[GALERIE FOTO] Atenție, imagini șocante! Se întâmplă în Piatra-Neamț

0

Revenim cu un subiect despre care am mai scris și asupra căruia considerăm că este cel puțin de bun-simț să atragem atenția încă o dată.

În cartierul Mărăței (mai precis, zona Aleea Plaiului) există o centrală dezafectată care pune probleme serioase de siguranță și mai ales de igienă pentru cei care locuiesc în vecinătatea ei (vezi articol aici și aici).

În urma ultimului articol, acesta a fost răspunsul pe care l-am primit pe adresa redacției, răspuns pe care îl redăm integral:

În urma publicării articolului intitulat ”Atenție! Pericol pentru copii, într-un cartier din Piatra Neamț” in ziarpiatraneamt.ro, în data de 8 iulie 2019, Poliția Locală Piatra Neamț s-a autosesizat, iar reprezentanții Biroului Protecția Mediului s-au deplasat la fața locului și au constatat următoarele:
Centrala termică în cauză este dezafectată și s-a aflat în administrarea Asociației de Proprietari nr. 17 din Piatra Neamț. Ulterior, punctul termic respectiv a fost predat în administrare, Primăriei Municipiului Piatra Neamț. În ceea ce privește aspectul sesizat de dvs. – depozitarea de deșeuri în interior- adminitratorul are datoria să securizeze clădirea fostei centrale și să asigure igienizarea în interior. În acest sens reprezentanții asociației de proprietari din zonă au notificat Primăria municipiului Piatra Neamț, urmând ca aceasta din urmă să impună măsuri de igienizare. Aspectele sesizate rămân în continuare în atenția noastră, iar în cazul în care se constată că în centrala respectivă intră persoane care tulbură liniștea și ordinea publică, se poate apela Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, la nr. de tel. 0233/231.300.

Nu putem contesta faptul că, într-adevăr, măsuri de igienizare s-au luat, însă nici nu putem trece cu vederea faptul că metoda nu a fost și nici nu va fi vreodată una eficientă, pe termen lung, atât timp cât accesul în acest perimetru-focar nu va fi complet restricționat.

Două luni mai târziu, iată cum arată locul…

Ne cerem scuze pentru imagini, însă așa se prezintă situația astăzi, 25.09.2019.

Chiar nu există o rezolvare? Cum rămâne cu „securizarea” despre care se vorbea mai sus, în răspunsul primit? E firesc să treci pe lângă o asemenea mizerie zilnic, în drum spre serviciu sau spre școala copilului?

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate