SE INTERZICE crearea de noi locuri de parcare în Piatra-Neamț

12

ATENȚIE! Primăria Piatra-Neamț vrea să bage sub nasul consilierilor locali, ca aceștia să voteze, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Piatra-Neamţ, un document care are 400 de pagini și e plin de decizii contra interesului și dorinței cetățenilor din Piatra-Neamț.

Acest proiect este într-o dezbatere publică anunțată discret pe site-ul primăriei (click aici) pentru ca presa, consilierii locali din opoziție și cetățenii să nu afle prea curând și să treacă timpul de dezbatere publica fără ca cineva să încurce treburile.

În cadrul proiectului făcut parcă de niște ecologiști fanatici se interzice crearea de noi locuri de parcare în Piatra-Neamț și se impune reducerea numărului celor existente. De asemenea, se dorește ca cei care, din lipsa locului de parcare, lasă mașinile pe trotuare sau pe spații verzi să fie aspru sancționați.

Toată această aberație intitulată Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Piatra Neamţ urmează să fie votată în consiliul local.

Așadar, ONG-urile, presa, partidele politice și cetățenii trebuie să spună ce au de spus acum, în perioada de dezbatere publică, căci dacă acest plan ecologisto-fanatic intră așa la votul consilierilor, cei de la PNL și USR îl vor vota la ordin politic, deoarece ei nu sunt aleși locali care să aibă păreri sau vreun cuvânt de spus. Ei sunt doar o mașinărie de vot care votează cum le spune partidul și atât.

12 Comentarii
 1. mircea spune

  Mașina nu mai e un lux, e mai mult decât o necesitate (este discutabil doar daca ai doua, trei, …).
  Ce sa fac cu ea, o urc la etaj ? Faceți, mai întâi, infrastructura si apoi cereți respectarea de noi reguli !
  Sunteți puși sa faceți bine cetățenilor, sa găsiți soluții, nu sa-i îngrădiți prin tot felul de mijloace.
  Vor sa blocheze si sa reducă locurile de parcare ? Foarte bine, dar sa înceapă cu ei si cu toate instituțiile orașului, nu cu populația plătitoare de impozite.
  Parkingul a luat bani si nu au făcut nimic, nici măcar numerele nu le-au mai scris pe jos, sa nu mai vorbim de indicatoare si alte servici. Toate solicitările către ei, pe diferite teme, au fost fără rezultat, un timp pierdut: nimic, nimic, nimic! Este un serviciu reprezentativ al primăriei pentru modul de a rezolva problemele.
  Ce se va întâmpla cu mașinile care nu vor avea un loc de parcare ? S-au gândit ? (sau nu-i interesează)

 2. Junior spune

  De unde pana unde s-a ajuns sa platim si parcarea?avem deja alte taxe, cce inseamna sa profiti de oameni, de aia se zice dusmanul cel mai mare a Romanului e tot Romanul, dupa ce ca avem de platit asa : impozite pe casa, teren, masina la taxe si impozite
  Platim apa, gaz, curent, intretinere la asociatie,gunoi, femeia de serviciu(in unele cazuri uni platesc si chiria la apartament)
  , dupa o mizerie de salariu in Piatra, cel mai mic din Romania, prostul sa mai plateasca si alte taxe, nu mai zic de doamna de la asociatie de pe independentei care face japca cu proprietarii😂😂🤔

 3. Toma spune

  În primul rând, parcările cu plată sunt o mizerie: de ce eu locuitor al municipiului care plătesc taxe locale să mai plătesc o taxă pentru autoturism, când plătesc impozit pe acesta?
  Cred totodată că ar trebui anulat șmenul parcărilor cu plată(banii oricum pleacă la Timișoara la firma mamă).
  Aceste parcări ar putea fi scoase pentru plată(dacă nu se poate altfel) pentru cetățenii care nu au loc de parcare, pentru că nu-i normal, măcar pentru o mașină să nu i se asigure unui locuitor al orașului un asemenea loc.

 4. AG spune

  Foarte bine. Sa reduca locurile de parcare, sa sanctioneze aspru parcarea aiurea, sa sustina biciclistii!

 5. Lulu spune

  Foarte Bine !

 6. Radu spune

  Poate ar trebui să-i spună cineva mediocrului instalat primar cum că România are cel mai mic număr de mașini la mi-a de locuitori din UE (357 mașini la 1000 locuitori) așa ca numărul nu poate decât sa crească pe măsura ce ne apropiem de standardele de viața europene. Parcatorul pe iarba Carabelea și restul pseudoecologistilor pizdificati care-l susțin pe Facebook ar trebui sa înțeleagă faptul că nu pot ei sa îngrădească dreptul populației de a alege cu ce mijloc de transport sa se deplaseze. Suntem o țara cu infrastructura și servicii feroviare și aviatice ca și inexistente, ceea ce ne forțează să folosim autoturismele proprietate personală. Piatra-Neamț face parte din România, nu e vreun paradis fiscal cu alte legi și toate deciziile ar trebui sa țină seama de situația globală. Folosirea preponderentă a trotinetelor și bicicletelor, intr-o țara cu aproape jumătate de an de iarnă, este o dovada clară de imbecilitate la cei care încearcă sa impună aceasta alternativă iar reducerea parcărilor și a benzilor destinate circulației autoturismelor fără a oferi alternative viabile este pur și simplu dovada supremă a defecțiuni din capetele acestor personaje triste, atinse de sindromul Capitain Planet!

  1. Doru spune

   foarte bine, nu tot romanul are nevoie sau trebuie sa fie propitar auto, se poate circula si pe jos sau cu bicicleta in catunul asta, distantele nu sunt mari

  2. Toma spune

   Radule, dacă observi, aici sunt 2 categorii de comentatori: pensionari(care de regulă au timp și nu-s interesați de deplasări rapide) și oameni activi care nu știu cum să-și drămuiască timpul.
   Am văzut că se cam amestecă parcarea de reședință și parcarea de necesitate la diverse firme și instituții publice.

 7. Clau spune

  Bun, care e problema? Ar trebui parcate masinile pe trotuare/spatii verzi (eg: marele tuning show din strand)/la orice colt de strada de trebuie sa iesi pe jos sa poti face vreo manevra.
  Parcari sunt, problema „soferului” e ca nu poate sa isi ia de pe raft produsul din scaunul masinii.
  Imi aduc aminte, acum 20ani, stateam la 1 Mai si mergeam in fiecare sambata pe jos pana la varul meu in centru, imi lua 20-25minute fara sa alerg, si aveam masina.

  1. Toma spune

   Mai du-te și acum!…-;))

 8. Sorin spune

  Eu nu văd de ce e aberație e acest plan..
  Mie nu-mi place cum sunt lăsate mașinile peste tot prin oraș. Le vezi pe trotuar, prin intersecții, pe spațiul verde…

 9. el ciudadano atormentado spune

  nevoia de parcari este evidenta, dar nu trebuie transformate toate strazile in parcari, nu toti „cimpalacii” care au buletin de „Chiatra Neamt”(sau chiar fara) trebuie sa aiba atelaj pentru a-si muta fizicul de pe Eminescu pana la Altex , poate mai trebuie sa intelegemn ca trebuie sa ne mai si miscam prin fortele poroprii (pe jos sau cu bicicleta) sau cei de la butoane vor intelege ca transportul in comun (altul decat cel facut cu microbuzele jegoase care fac ture prin oras la acest moment, sau taximetrele la fel de jegoase) este necesar sa fie facut la intervale orare foarte mici si pe multiple rute (chiar si pe subventii de la bugetul local).
  toate spatiile verzi din oras au forst transformate in parcari sau biserici..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate