O femeie rromă din Vânători Neamț, bătută până la moarte de propriile rude

3

femeie ucisaO femeie din comunitatea rromă din Vânători Neamț și-a găsit sfârșitul sub ploaia de lovituri primite de la rude.

Crima s-a petrecut în după-amiaza zilei de marți, 23 august. Scandalul s-a declanșat din cauza unei probleme mai vechi în familia de rromi, provocată de un incest între fiica lui Gheorghe Trișcă (39 de ani)- fratele victimei și un văr drept de-al dânsei, relație care s-a concretizat în luna mai cu nașterea unui prunc, în ciuda faptului că Trișcă nu era de acord.

Pentru această situație Gheorghe Trișcă dădea vina pe sora sa, Verginia Trișcă (48 de ani, decedata), cu care se certa periodic. Marți, 23 august, Trișcă și fiul său, Gheorghe Lupu s-au întâlnit din nou Verginia. Deși mama lor a încercat să aplaneze conflictul, cele două femei au fost luate la bătaie. Au fugit în curtea unei rude, însă cei doi agresori le-au urmărit și au continuat acolo seria de lovituri cu pumni, picioare și pari aplicate Verginiei Trișcă, lăsând-o fără suflare, într-o baltă de sânge.

Gheorghe Lupu a recunoscut în fața procurorilor că și-a omorât sora în bătaie, cu ajutorul fiului său, Gheorghe Lupu. Cei doi au fost duși în fața instanței de judecată din cadrul Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă.

Miercuri, 24 august, propunerea a fost admisă:

În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaților:

– Trişcă Gheorghe, cetăţean român, studii – 5 clase, fără ocupaţie, stagiul militar nesatisfăcut, cu antecedente penale, și

 – Lupu Gheorghe, domiciliat în com. Vânători, sat Vânători, str. Ozana nr. 1473, jud. Neamţ, cetăţean român, studii – 8 clase, fără ocupaţie, stagiul militar nesatisfăcut, cu antecedente penale, ambii reţinuți în Centrul de Reţinere şi Arestări Preventive al I.P.J. Neamţ, cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 raportat la art. 199 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 24.08.2016 şi până la data de 22.09.2016, inclusiv. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 24.08.2016, ora 16.40.

Andreea Trăsnea

sursa: ziartarguneamt.ro

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Gina Ursu spune

    Salbatici

  2. Ion Lungu spune

    Fragezita

  3. Catalina Elena spune

    Doamne fereste….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate