[FOTO] Focarul de infecție din Mărăței, „eradicat”

0

„Hotelul de 5 stele” din cartierul Mărăței despre care am scris în 2 ianuarie 2019 (articolul aici), 8 iulie 2019 (articolul aici) și respectiv 25 septembrie 2019 (articolul aici) a fost într-un final demolat.

Pentru cei care nu-și mai amintesc, este vorba despre o fostă centrală dezafectată care devenise un adevărat focar de infecție de-a lungul timpului. Spațiul era ticsit cu haine murdare, perne, pilote, chiloți, sticle si materii fecale, o adevărată „oază” de relaxare amplasată între blocuri.

În urma articolului postat în data de 8 iulie, am primit pe adresa redacției și un răspuns oficial din partea Poliției Locale care la acea vreme s-a autosesizat, răspuns pe care îl redăm integral:

În urma publicării articolului intitulat ”Atenție! Pericol pentru copii, într-un cartier din Piatra Neamț” in ziarpiatraneamt.ro, în data de 8 iulie 2019, Poliția Locală Piatra Neamț s-a autosesizat, iar reprezentanții Biroului Protecția Mediului s-au deplasat la fața locului și au constatat următoarele:
Centrala termică în cauză este dezafectată și s-a aflat în administrarea Asociației de Proprietari nr. 17 din Piatra Neamț. Ulterior, punctul termic respectiv a fost predat în administrare, Primăriei Municipiului Piatra Neamț. În ceea ce privește aspectul sesizat de dvs. – depozitarea de deșeuri în interior- adminitratorul are datoria să securizeze clădirea fostei centrale și să asigure igienizarea în interior. În acest sens reprezentanții asociației de proprietari din zonă au notificat Primăria municipiului Piatra Neamț, urmând ca aceasta din urmă să impună măsuri de igienizare. Aspectele sesizate rămân în continuare în atenția noastră, iar în cazul în care se constată că în centrala respectivă intră persoane care tulbură liniștea și ordinea publică, se poate apela Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, la nr. de tel. 0233/231.300.

Iată că după 1 an și 5 luni, problema s-a remediat. E bine și mai târziu decât niciodată.

Așa arată astăzi, 17 iunie, locul cu pricina:

Ca un „reminder”, așa se prezenta în data de 2 ianuarie 2019, când am publicat primul articol pe această temă:

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate