Comuna Vanatori-Neamt

0
Comuna Vanatori-Neamt
Comuna Vanatori-Neamt

Comuna Vanatori-Neamt ocupa extremitatea nordica a judetului Neamt si nord-vestul Depresiunii Neamt, una dintre cele mai desavarsite depresiuni subcarpatice din tara noastra.
Comuna se afla la 3 km distanta de Targu Neamt, la 45 km de Piatra Neamt si la 100 km de Bacau si Iasi, in depresiunea Neamtului.
Comuna se invecineaza la est cu orasul Targu-Neamt, la sud cu comuna Agapia, la sud-vest cu comuna Cracaoani, la vest cu comuna Pipirig, la nord cu comunele Rasca si Boroaia, din judetul Suceava, iar la nord-est cu comuna Brusturi.
Comuna este alcatuita din satele: Lunca (1282 locuitori), Manastirea Neamt (614 locuitori), Nemtisor (1627 locuitori) si Vanatori-Neamt (5302 locuitori) – sat de resedinta.
Suprafata totala a comunei este de 16.731 ha, din care 1.000 ha intravilan si 15.731 ha extravilan.
Obiectivele turistice din comuna Vanatori Neamt sunt: Muzeul satului, Muzeul Vasile Gaman, Casa Memoriala Mihail Sadoveanu, Muzeul din incinta Manastirii Neamt, Muzeul din incinta Manastirii Secu, 2 Monumente ale eroilor, 6 manastiri: Manastirea Neamt, Secu, Sihastria, Dobru si Catedrala din incinta Seminarului Teologic, Schiturile: Icoana Noua, Icoana Veche, Vovidenia, Pocrov, Schitul Carbuna, Schitul Braniste, Schitul Nifon, 6 biserici, Rezervatia de Zimbri „Dragos Voda” – Manastirea Neamt.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate