Bogații vor avea prioritate la un loc de parcare

9

ATENȚIE! Primăria Piatra-Neamț vrea să bage sub nasul consilierilor locali, ca aceștia să voteze, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Piatra-Neamţ, un document care are 400 de pagini și e plin de decizii contra interesului și dorinței cetățenilor din Piatra-Neamț.

Acest proiect este într-o dezbatere publică anunțată discret pe site-ul primăriei (click aici) pentru ca presa, consilierii locali din opoziție și cetățenii să nu afle prea curând și să treacă timpul de dezbatere publica fără ca cineva să încurce treburile.

Acest plan prevede printre altele să se organizeze licitații pentru locurile de parcare acolo unde sunt mai mulți doritori decât locuri, adică la majoritatea parcărilor. Mai concret, dacă cineva care stă în zonă e dispus să plătească mai mult pe locul tău de parcare, vei rămâne fără el.
Atenție și la expresia ”dacă cineva care stă în zonă”. Mutațiile fictive sunt la ordinea zilei, mai ales pentru a se da copiii la anumite școli, deci teoretic dacă cineva vrea locul tău de parcare nu trebuie musai să locuiască fizic în zonă.

Ai locul tău de parcare dintotdeauna? Obișnuiește-te cu ideea că îl poate lua cineva care dă mai mult, iar pentru acest lucru au votat pietrenii care au mers la urne. Ei au ales administrație de dreapta, ceea ce e corect. Așa e în toate țările capitaliste. Ai bani, ai confort. Nu ai bani, ghinion.

Cine are de câștigat din această treabă? Doar primăria care va încasa mai mult de la vecinii care se vor certa și vor licita pe un loc de parcare.

9 Comentarii
 1. FLORIN spune

  E o prostie bineinteles.
  Vor invrajbi vecinii intre ei si se vor produce mega scandaluri .Smecherii care in mare parte lucreaza in administratia publica pe bani multi luati degeaba isi vor permite sa plateasca.

  Trebuie amendati cei care au 2-3 masini.Asta da.

  Trebuie impozitati suplimentar cei care detin harburi care polueaza orasul.Si asta se poate face.

  Sunt solutii.

 2. Sorin spune

  Eu nu înțeleg de ce as licita pentru un loc de parcare in Matei că am mutație pentru a duce copilul la Școala 2, din moment ce stau in Dărmănești? Nu văd logica.
  In altă ordine de idei, așa cum e astăzi, nu se mai poate. Trebuie sa se schimbe ceva. Și sperăm in mai bine.
  Da, trebuie sa folosim transportul in comun.
  Da,trebuie sa scoatem poluarea din oraș.
  Da, trebuie sa ne civilizam.
  Deci, DA , să se facă.

 3. sandu spune

  te contrazici singur,stimate ziarist!de ce cineva care are.mutație fictivă pentru a-și duce copilul la o școală de elită,ar dori un loc de parcare lângă acea reședință fictivă,când el locuiește in cu totul altă parte a orașului?in plus,planul ăsta de mobilitate urbană are deja câțiva an buni,nu este de anul acesta!PS sper să nu imi ștergi postarea…

  ADMIN: Vă rog citiți planul de care vorbiți și apoi reveniți cu o opinie avizată.

  1. Sandu spune

   Cel puțin din 2014 se vorbește de către primărie de creerea pistelor de biciclete!sau nici asta nu e adevărat?

  2. Olimpia Marchelov spune

   Pretul parcarilor este oricum mic in prezent. Si unii au monopol pe ele, ca le au de mult timp, iar altii nu au unde parca. Nu cred ca trebuie sa fii bogat. Atata timp cat ai o masina, inseamna ca iti asumi tot felul de cosuri de intretinere. Sunt de acord ca sa aiba sansa si altii care nu au loc de parcare.

   1. Olimpia Marchelov spune

    Costuri de intretinere. Scuze e de la telefon

 4. Citizen spune

  Ca în vest. N-ar fi rău să avem și veniturile similare cu ei…

  1. Teodor Dascalu spune

   Nu inteleg ce vi se pare atat de rau cu organizarea licitatiei pentru un loc de parcare. In Iasi, aceasta este singura modalitate de a inchiria un loc de parcare iar acest lucru este de ani buni. Daca eu ma mut intr-un apartament abia achizitionat, daca nu ar fi organizata o licitatie, cum as putea inchiria un loc? Si asa sunt o multime de persoane ce „s-au nascut” cu locul lor de parcare in fata blocului, in special persoane de varsta a 3-a.8

   1. Mihai spune

    Ce ai cu varsta a 3-a? Sunt numai buni pt.licitatii,doresti pt.ei si un loc de veci…! Bravos!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate