor și administrator? Există o cheie a succesului în afaceri? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care elevii Colegiului Tehnic “Miron Costin” au primit răspuns în cadrul întâlnirii pe care au avut-o cu Anca Pântea, reprezentant al firmei Rossal Roman. Întâlnirea s-a desfășurat sub genericul “101 antreprenori la clasă”, un proiect global desfășurat în parteneriat cu Junior Achievement România, în program fiind cuprinși elevi din clasele a X-a A, B, C și F.

Sursa: Ziarul de Roman

Casa bunicilor găzduiește 14 bătrâni

Activitatea centrului permanent pentru persoane vârstnice de pe strada Ogoarelor a început în aceste zile, “Casa bunicilor” găzduind deja opt bătrâni, cărora li se vor alătura alți șase vârstnici din Roman, începând din luna decembrie. Numărul angajaților centrului va fi suplimentat, astfel încât serviciile oferite bătrânilor cazați la “Casa bunicilor” să respecte standardele din domeniu.

Sursa: Ziarul de Roman

Știri TV

  • Administrativ

Centru de urgență pentru iarnă

Deși iarna se lasă așteptată, autoritățile sunt pregătite deja să ofere adăpost oamenilor străzii. Și în acest an, centrul de urgență pentru cei care au nevoie de ajutor va fi situat în cartierul Speranța, însă într-o altă zonă decât în anii trecuți. Spațiul poate găzdui 20 de persoane, are bucătărie și grupuri sanitare, iar dotarea va fi facută cu sprijinul unor oameni inimoși. Amenajarea centrului de urgență din cartierul Speranța se va finaliza în câteva zile.

Sursa: 1 TV

Medicii sunt liberi de Sf. Andrei

De Sf. Andrei, cabinetele medicilor de familie și policlinicile vor fi închise. Excepție vor face medicii din unitățile de primiri urgențe și cei din camerele de gardă ale spitalelor, care vor fi prezenți la datorie. Centrele de permanență vor fi deschise de vineri până luni, 24 de ore din 24. La unitatea de Primiri Urgențe se va lucra la capacitate normală, în timp ce medicii de pe secții vor lucra după programul normal de weekend

Sursa: 1 TV

Imuni în fața gripei

Aproximativ 6000 de nemțeni au fost vaccinati împotriva gripei, la o săptămână de la demararea campaniei de imunizare gratuită. Aceștia reprezintă doar 7% din numărul total de persoane cu risc crescut de îmbolnăvire, mii de doze de vaccin fiind încă la dispoziția medicilor de familie. Medicii de familie au primit câte 50 de doze fiecare, chiar dacă au solicitat mai multe, așteptându-se la un val de solicitări din partea pacienților. Așteptarile le-au fost însă înșelate de nemțenii care nu s-au grăbit să se vaccineze.

Sursa: 1 TV

Razie generală pe șosele

Razie generală pe șoselele județului. Peste 40 de polițiști rutieri și de la ordine publică participă în aceste zile la o amplă acțiune de prevenire a accidentelor rutiere. În vizorul polițiștilor se află toate categoriile de participanți la trafic. Acțiunea polițiștilor rutieri a debutat în urmă cu 3 zile și se va încheia la sfârșitul acestei săptămâni. De la debutul acțiunii și până în present, 500 de șoferi au fost trași pe dreapta pentru abateri în trafic, în timp ce 150 căruțași, mopediști sau pietoni au fost amendați.

Sursa: 1 TV

  • Social

Tradiții de Sfântul Andrei

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Apostol Andrei, unul din cei mai importanți sfinți pentru români, fiind cel care a botezat primii creştini pe teritoriul Romaniei. În calendarul popular sărbătoarea este cunoscută cu numele de Ziua Lupului sau Noaptea Strigoilor, altădată o zi încărcată de tradiții și superstiții. De aceea, cele mai cunoscute practici asociate acestei sărbători sunt legate de alungarea spiritelor rele, prin practice care au loc în noaptea ce precede sărbătoarea.

Sursa: 1 TV

Vinerea liberă a Sfântului Andrei

Cea mai recentă zi liberă dată prin ordonanță de guvern este ziua Sfântului Andrei. Astfel, vineri 30 noiembrie, pentru prima dată în ultimii ani, instituțiile bugetare nu vor lucra cu publicul însă se va asigura permanența atât la nivelul prefecturii cât și al poliției locale. Cei care vor avea de rezolvat diverse probleme la instituțiile statului vor trebui să le programeze pentru ziua de luni, 3 decembrie.

Sursa: 1 TV

Bloguri Și Alte Publicații

Aproape 700.000 de români poartă numele Sfântului Apostol Andrei

Astăzi, 30 noiembrie, creștinii ortodocși sărbătoresc Sf. Andrei. Potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor 692.902 de cetăţeni români, din care 352.496 bărbaţi şi 340.406 femei, poartă numele Sfântului Apostol Andrei.

Sursa: News Roman

Stația de epurare de la Roman intră în modernizare

Miercuri, 28 noiembrie, la Roman, a avut loc semnarea contractului de extindere și modernizare a Stației de Epurare a Apelor Uzate, situată pe malul râului Siret. La eveniment au fost prezente conducerile Consiliului Județean Neamț, ai ApaServ, conducerea Primăriei Roman și reprezentanții firmei care a câștigat licitația pentru executarea lucrărilor, o societate de profil din Germania. Costurile pentru reabilitarea Stației de Epurare se ridică la aproximativ zece milioane de euro, ele făcând parte din planul major pe între județul câștigat de compania județeană, un proiect de peste 107 milioane de euro.

Sursa: News Roman

Pinalti a sunat la 112. Motivul: USL ia masa la restaurantul Chianti

O înregistrare video postată pe pagina de socializare a Elenei Udrea îl prezintă în prim plan pe Gheorghe Ștefan – zis Pinalti, primarul municipiului Piatra Neamț, în timp ce sună la 112 reclamând faptul că, la restaurantul Chianti din Roman, candidatul USL pentru Camera Deputaților „dă mită electorală”. „Deputatul USL dă mită electorală și nimeni nu ia nicio măsură. Avem televiziune care a filmat tot și pe dumneavoastră nu v-am văzut.(…) Așteptăm să ne dați un răspuns la sesizarea pe care am făcut-o”, sunt cuvintele președintelui PDL Neamț adresate polițistului care a răspuns la apelul de urgență. De altfel, din ceea ce știm, polițiștii chiar au fost la fața locului și au luat declarații de la cei găsiți în restaurant.

Sursa: News Roman

DESPRE VOT – 10 –

Cu alte cuvinte mai sunt 10 zile până la alegeri. Unii au crescut în perioada campaniei de până acum, alții doar au încercat, din răsputeri chiar. Întrebarea mea este una simplă, de la începutul campaniei și până acum, v-ați schimbat opțiunea electorală ? Eu spun că nu. Cert este că, așa cum am spus de la începutul acestor epistole ”despre vot” oamenii votează în continuare partidul, mai puțin candidații. Ce motiv aș avea să votez un personaj apărut peste noapte pe afișele electorale ? niciunul, merg la vot pentru ideologia partidului în care cred. Că momentan unii candidați sunt în unele partide … e o chestiune de moment, de oportunitate.

Sursa: Constantin Teodorescu

Contact Revista Presei: Telefon 0233.222011

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate