Simpozion dedicat implinirii a 100 de ani de la nasterea Parintelui Cleopa Ilie

0

La Manastirea Sihastria s-a organizat un Simpozion dedicat implinirii a 100 de ani de la nasterea Parintelui Cleopa Ilie. Au participat IPS Mitropolit Teofan, IPS Casian, PS Ioachim Bacaoanul, PS Ep. Vicar Varlaam Ploiesteanul, Pr. Prof. Coman.


Parintele Arhimandrit Ilie Cleopa s-a nascut in anul 1912 in Judetul Botosani. A intrat in viata calugareasca de la o varsta frageda si a petrecut mai bine de 60 de ani in manastire. A fost pentru Moldova cea mai proeminenta figura duhovniceasca a perioadei postrevolutionare. Nu este familie de crestini in apropierea Manastirii Sihastria care sa nu fi trecut pe la sfintia sa pentru sfat sau binecuvantare. Despre Parintele  Cleopa se povesteste ca avea darul inainte vederii. Insa mult mai impresionante erau cuvantarile sfintiei sale, precum si viata ascetica pe care o ducea, calitati ce il ajutau foarte mult in slujbele de exorcizare pe care le savarsea pentru cei care sufereau de aceste probleme sufletesti. Chilia sfintiei sale pastreaza si aztazi marturii sacre a unei vieti duse in nevointa, rugaciune si meditatie. Nimeni nu iesea de acolo fara ca parintele Cleopa sa-l binecuvinteze astfel:  „Manca-v-ar raiul!”

Sursa foto: Protopopiatul Piatra Neamt

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate