Adrian Alui-Gheorghe, mândria PNL Piatra-Neamț, nominalizat într-un mega dosar DNA

2

După cum este cunoscut public, ”omul de cultură Adrian Alui-Gheorghe” așa cum îl numesc liberalii, este ales local în consiliul local Piatra-Neamț din partea PNL. Înainte de asta, el a fost o bună perioadă de timp director al Direcţiei pentru Cultură a judeţului Neamţ. Exact când domnea acesta la Cultură, Primăria Piatra-Neamț a vândut în mod ilegal, după cum spun cei de la Curtea de Conturi, niște terenuri în curtea Casei Pionierului de pe strada Ștefan cel Mare. Cui le-a vândut și la ce prețuri subevaluate, vom discuta în alt articol.

Cum a ajuns ”omul de cultură de la PNL” parte din acest mega dosar? Simplu. Terenul, cu tot cu imobilul Casei Pionierului, era monument istoric (Casa Lalu), iar în graba de a vinde tot cei de la Primărie sub privirile îngăduitoare sau complicitare ale celor de la Cultură, conduși de Alui-Gheorghe, nu au declasat monumentul și nu au schimbat calitatea terenului, așa ca și la ora actuală acel teren figurează în evidențele naționale ca făcând parte din ansamblul monumentului istoric de patrimoniu.

Și construcțiile ridicate pe acest teren au fost avizate de cei de la Cultură într-un mod ilegal și cu multe intervenții picante și traficuri de influență spectaculoase despre care vom discuta cu altă ocazie.

În principiu, din actele pe care am reușit să le vedem legate de acest caz, totul, cu înstrăinarea acelor terenuri, pare că s-a făcut cu o aroganță specifice acelor timpuri când cerul era portocaliu și toate instituțiile de forță erau ale lor.

Subiectul este unul foarte vast și, din informațiile ajunse la noi, se pare că dosarul este unul cu adevărat spectaculos, în care sunt nume de politicieni cu notorietate în Neamț, atât de dreapta cât și de stânga, avem și niște ”oameni ai legii” care ar fi favorizat infractorii, avem funcționari publici, avem tot tacâmul. Deci, să avem și răbdare să vedem ce vor zice instanțele de judecată, căci la momentul de față toți cei menționați de noi și nominalizați în diverse cercetări se bucură de prezumția de nevinovăție.

PS: Am încercat să contactăm telefonic pe domnul Alui Gheorghe dar nu a răspuns. AR fi foarte interesant și punctul său de vedere pe care îl poate trimite oricând pe adresa redacției.

Iosub Robert

Mai puteți citi și:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. Nane spune

  Ce om ”cinstit” și revoluționar crescut de fostul partid unic, pe bani frumoși , pentru textele laudative și devenit…dizident, moral și corect!?

  1. Emilian Barbu spune

   In ce fel l-a crescut partidul unic ?
   Din cate stiu, a facut scoala profesionala de chimie, liceul la seral, in timp ce lucra la CFS, facultatea de filologie la ff, tot in timp ce lucra.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate