(VIDEO) Încă mai avem râși în pădurile din Neamț. Imagini rare, surprinse de un fotograf wildlife

0
Captură video

Cristian este un tânăr pasionat de fotografie, mai ales de fotografia ce surprinde animale sălbatice. Îi puteți admira imaginile aici (click).

Pădurile județului Neamț încă mai au animale deosebit de frumoase și rare, unele chiar la câțiva kilometri distanță de municipiul Piatra-Neamț.

Tânărul nemțean pasionat de fotografie a suprins în luna noiembrie a acestui an, într-o pădure din Neamț, un lynx (râs).

Animal nocturn, trăieşte solitar şi rareori poate fi văzut de om. Are corpul zvelt și puternic, o înălțime de 60-75 cm şi o greutate de 30 kg. Râsul este simbolul prădătorului prin excelență. Preferă pădurile de conifere, cu suprafețe mari și cât mai departe de așezările omenești. Își face culcușul în scorburile copacilor bătrâni, în crăpăturile stâncilor sau folosește galeriile bursucilor.

Râșii pot trăi până la 17 ani în sălbăticie. Ca și celelalte carnivore mari, respectiv ursul și lupul, râsul este indicator al unui ecosistem sănătos și echilibrat. Supraviețuirea speciei este pusă în pericol de braconaj, dar mai ales prezența și activitățile umane care îi invadează din ce în ce mai mult habitatul.

Mai multe despre râs aici (click).

Sursa: Photos by Cristi Cristian

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate