Incidență sub 3 la mie în Piatra-Neamț. Relaxare sau restricții menținute de sărbători?

1

Județul Neamț este în scenariu verde, cu o incidență a cazurilor de COVID-19 de 1.35 la mie în ziua de duminică, 13 decembrie. Cu excepția comunelor Negrești și Bălțătești care au o incidență de peste 3 la mie, celelalte localități din Neamț se încadrează într-o incidență sub 3 la mie. Municipiul Piatra-Neamț a scăzut la 2.90 la mie incidență cazuri de COVID-19. (click aici pentru detalii)

Conform hotărârii nr. 58 din 10.12.2020 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la nivelul municipiului Piatra-Neamț, în condițiile în care se menține timp de 14 zile incidența între 1.5 și 3 la mie, sunt permise:

  • organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  • menținerea programului cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  • menținerea desfășurării activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și doar în intervalul orar 0600-2300 dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Pentru moment, până pe 17 decembrie, la nivelul municipiului Piatra-Neamț sunt în vigoare restricțiile impuse prin hotărârea CJSU Neamț nr. 94/2.12.2020. După data de 17 decembrie, în funcție de analizele specialiștilor se pot decide printr-o nouă hotărâre de CJSU Neamț măsuri de relaxare sau, dimpotrivă, se pot decide noi restricții conform incidenței de referință (care se raportează, atenție, la ultimele 14 zile) și legislației în vigoare.

2020.12.02_HCJSU-NR.-94_2020

Hotarare-CNSU-nr.-58-din-10.12.2020-si-anexe-1

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Stefan spune

    Dar de ce nu s-ar putea intruni astazi Comitetul asta?Eu nu am inteles exact care este intervalul de referinta pentru stabilirea procentului de „incidenta” a cazurilor de Covid?!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate