Doi ani de libertate pentru Anca. De la „pușcăria” din Piatra-Neamț la un sanctuar cu piscine și pădure

0
Anca după gratii la Piatra-Neamț

Primarul Dragoș Chitic, cu acceptul administratorului parcului zoo din Piatra-Neamț, a semnat în aprilie 2018 documentele care au permis transferul ursoaicei Anca de la Zoo Piatra-Neamț la Sanctuarul de urși Libearty Zărnești, unde, de altfel, se află relocată și sora ei, Ina (click aici pentru povestea Inei).

Anca a locuit în Grădina Zoologică din Piatra-Neamț, timp de peste 25 de ani. Stătea într-o cușcă mică și mizerabilă și avea doar uneori voie să iasă de acolo într-un spațiu cu iarbă, care se afla însă pe o pantă deosebit de abruptă.

Pe 23 aprilie 2018, la primele ore ale dimineții, reprezentanții sanctuarului din Zărnești au ajuns la Piatra-Neamț unde au realizat procedura de tranchilizare și preluare a ursoaicei. Anca a devenit, astfel, cel de-al 98-lea urs al rezervației.

Acest eveniment a fost finalitatea unui demers care s-a extins pe o perioadă de câțiva ani, timp în care mai multe persoane care activează în domeniul protecției animalelor au aflat de povestea Ancăi și au încercat să îi schimbe destinul. (click aici pentru întreaga poveste)

Anca acum, în sanctuar – FOTO: Libearty – Bear Sanctuary

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate