Imagini deosebite: Un râs traversează înot Lacul Bicaz (VIDEO)

0

Un cititor ne-a trimis imagini extraordinare cu un râs care traversează înot Lacul Izvorul Muntelui – Bicaz. După ce a ieșit din apă, frumosul animal s-a retras rapid în adâncul pădurii.

Animal nocturn, trăieşte solitar şi rareori poate fi văzut de om. Are corpul zvelt și puternic, o înălțime de 60-75 cm şi o greutate de 30 kg. Râsul este simbolul prădătorului prin excelență. Preferă pădurile de conifere, cu suprafețe mari și cât mai departe de așezările omenești. Își face culcușul în scorburile copacilor bătrâni, în crăpăturile stâncilor sau folosește galeriile bursucilor.

Râșii pot trăi până la 17 ani în sălbăticie. Ca și celelalte carnivore mari, respectiv ursul și lupul, râsul este indicator al unui ecosistem sănătos și echilibrat. Supraviețuirea speciei este pusă în pericol de braconaj, dar mai ales prezența și activitățile umane care îi invadează din ce în ce mai mult habitatul.

Mai multe despre râs aici (click).

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate