Mihai Bendeac a ales! S-a vaccinat „cu cel mai puțin dorit vaccin în acest moment”

0

Actorul Mihai Bendeac își arată încă o dată susținerea pentru sistemul medical și toate eforturile care se depun pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Acesta s-a vaccinat cu AstraZeneca despre care spune că este „cel mai puțin dorit vaccin în acest moment”. Deși Agenția Europeană a Medicamentului a declarat astăzi că există o conexiune între evenimente trombotice rare și acest tip de vaccin, Mihai Bendeac a dorit să ofere un exemplu de încredere în eforturile oamenilor de știință.

“Fratele meu s-a vaccinat cu AstraZeneca. Nu puteam să fiu mai prejos. Am ales să mă vaccinez cu AstraZeneca și pentru că este vaccinul cel mai puțin ales. Vreau să dau încredere în oamenii de știință, în medicină, în ceea ce înseamnă vaccinare și alegând să mă vaccinez cu cel mai puțin dorit vaccin în acest moment. Toți oamenii care sunt urmăriți de alți oameni ar trebui să-și asume acest rol și să ofere exemple bune și demne de urmat. Gestul meu de astăzi îmi pare un exemplu care ar putea să fie îndeajuns de puternic.” a povestit Mihai după ce s-a vaccinat la Centrul de Vaccinare organizat la Grand Mall Arena, potrivit RO Vaccinare.

Acesta a continuat cu un post scriptum și cu o filmare amuzantă din timpul vaccinării pe pagina sa personală:

„PS – Pe vremuri, bărbații mergeau în războaie. Acolo, rata de supraviețuire era, uneori, si de 50%. Astăzi, din 35 de MILIOANE de doze ale unui vaccin, au existat 7 reacții adverse severe. Fătălăilor li s-au udat chiloții roz. Chill the fuck up și faceți ce trebuie să faceți ca să terminăm odată cu perioada asta! PPS – Acum ne luăm cuminți popcorn și, pentru că suntem pe Facebook, urmărim bombardierii si biologii în acțiune.”

Citește și: (VIDEO) Ce au descoperit Bendeac și Maticiuc la Spitalul din Piatra-Neamț: „Ar trebui renovat TOT!”

La jumătatea lunii martie, Mihai Bendeac și Codin Maticiuc au venit la Piatra-Neamț pentru a vedea cum pot sprijini spitalul județean de urgență. (detalii aici) Codin Maticiuc, implicat în acțiuni umanitare de renovare a spitalelor publice din donații în colaborare cu Fundația Metropolis, și-a oferit disponibilitatea de a ajuta unități sanitare din România, atât timp cât va fi contactat de managerii spitalelor. Concluzia celor doi este aceea că „ar trebui renovat TOT” la spitalul din Piatra-Neamț, dar în măsura posibilităților se vor implica în renovarea Pediatriei, Oftalmologiei, Nefrologiei, băilor și în instalarea unui lift în secția de Infecțioase, deoarece în acest moment pacienții sunt cărați pe scări cu păturile…  

Mihai Bendeac este unul dintre puținii sponsori consecvenți ai acestui proiect de reabilitare a spitalelor publice, donând integral toate veniturile obținute din vânzarea cărții sale – Jurnalul unui burlac – Conversații cu mama. Donația se ridică la aproximativ 200.000 euro. Prima impresie după vizitarea spitalului din Piatra-Neamț o puteți citi aici – click.

Foto: CNCAV – Locotenent Gabriel Chiriloiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate