Un râs capturat din Munții Tarcăului va fi relocat pentru a preveni dispariția speciei

0
FOTO: ACDB

În weekend, un exemplar de râs mascul a fost capturat în zona Munților Tarcău și ajuns în spațiul special amenajat din carantina Centrului pentru reabilitarea faunei sălbatice ACDB.

Potrivit Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice, exemplarul, care este unul sănătos, cu o greutate de aproximativ 27 de kg și vârsta de 6 ani, a fost capturat de echipa ACDB cu sprijinul celor de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva – Ocolul Silvic Tarcău.

Acesta urmează a fi relocat, cu scopul îmbunătățirii diversității genetice și salvării populației de râs, amenințată cu dispariția, din Munții Dinari și sud estul Alpilor.
Obiectivul principal al proiectului LIFE Lynx este de a salva de la extincție populația de râs din regiunea Munților Dinari și sud estul Alpilor.

Această populație este în prezent una extrem de cosangvinizată datorită numărului mic de indivizi existenți. Pentru salvarea ei este nevoie urgentă de introducerea în populație de noi indivizi din alte populații, precum cele din România și Slovacia.
Mai multe informații despre proiect găsiți accesând acest link.

Proiectul Life Lynx merge înainte fiind un model de colaborare la nivel național și European între autorități centrale, regii autonome, gestionari ai unor fonduri cinegetice, organizații neguvernamentale și experți în conservarea diversității biologice.

Acțiunea nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul direct al personalului Romsilva – Direcția Silvică Neamț, Romsilva – Ocolul Silvic Tarcău, Transylvanian Wildlife Project, Szász István Endre, EuroNatur cărora le mulțumim și le transmitem toată aprecierea noastră!

au transmis reprezentanții ACDB.
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate