Codin Maticiuc și Mihai Bendeac vor să ajute spitalul din Piatra-Neamț

3
FOTO: Facebook

Codin Maticiuc a anunțat pe 14 martie că „Astăzi plec la Piatra Neamț împreună cu Mihai Bendeac să vedem ce putem face și pentru spitalul județean de acolo. Voi ne puteți ajuta cu un gând bun și un follow pe Facebook și Instagram la Fundația Metropolis. Mulțumesc, vă țin la curent.”

Informația a fost dezvăluită ieri, 15 martie, și de Emilia Bendeac, mama actorului Mihai Bendeac: „Nu știam dacă am voie să vă spun că Mihai și Codin sunt plecați la Piatra-Neamț, dar văd că au postat ei. Spitalul de acolo are nevoie de ajutorul vostru, de Crăciun mulți dintre voi ați ales să puneți printre cadouri și cartea noastră, vă suntem profund recunoscători pentru gestul vostru. Iepurașul de Paște face și el surprize plăcute, iar prin bunătatea și ajutorul vostru renovăm și la Piatra-Neamț cu banii care se mai strâng din vânzarea cărții. Mulțumim frumos, să fiți cu toții binecuvântați.”

Toate veniturile obținute în urma vânzării cărții „Conversații cu mama”, scrisă de actorul Mihai Bendeac, au fost și vor fi donate către Fundația Metropolis, în cadrul proiectului „spitale publice din bani privați”. Cartea e disponibilă pentru achiziție în mediul online, dar și în librării.

Mihai Bendeac/ FOTO: FACEBOOK

Renovarea spitalelor publice din bani privați este un proiect de suflet al lui Codin Maticiuc. Acesta a început cu renovarea secției de Oncologie Pediatrică de la Spitalul Fundeni, în memoria unei fetițe care s-a stins din viață la etajul 7 al spitalului, camera 702. Mihai Bendeac i-a fost alături încă din acel moment, donând 20% din veniturile sale din online către această cauză. Inițiativa o puteți sprijini prin sms la 8845 cu textul „FACEM” pentru 2 euro pe lună.

În luna decembrie 2020, Mihai Bendeac l-a sunat pe Codin Maticiuc și i-a spus că i-a transferat în contul dedicat renovării spitalelor publice 100.000 de euro, bani obținuți din vânzarea cărții sale care se bucură de popularitate în rândul cititorilor și fanilor săi.

Codin Maticiuc / FOTO: FACEBOOK

Acolo unde e mai multă nevoie de ei, cei doi nu ezită să se implice. După inițiativa Asociației Dăruiește Viață de a construi o stație modulară ATI, tot din fonduri private, în curtea spitalului din Piatra-Neamț după ce secția de reanimare a luat foc în noiembrie 2020 și 10 oameni și-au pierdut viața, iată că Mihai Bendeac și Codin Maticiuc vor să dea și ei o mână de ajutor spitalului, cadrelor medicale și pacienților de aici.

Urmăritorii acestora le-au adresat felicitări pentru aceste inițiative, i-au încurajat și le-au semnalat nevoia acută de investiții în spitalele din România.

„Sunt atât de multe de rezolvat aici la Piatra-Neamț încât nu știi de unde sa începi… Însă Spitalul Vechi (corpul vechi al Spitalului Județean) se afla într-o stare deplorabilă, poate ar fi bine de început de acolo. Va mulțumim pentru ceea ce faceți! Dumnezeu să vă răsplătească strădania!”, a spus un urmăritor pe facebook.

3 Comentarii
  1. Magdalena spune

    Buna, incerc sa donez prin mesaj dar nu merge. Imi puteti spune de ce? Eu locuiesc in Dublin am nr de 3mobile.

  2. Asandei Stefana spune

    Felicitări si Dumnezeu să vă binecuvinteze și să vă ajute în demersul vostru.Tot respectul

  3. Vizitiu Aurica spune

    Inutil sa mai faci ceva la cladirea spitalului vechi.Solutia–demolare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate