Maticiuc și Bendeac, după vizita de la spitalul din Piatra-Neamț: „Este memorialul durerii din 2021”

4

Astăzi scriam că Mihai Bendeac și Codin Maticiuc au venit la Piatra-Neamț pentru a vedea cum pot sprijini spitalul județean de urgență. (detalii aici)

Codin Maticiuc, implicat în acțiuni umanitare de renovare a spitalelor publice din donații în colaborare cu Fundația Metropolis, a scris astăzi pe facebook că și-a oferit disponibilitatea de a ajuta unități sanitare din România, atât timp cât va fi contactat de managerii spitalelor.

Mihai Bendeac la Piatra-Neamț / FOTO: FACEBOOK

„Am lăsat numărul de telefon al directorului fundației. Trei au sunat și când au fost rugați sa dea și un mail după doar unul s-a confirmat: managerul spitalului județean din Piatra Neamț, Alexandru Filimon. Unul din puținii manageri de spital din țară ales în urma unui concurs, apolitic, ajuns în funcție de două luni.

Duminică am plecat spre Piatra Neamț, alături de principalul sponsor al #spitalepublicedinbaniprivati, Mihai Bendeac. UN OM CARE A DONAT PÂNĂ ACUM MAI MULȚI BANI DECÂT ARE.”, a scris Codin Maticiuc.

Acesta a declarat că vizita la spital împreună cu Mihai Bendeac a avut loc luni, 15 martie.

Este memorialul durerii din 2021. Dăruieste Viața construiește o noua secție ATI. Este SINGURUL lucru în regulă din acea curte de spital județean.

În rest? Paragină și nenorocire.

Vorbim de un spital unde s-au instalat cei de la ANAF, DNA și DIICOT și încă sapă.

Vorbim de un spital cu un singur medic ortoped fără dosar penal și asta pentru ca el a organizat flagrantul împreună cu autoritățile. Sau poate e nevinovat, cine naiba mai știe?!?”, continuă Codin Maticiuc.

Acesta precizează că dorește să se implice în renovarea unității sanitare, identificând câteva urgențe: secția de pediatrie, cea de neurologie, oftalmologie, un lift pentru pacienții de la infecțioase care acum sunt urcați trei etaje cu pledul, căci targa nu intră pe scări.

„Și să nu uit: băile! Băile arată îngrozitor, am vizitat doar vreo 8-9 dar toate sunt în aceeași situație. Ce puteți face voi, mă întrebați toți în cor dornici de a ajuta?

Da, clar avem număr de sms la 8845 cu textul „FACEM”, puteți cumpăra de pe Tshirt-factory tot felul de materiale cu #spitalepublicedinbaniprivati sau sa intrați pe site-ul fundației Metropolis pentru a dona.

Dar cel mai mult puteți ajuta în trei feluri:

1. intrați pe Facebook și Instagram și dați un follow la Fundația Metropolis. Dacă ajunge destul de mare toate companiile ni se vor alătura mai ușor.

2. intrați pe Youtube și dați-mi un subscribe pentru ca atunci când postez filmările din spitalul de la Piatra Neamț ele sa aibă vizibilitate.

3. share la această postare poate vor și alții să se alăture MULȚUMESC.”, a conchis Codin Maticiuc într-o postare pe facebook aici – click.

Mihai Bendeac, mai rezervat pentru moment în declarații a afirmat: „Degeaba încearcă el (n.r. Codin Maticiuc) să exprime în cuvinte ce am găsit acolo… E ireal! Am să revin și eu pe subiect. Până una-alta, ajutați-ne!!!!! This is NOT a fuckin’ joke!”.

4 Comentarii
 1. Ion.P.Ion spune

  Este SF…e ireal…banii din CAS sunt impartiti de aiurea, industria farma prospera, banii din EU au comisioane si…tot ca tiganii…cersiti si faceti teledon! Rusine mioritelor conduse inca de magari hulpavi protesati de javre lacome! Nu pot sa cred ca va laudati cu Nimicul facut si furat de peste 30de ani. Rusine!!!

 2. Codruț spune

  Nu ar fi rau sa vedeti si spitalul din TG. NEAMȚ,poate se poate face ceva si acolo.

 3. Viorel cioineag spune

  Părerea mea este că după cata mafie există in politica și cata corupție avem în România spitalele din tara nu vor mai reveni nici măcar în stadiul în care au fost pe timpul răposatului darmite îmbunătățite. Hai sa fim serioși. Dacă nu scăpăm de Iohanis și de Arafat vom muri cu zile. Avem nevoie încă de o revoluție. Trebuie să ieșim cu toții în stradă, nu săi dam jos, săi alungam din țară.

 4. Adrian D. spune

  Domnule administrator, mai știți ceva de proiectul „noului spital Municipal” anunțat cu fast de către dl.primar acum vreo 2-3 luni?
  Momentan el(dl.primar)este ocupat să ne prezinte niște pavele puse oricum greșit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate