Imagini live din Sanctuarul Urșilor din Zărnești. O ursoaică de la ZOO Piatra-Neamț a fost relocată acolo

0

Sanctuarul „LIBEARTY” a fost creat, în urmă cu 12 ani, tocmai pentru salvarea urșilor ținuți în captivitate, în condiții improprii, în diferite grădini zoologice sau așa-zise ferme deținute de persoane fizice. Este un proiect ce a prins viață datorită implicării asociației ‘Milioane de prieteni’, în parteneriat cu World Animal Protection și Primăria Zărnești, care a concesionat terenul necesar, pentru o perioadă de 49 de ani. De la deschidere și până în prezent și-au redobândit demnitatea 95 de urși, iar sanctuarul Libearty din Zărnești a devenit cea mai mare rezervație pentru urși bruni din întreaga lume. În acest moment, 85 de urși trăiesc aici o viață liniștită. Ei se bucură de trei țarcuri mari, unde au fost amenajate piscine și bârloguri, care le oferă un habitat apropiat de cel natural și șansa să uite suferințele pe care le-au îndurat, înainte să fie salvați, scrie AGERPRES.

Imagini live prin camera Axis

Sora Ancăi (ursoaica ținută în captivitate la Grădina Zoo Piatra-Neamț), Ina, a fost salvată de Asociația Milioane de prieteni. Timp de 20 de ani, Ina a avut parte de jumătate de piscină, jumătate de adăpost și jumătate din spațiul de plimbare. Practic, a trăit doar pe jumătate la Grădina zoo din Piatra Neamț – la propriu și la figurat. A împărțit cu sora ei, Anca, un singur țarc. Acesta era prevăzut cu un singur bazin de apă, un singur bârlog și un singur teren „de plimbare”, iar ursoaicele erau… două. Unica soluție găsită de administrator a fost preluată din șah – o rocadă săptămânală între cele două surori. După ani buni de sesizări, Asociația „Milioane de Prieteni“ a înduplecat autoritățile să facă dreptate.

Cu sprijinul Gărzii Naționale de Mediu, administrația locală a fost de acord să renunțe la Ina iar în octombrie 2014, Asociația Milioane de Prieteni a reușit să o aducă în rezervație. Acum are copaci, piscină și un bârlog numai pentru ea.

Te invităm să petreci câteva minute online și să urmărești ‘rezidenții’ sanctuarului, de la distanță. Pentru mai multe informații despre Sanctuarul „LIBEARTY”, accesează site-ul http://www.ampbears.ro.

Pe același subiect:

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate