Locul animalelor sălbatice nu e în circuri sau parcuri zoo!

18

zoo (2)Pe rețeaua socială Facebook circulă imagini cu animalele din Grădina Zoologică din Piatra-Neamț cu mesajul: ”Pentru 3 lei niște suflete care nu au greșit cu nimic stau încarcerate pe viață… Parcurile Zoo sunt cimitire de suflete… Evitați circurile, evitați tot ce nu este natural pentru animale.  Nicio ființă lipsită de apărare nu merită să sufere pentru distracția oamenilor…”

Imaginile au fost preluate și distribuite de sute de persoane care se declară din ce în ce mai vehement împotriva circurilor, parcurilor zoo și abuzurilor împotriva animalelor.

Iată câteva din mesajele transmise:

A. T.:Sunt de acord !! Le-a fost furată libertatea pentru a fi ținute într-o cușcă… Exact!! Pentru 3 lei, mizerie si singurătatea din jur…

D. D.: „Propun să facem tot mai mulți presiune pe factorii de decizie, pentru a desființa aceste ÎNCHISORI PENTRU ANIMALE, care nu fac decât să îi învețe pe copii (şi nu numai) că Omul este superior Naturii şi prin această superioritate că trebuie s-o distrugă în orice fel posibil. Aceste animale NU sunt în mediul lor natural acolo, în acele cuşti strâmte. Ceea ce trăiesc ele în captivitate NU se poate numi „viață”, ci chin. În închisori nu stau decât infractorii. Ele ce rău au făcut ?? Locul lor este în habitatele naturale din parcurile protejate, ferite de braconaj şi vânătoare, adică de crimă. Hai să luăm atitudine ! Distribuiți mai departe dacă vă pasă ! Puneți-vă în locul acestor ființe nevinovate. V-ar plăcea să „trăiți” aşa ??”

Iulian Luca, Președintele Asociației „Nicu Albu” Piatra-Neamț:Sperăm ca după alegerile locale să reușim să realizam un proiect important pentru orașul nostru, o Rezervație Naturală și să asigurăm acestor animale niște condiții normale.”

zoo (1)S.A.: ”Toate animalele trebuie sa traiasca in libertate….asa cum ne-o dorim si noi.”

C.A.:Animalele sălbatice stau în sălbăticie….nu în cuști…”

S. P.:Da sunt împotriva acestei grădini zoologice. De fapt nu e mai mult decât o pușcărie de suflete pentru distracția altora.”

N. C.: Nimic nu este mai trist si mai dureros. De aceea urasc gradinile zoo si circurile.

D. B.: Ideea e sa simulam conditiile din salbaticie daca tot vrem sa ne minunam de frumusetea lor. Nu sa le chinuim in celule mult prea mici. Sa le oferim comfort si buna stare. Si atunci nu va mai avea nimeni nimic de comentat.

R. S.:Circul ar trebui interzis …e doar o ,,continuă maltratare ” de animale cu acordul nostru, al protectiei animalelor etc…..”

D. N.: ”În jurul orașului e destul spatiu pentru a construi un parc natural pe măsură fiecărui animal…. Și cât mai aproape de habitatul lui natural…”

zoo

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
18 Comentarii
  1. Rene spune

    Animale mai chinuite nici ca exista,ursul(sau mai bine spus tipul de la vulcanizare),ar putea fi relocat la Zarnesti, cat despre restul animalelor cred ca libertatea ar fi răspunsul corect.

  2. Marilena spune

    Viata si libertatea sunt cele mai de pret ‘bunuri’ ale oricarei fiinte vii pe aceasta planeta. Viata fara libertate nu poate fi numita viata ci doar subzistenta!

  3. Paul-Pavel Bompa spune

    Fara sa am impresia ca sunt mare expert in asa ceva sunt pentru .Ce mai reprezinta astazi Circul de stat ?Mai nimic !Niste animale triste,obosite si ….flamande !

    1. Gogu Gogut spune

      si chinuite salbatic………

  4. Bacescu Adrian spune

    Gradina zoologica este facuta pentru a da o educatie copiiilor ,in general cei de la oras,ati devenit o comunitate de oameni bolnavi,unde traiti,in desert?vin animalele salbatice peste noi si spuneti ca nu au unde trai,treziti-va !Stati inchisi in 20 mp la oras si ati vazut doar caini si pisici si va uitati la tv pe cele mai de r… televiziuni!

    1. Gogu Gogut spune

      locul lor este in natura……….

    2. Maria spune

      Tu esti acela inapoiat de aici..

    3. Eu atat spune

      Hai sictir! Dute in Africa si arata i plodului animale..ori pune l in fata tv lui animal planet si explicai ce si cum…

  5. Georgeta Mirela Palatit spune

    Și unde sa le trimită dacă le-au distrus locuința? În care păduri din țara noastră se mai pot ei adăposti? Numai dacă nu-i trimitem și pe ele în străinătate așa cum pleacă toți!!

  6. Ma Jolie Belle spune

    parc zoologic la Montpellier – Franta, unde animalele, chiar daca sunt inchise, au totusi libertate de miscare. O varianta pentru animalele de la zoo-inchisoarea Piatra Neamt ar fi amenajarea unui parc zoologic, pe dealul Cozla, spre exemplu. Asta ar face utila si telegondola care zburda pe fire cat e ziulica de lunga, mai mult fara turisti decat cu.

  7. Ma Jolie Belle spune

    zoo civilizat:

  8. nae spune

    Cu atata padure pe langa chiar nu s-a gasit un spatiu mai mare ?

  9. Constantin Filip spune

    A pus cineva ochii pe suprafata aia de pamant!

  10. Ma Jolie Belle spune

    imagini mai potrivite pentru un asa titlu, nici ca se gaseau!

  11. Costel H. spune

    urmariti aici o campanie inceputa acum 3 ani : http://closedzoo.blogspot.ro/

  12. Scurtu Alexandru Gabriel spune

    Libertatea ar fi un adevarat soc pentru animalele astea. Ele so invatat cu mancarea gata livrata.

  13. Mihaela Iosub spune

    CORECT!!!

  14. Iulian Luca spune

    ..,.mai ales ca nu au gresit cu nimic sa fie bagate in astfel de „inchisori”!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate