Neamț: O bătrână și trei familii cu copii, în prag de executare silită

0

Viața este un mister imprevizibil, știi doar că aștepți să vezi ce se mai întâmplă și nu poți face nimic în privința asta, te simți atât de neputincios în fața ei. Multor activități pe care le faci nu le mai găsești rostul și totuși continui. Asta îmi spun cei care ne caută, ne solicită ajutorul.” – Carmen Suciu, Asociația Născută Înger Piatra-Neamț.

În urma unor discuții preliminare la sediul primăriei Piatra-Neamț, pe 30 august 2021 s-a format o echipă formată din reprezentați ai Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț, primăria Piatra-Neamț și DAS Piatra-Neamț pentru a găsi soluții privind persoanele din municipiu aflate în risc major de-a ajunge pe străzi, ele locuind în case sociale și acumulând datorii uriașe la Locativserv.

Citește și: Piatra-Neamț: Un proiect pilot și o muncă de echipă pentru reintegrarea asistaților social în comunitate

În Piatra-Neamț sunt cazuri sociale care merită sprijinite și care pot depăși statutul de asistat în momentul în care au un loc de muncă, sunt consiliate, copiii merg la școală și au o situație financiară stabilă. Acestor cazuri le este dedicat proiectul pilot inițiat de Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, în colaborare cu instituțiile de asistență socială ale primăriei. Scopul final este ca aceste familii să dobândească independență financiară, să aibă acces la educație, la locuri de muncă și să fie reintegrate în societate pentru a nu mai depinde de sistemul de asistență socială.

Citește și: Speranță pentru cazurile sociale grave din Piatra-Neamț. Primele rezultate ale proiectului pilot demarat de Asociația Născută Înger și autorități

Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț a mai identificat recent alte cazuri de persoane aflate în dificultate: 3 familii monoparentale și o bunică. Pentru a le putea sprijini să iasă la liman cu datoriile și a nu ajunge la executare silită este nevoie de o sumă totală de aproximativ 7600 lei. Din păcate, astfel de cazuri devin din ce în ce mai dese și disperarea oamenilor crește în fiecare zi în care nu au ce pune copiilor pe masă, sunt cocoșați de datorii, nu au locuri de muncă sau au venituri sub limita subzistenței.

Ieri, un tată cu trei fetițe pe care le crește singur într-o locuință socială a mers 7 km cu micuța în brațe să îmi aducă la cunostință situația în care se află. Nici bani de autobuz nu a avut. Regret că nu l-am întrebat cu ce vine, m-aș fi dus eu.

Oameni ajunși la capătul puterilor, care nu mai văd nicio speranță. Exact cum mi-a spus tatăl celor trei fetițe: ,,Sunt obosit de atâtea necazuri, doamnă, nu știu cum să fac, ce să fac să-mi cresc copilele, să nu rămân fără gaz, fără lumină? Am și datorii restante la utilități, voi fi dat în judecată! Încotro să mai merg, sunt tare amărât, singura bucurie îmi sunt fetițele!”.

Mesaje de acest gen zilnic primesc, sunt copleșită de toate, dar nu pot renunța. Cu toată situația gravă în care ne aflăm, tot pe teren sunt. Uneori mi-e teamă, dar îmi repet: ,,Doamne, protejează-mă!”. Sunt atentă, mă protejez, dar, totuși! Nu pot renunța la munca de teren, cui să-i spun NU? Voi lupta să ies la liman cu fiecare care ne vede ca pe ultima speranță, să fac totul așa după cum am promis, chiar dacă uneori nu știu de unde să încep, dar trebuie să mă ridic mereu și să privesc inainte!

Trei cazuri, doi tați care își cresc copiii singuri, fără ajutor, una dintre mame plecată la cer, alta plecată în lume, fără să privească înapoi.

Apoi o mamă care a trăit un coșmar, violență, neputință, acum măcar și-a regăsit un echilibru să-și poată crește copiii, însă mai are câteva restanțe și speră ca apoi să îi fie mai bine. Mesaje pentru alimente, mulți oameni au rămas fără mâncare, facturi, datorii, bănci le-au acaparat veniturile.

6000 lei ar fi suma să putem ajuta aceste trei familii să poată avea gaz, lumină și să nu ajungă în instanță.

Nu mai spun de-o bunică ce mai are o restanță de 1600 lei, restul am reușit să-i achităm și astfel am evitat darea în instanță. O bătrână care are un venit mic după o viață de muncă.

Efectiv țara asta este sufocată de atâtea probleme, iar soluții nu prea sunt, nu știu, poate vor veni vremuri mai bune, să ieșim din abisul acesta cu oameni speriați, flămânzi și plini de nevoi.”, a declarat Carmen Suciu.

Cei care pot oferi ajutor pentru strângerea sumei de 7600 lei o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații:

  • Asociația Născută Înger
  • CUI: 36063530
  • RO58BTRLRONCRT0345309301
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate