Bântuie varianta Delta în Neamț: Afectează copiii, dar și persoanele vaccinate. 33 de pacienți sunt la terapie intensivă

0

În intervalul 2 – 9 octombrie, au fost confirmate covid-19 pozitive 1.367 de persoane, din care 213 copii. Din cele 1.367 de persoane infectate, 253 de persoane erau vaccinate împotriva covid-19 (18%), transmite DSP Neamț.

Au fost continuate anchetele epidemiologice ale focarelor în desfășurare. Anchetele epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică permit, pornind de la un caz nou descoperit, identificarea tuturor persoanelor care au fost în contact apropiat cu bolnavul, în vederea carantinării și a limitării transmiterii virusului Sars-Cov-2 în comunitate.

wo bekommt man viagra Alle News Varianta Delta sau tulpina indiană este dominantă în acest moment, fiind considerată cea mai adaptată dintre cele patru variante virale de îngrijorare, cu un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

În prezent, 443 de persoane confirmate COVID-19 sunt internate în spitalele din județ. În secțiile ATI ale Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și ale Spitalului Municipal de Urgență Roman sunt internate 33 de persoane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate