Asociația „Dăruiește Viață” face „inima” Spitalului Județean Neamț să bată din nou (VIDEO/FOTO)

2

Secția ATI (Anestezie & Terapie Intensivă) este considerată inima oricărui spital de urgență – orice pacient în stare gravă, post-operator, cu traumă etc. are nevoie de tratament la terapie intensivă. În lipsa unei astfel de secții, pacienții trebuie mutați în alte spitale care pot acoperi acest necesar, scăzând astfel șansele de supraviețuire.-relatează Asociația „Dăruiește Viață” pe pagina lor oficială (vezi aici).

În urma tragicului eveniment petrecut în noiembrie 2020 secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Neamț a ars aproape în totalitate. Așadar județul nostru a rămas „descoperit” în fața cazurilor cu pacienți grav bolnavi.

La data de 23 noiembrie 2020, conducerea Consiliului Județean Neamț s-a întâlnit cu membrii Asociației „Dăruiește Viață”, care au dorit să doneze o Secție de Anestezie și Terapie Intensivă modulară Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Astăzi au fost surprinse imagini cu începerea lucrărilor. Viitoarea secție ATI va fi compusă din 18 paturi, grupate în 3 saloane și o rezervă de tip izolator, filtre pacienți, zonă de donning și doffing pentru personalul medical, laborator de analize medicale și sterilizare, depozite materiale, vestiare, grupuri sanitare, post supraveghere, cameră gardă, platformă tehnică pentru amplasarea CTA-urilor și chillerelor, spațiu tehnic pentru rețelele de fluide medicale.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. razesul spune

    Orice pietrean poate contribui cu un SMS la 8826 cu textul Neamt (2 euro aprox 10 lei). Nu este o promisiune electorala, chiar se construieste in Piatra Neamt, fiecare dintre noi ii poate sprijini pe cei care au avut initiativa.

  2. Alex spune

    Spor la munca si sa va ajute Dumnezeu sa terminnati cu bine si la timp proiectul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate