Comentează unii despre spitalul de la Lețcani de parcă ar ști ei ceva

2

După cum ați observat, e plin de părerologi în mediul online care vă povestesc despre spitalul de la Lețcani și se miră de ce se deschide doar cu 6 paturi ATI, dacă el în realitate are mult mai multe și s-au investit milioane de euro în el.

Din păcate, se pare că majoritatea celor care comentează și se cred formatori de opinie nu au făcut minimul efort de a da câteva telefoane pe la Iași să înțeleagă ce e în spatele acestei decizii. Am făcut noi acest lucru.

Spitalul de la Lețcani ar putea să aibă și o mie de paturi. Problema este că nu are cine să le deservească. Sistemul medical este subdimensionat și nu poate face față la noi cerințe. Mai pe românește, nu sunt medici, nu sunt asistenți, nu e nimic care să pună în mișcare un nou spital.

Asta e treaba cu spitalul de la Lețcani. Este doar o rotiță a unui sistem de sănătate administrat foarte prost de toate partidele care s-au perindat pe la guvernarea României în ultimii 30 de ani.

2 Comentarii
 1. Citizen spune

  Parțial adevărat. Sa nu uităm, la Iași avem universitate de medicina și farmacie, de unde ar putea fi relocati studenți în ani terminali + stagiari. N-ar fi cea mai bună îngrijire, dar… Mai bine ceva, cât de cât specializat, decât deloc.

  ADMIN: Nu au voie studenții…. pentru că nu au drept de practică.

  1. Sorin spune

   6 paturi… Pai asta i seamănă 1 medic și 1 maxim 2 asistenți pe tura. 3 ture de 8 ore. Ai nevoie de 4 medici și de 8 asistenți, asta ca să poți da și libere.
   Eu cred că sistemul militar găsește mai mult personal.
   Acolo e o mare hoție, o bătaie de joc.
   Bine măcar că scrie pe toate gardurile: Consiliul Județean Neamț.
   Sper că cenzura să nu blocheze mesajul pentru că nu e unul de iubire.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate